БСП и "Подкрепа" се харесаха, имали общи позиции

Общите тези били за индустрията, доходите и образованието
24 фев 2017 14:22, Красимир Ангелов
24
БСП и "Подкрепа" се харесаха, имали общи позиции
Снимка: Пресцентър БСП

БСП и КТ "Подкрепа" имат общи позиции по развиването на българска индустрия и икономика, по намиране на механизъм за нарастване на доходите и по образователната реформа, стана ясно по време на пресконференция в централата на БСП след среща с КТ "Подкрепа".

Обща е позицията, че е катастрофално състоянието с професионалните кадри за икономиката, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА. По думите й реформата в образованието трябва да е свързана с планиране за това кои сектори в икономиката ще се развиват и какви кадри ще са нужни.

Образованието произвежда "дипломирани посредственици", които са негодни за пазара на труда - това трябва да се промени, заяви от своя страна президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Според него трябва да бъдат увеличени доходите на учителите, но с преследване на междинни цели, няма да се постигне основното.

Той сподели, че синдикатите са притеснени от състоянието на сектори като здравеопазване, национална сигурност, както и от бедността.

БСП не смята, че увеличение на минималната работна заплата ще доведе до фалити на фирми, сподели Корнелия Нинова и посочи, че идеята на социалистите за преизчисление на пенсии ще доведе до реалното им увеличение, каза Нинова.

"Не сме съгласни, че в тригодишната прогнозна рамка на ГЕРБ в следващите години не се предвижда увеличение на минималната работна заплата. Ние сме за увеличение и не смятаме, че това ще доведе до страхотни катаклизми в икономиката, фалити на фирми. Времето и практиката показват, че това не се случва", обясни председателят на БСП.

Тя каза, че идеята, залегнала в платформата на "БСП за България" за преизчисляване на пенсиите, ще доведе до тяхното реално увеличение. По думите й само прилагането на швейцарското правило не е достатъчно.

По повод намерението на служебния кабинет да направи постъпки за членство на България в еврозоната Драгомир Стойнев заяви, че от БСП приветстват идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
А бе те БСП винаги обещават много и красиви неща. Големият им проблем е, че после много малко от това изпълняват - доказано от историята. Ей това им е големият проблем и всякакви приказки за цифри, постижения и други ала-бала неща нямат значение след като не ги постигат.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално... След като КНСБ се целунаха с ГЕРБ, другите да не останат по-назад...
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДАЛИ ЩЕ Е БСП,ДПС ИЛИ ГЕРБ ВСЕ ТАЯ ЗА НАС ПРОСТОСМЪРТНИТЕ БЪЛГАРИ. ЗАТОВА НАРОДЕ ОТСВИРИ И СТАРИТЕ И НОВИТЕ КРАДЦИ НА БЪЛГАРИЯ. 27 Г. СТИГАТ !
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП Е МЪРТВА
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1За БКП-БСП са важни обещанията а не изпълнението . Той и бай Тошо обеща през 1980 г. комунизма да победи , ама победи само за него и семейството му .
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаят само да раздават пари.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОДКРЕПАне беше ли филиал на СДС и участваше най-активно във ПРЕВРАТА 1989 организиран от ЦРУза голямо съжаление не беше организиран от ЦРУ. Ако беше - щяха да ви изпозастрелят и нямаше сега да ни дърпате към путинландия.
8
1
 
4
 
! Отговори
was преди 7 години
Много жалко!
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми щом се харесват ,нека се вземат, синдикат и ко мунист не създава блага за другите, само преразпределя , най вече за своите !
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се харесват да се вземат . Сега вече стана ясно , че др. Тренчев е агент на ДС . Последни напъни на БКП-БСП .
5
6
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Тия не им е за първи път да обслужват БСП и ДПС също. Тия същите, бяха навремето в основата при свалянето на първото СДС правителство оглавявано от Ф. Димитров! Поначало профсъюзите основно обслужват интересите на собствените си върхушки.
4
6
 
17
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Българска поговорка:"Краставите магарета - отдалече се надушват!"
3
8
 
11
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
ГЕРБ победа!!!
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя соц. измеетта се надушва лесно...
1
15
 
2
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 7 години
не беше ли филиал на СДС и участваше най-активно във ПРЕВРАТА 1989 организиран от ЦРУ

Спонсорирани публикации