БСП безкомпромисна! Коалиция с ГЕРБ – невъзможна!

Социалистите можело и да стоят в опозиция
Обновена: 28 мар 2017 15:37 | 28 мар 2017 14:52, Камелия Цветанова
119

След броенето на гласовете започнаха и заявките кой с кого би се коалирал и при какви условия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви в изборната нощ, че би взела властта, ако Бойко Борисов се откаже.

Днес социалистите се събраха на "Позитано" 20 за заседание на ръководството на БСП. Те трябва да препотвърдят позицията си, че няма да се коалират с ГЕРБ след изборите.

Социалистите ще обсъдят и преференцията или казусът "10/10". Най-вероятно БСП ще вземе решение самите кандидати да решават дали да се възползват от преференциалния вот или не.

Антон Кутев коментира пред Bulgaria ON AIR, че за БСП е много важно да не прави никакви компромиси.

Коалицията с ГЕРБ е невъзможна, защото те са популиска партия, ако трябва ще стоим в опозиция, отсече той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
7
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
Три последователни правителства изкараха цял мандат.1997-2001 2001-20052005-2009
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големият въпрос е дали ГЕРБ иска да управлява сега или не иска. Двете предсрочни оставки на Бойко Борисов говорят, че по-скоро ГЕРБ не иска да управлява. Причините са напълно разбираеми.
71
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "изнервен": Ти беше изнервен преди изборите, и сега продължаваш да пребиваваш в това състояние. Не си ли щастлив, че Бойко пак ще получи мандат да направи правителство?В тоталната бъркотия след 10-ти ноември не си спомням правителство, което да е изкарало цял мандат - и тези на БСП не са изключение.Да почакаме Бойко да направи четири недовършени мандата и тогава може да си промениш мнението за него. Никога не е късно.
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ спечели изборите - факт, макар че аз не познавам човек гласувал за ГЕРБ. Какво следва? Коя партия ще влезе в роляат на слуга на ГЕРБ? АТАКА се опари през първият мандат на Бойко Борисов и едва ли така наречените патриоти пак ще влязат в ролята на послушни слуги. Марешки по би се подлъгал, но гласовете му са малко. Остава ДПС, но те имат желязна хватка и няма да се оставят да бъдат второстепенен партньор на ГЕРБ.
69
6
 
6
 
! Отговори
Krom преди 7 години
А сега, да Ви кажа какво ще се случи. Бойко, който вижда по далеч от опонентите си ще прекара закона за мажоритарния вот. След това, суверена - т.е. народа сам ще поиска нови избори. И защото *** окопали се в другите партии, масово ритат срещу мажоритарния вот, представяйки го като някакви "престъпни личности", то при тези избори, ще загубят катастрофално. Защото мажоритарно всъщност значи мнозинство. ГЕРБ ще го получи. А Вие Господа и Дами "другари" си лайте. Не пречите.
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има нови избори. При сегашното състояние на България едва ли ще се намери партия, която да поеме всички негативи.
67
2
 
3
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Ето го - 76, 80, 82, 84. Стига бе, червена кратуна, няма да ти се вържат на тъ.потиите.
66
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ с ДПС ще имат много крехко мнозинство от 1-2 гласа и затова ще им трябва и Марешки в коалицията. Това разбира се, ако ГЕРБ решат да не оставят някой друг да им оправи бакиите, за да могат после пак да съсипват България.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До помним,КутевНе беше ли на Кутев и лафа "интернет ***"
64
4
 
8
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе тука се мотае един червен анонимник, който през 3-4 коментара се намесва с едни и същи бабини деветини, които повтаря до втръсване -ГЕРБ докарали разруха, ГЕРБ изтеглили заеми, ГЕРБ съсипали всичко. А бе, *** смотан, като е така, защо мнозинството предпочете ГЕРБ и спечелиха изборите? Не ви ли омръзна с тези глу.пости и манипулации. ГЕРБ все вашите бакии оправя и затова не можем да смогнем да дръпнем.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 2014 ДПС свали Орешарски и качи ГЕРБ на власт. ГЕРБ имаха неофициалната подкрепа на ДПС през 2014-2016 години. Няма да е изненада, ако ДПС и официално подкрепи ГЕРБ.
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия от три дена обясняват как няма да правят коалиции, в които никой не ги е канил . Много е смешно как категорично отказват нещо, което никой не им предлага.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Огромният проблем от 2009 година досега е в некадърността на кадрите на ГЕРБ - всичките.
60
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се кахърете! Сега вашия Бойко Борисов ще ни натовари с още 12 милиарда заеми през всяка година, през която ще е на власт, щото иначе как ще отчете "успешно управление"?
59
1
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До Огнянчо. А БСП колко цели мандата има изкарани, бе тарикат? От 4 само един, на Станишев, и то с клизма, щото бяха в коалиция с НДСВ и ДПС и нямаше реална опозиция да ги свали по-рано. Иначе на Луканов, Виденов и Орешарски бяха краткотрайните обичайни катастрофи на червената чумма.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ има вариант - с ДПС и Марешки, но едва ли ГЕРБ ще искат да поемат вината за съсипаната от тях самите България. За ГЕРБ е по-изгодно да не са в правителството, защото който и да състави правителство, ще се види в чудо с "наследството" от ГЕРБ. Милиардите външни заеми са само един от проблемите, които ги има заради ГЕРБ.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, този пак огладня и изпълзя!
56
4
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 7 години
Че в ГЕРБ да не би да размитат за вас, бе смешници? Бойко отдавна каза, че с вас изобщо няма да разговаря.
55
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
Корнелийке от БСП-то сте национални предатели колко пъти коалиция с ДПС а? Колко пъти? Никога няма да ви избират пак, дори и червените олиго..френи вече знаят какви сте.... В управлението ще са ГЕРБ и Патриотите!
54
5
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Какво го одумвате Кутев. Бойко е за оплакване. И двете му патерици - пишман-реформаторите и ДОСТ не влязоха в парламента. А сега накъде? Партия на малцинството? Може да изкара до края на председателството на ЕС и сетне - нови избори. Коалиция с ПФ (за тяхно добро е да откажат) - резултата ще е същия. Сигурно и най-големите привърженими на ГЕРБ не вярват, че така може да се продължава дълго.