#PanamaPapers: Преекспонираният казус

Според Андрей Пръмов сега има повече въпроси, отколкото отговори
6 апр 2016 11:00,
21
#PanamaPapers: Преекспонираният казус
Снимка: Reuters

Казусът с аферата "Панама гейт" се преекспонира. Въпросите, които възникват са повече, отколкото биват отговорите. Юрисдикциите с преференциален данъчен режим трябва да бъдат оставени за бизнеса и частните търговски сделки. Това каза финансистът Андрей Пръмов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Изпирането на пари, укриването на данъци, укриването на неправомерно получени средства от политици и финансирането на тероризма са неща, които нямат място там. В този смисъл осветляването на схемите действително би било от полза", каза той.

По думите му единен орган за финансово разузнаване в ЕС ще бъде създаден рано или късно. Вероятно службите имат какво да подобрят в координацията си, но аз не мисля, че имат проблеми с достъпа и обмяната на информация помежду си", каза още той.

Финансистът посочи, че трябва да се зададе въпроса за това кой има полза от "Панама Гейт", коментирайки липсата на нито едно име на физическо или юридическо лице от САЩ в разкритията на "Документите на Панама".

Международният консорциум е от над 300 журналисти, но пакетът от данни е получен в една медия. Спонсорите са известни. Самият консорциум е неформален и е базиран във Вашингтон, а не в Пекин, Москва или Германия, обясни още той, отбелязвайки, че човек трябва да бъде критичен към всяка информация, която получава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американците потърсиха под вола теле и намериха на вола тоягата-ашколсун машшала
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само примитивният българин, като повечето индивиди по-долу толкова разгорещено коментират неща, които дори не ги засягат пряко и клонят темата към изгодните им упорни точки. Забелязва се как искат да прикриват поредния медиен гаф-ГЕЙт с косвени хибридни доказателства. Те са неспособни дори да асимилират написаното в статията.
10
2
 
2
 
! Отговори
bros преди 8 години
Не знам тоя от партизанския род ли е, но това изказване е на ***-догматик! Познатия рефрен: Я заваля или Вий що бийти ***...Време е да си внесем малко Варяги и такива лепери ше коментират от братска Молдова!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pramov maja na pramova kuneva plu boiko a sega do boiko
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Панама на сокерос Манама,но не за Делауеър или пък Невадарежима в вашингтон,пейпърс раздаде,за отстрел офшоркина сателитите си даде.В "списъка манама",уличени бяха точните лица,не един и двама...Ибрикчиите на сокерос,бързат грантове да вземат,па пуснаха се и политици там от сой,и ореваха орталъка с демократски вой.За слава и награди от режима в саш,те ще се разправят с "точните офшорки",как си требе баш."
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на исландците!Срам за руснаците и останалите
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По кой закон е законно,че имено там узаконено,първо там ли приложено според първите издадени сметки,че други не са се дотункали за такава безмитно,безтаксова,безданъчна или преферициална зона по ред закони регистрацията в която заради отдалеченоста се извършвала от определени посреднечески бюра,които вероятно убирали тия отстъпки от местните данъци,такси,преференции и каквито има,от и до врата на врата плюс техните спец. цени за привличане на инвеститори от света в безмитно банково сградо зона в
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...коментирайки липсата на нито едно име на физическо или юридическо лице от САЩ..."Пълни глупости - има над 4000 физически лица и няколко стотин юридически. Само това е достатъчно да няма смисъл да се слуша тоя *** ;)
4
1
 
2
 
! Отговори
Chenge преди 8 години
Tova mrusno chenge vednaga se poiavi da maze eiiiii niama izlizane ot DS
3
4
 
9
 
! Отговори
пешу преди 8 години
Пълен бълвоч е тая работа! Приятели на Путин имали офшорки,което значело че той е курумпиран и е изпрал 2 милиарда.Бъръ бъръ! Няма кой особенно в Русия да се хване на ефтината пропаганда.Там всеки бизнесмен е с офшорка.Не случайно 70% от капитала на Кипър е руски.По тая логика бат ви боко е най-курумпиран щот всичките му аркадаши са офшори.Ами БТВ и Нова? И двете са собственост на Вирджинските острови.КОЙ е собственик?А КОЙ го е еня.Богатите винаги ще живеят на гърба на бедните каквото и да е!
2
4
 
10
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Журналята откриха Америка! Браос!А въпроса, че в Либия, дето САЩ успешно я умиротвориха, чакат над 1 милион черни хора да минат в Европа изобщо не е интересен.Таман Папата ще има на кого да мие краката и после да ги оближе с език!
1
0
 
11
 
! Отговори
Фердинанд Маркос преди 8 години
Аз мисля,че някой БГ политици са пред инфаркт и в момента се крият като мишлета,лъха на гузност от 1000 километра!

Спонсорирани публикации