Удрят, удрят силно... BG шофьорът на камиона ковчег знаел какво става

На нашенецът обаче му било наредено да продължава да кара
22 юни 2017 09:23,
52
Удрят, удрят силно... BG шофьорът на камиона ковчег знаел какво става
Снимка: архив, Reuters

Българският шофьор на камиона, в който се задушиха 71 мигранти, е знаел какво се случва вътре. Това стана ясно от доказателствата по делото, които бяха представени в първия ден от процеса срещу група български трафиканти в Унгария.

Още по темата

Запис на телефонен разговор възстановява последните часове от пътуването. От него става ясно, че шофьорът и останалите трима обвиняеми съзнателно не са помогнали на задушаващите се преселници.

В разследване на германските телевизии NDR, WDR и на "Зюддойче цайтунг" бяха публикувани част от репликите между шофьора и един от съучастниците:

– Удрят, знаеш ли. Удрят много силно.

– Продължавай да караш, това е най-важното.

– Те крещят през цялото време, не можеш да си представиш какво се случва и как крещят!

– Ясно.

Пет часа главният прокурор чете обвинението в съдебната зала. Според събраните доказателства трафикантите са били с няколко автомобила, които са следвали камиона и са поддържали контакт по между си.

Групата е спирала два пъти, но нито веднъж не е отворила вратата на ремаркето, пише "Труд".

В хладилния камион от задушаване умряха 59 мъже, 8 жени и 4 деца от Сирия, Ирак и Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-жестоката нация в света!
25
0
 
3
 
! Отговори
контрафалц преди 6 години
До некакъв контриращ ме ***!Този случай с либиеца в Англия е ЕДИНСТВЕНОТО ИЗКЛЮЧЕНИЕ от твърдението ми и в допълнение същия този либиец е натурализиран британец от 1997 година бре!Иначе понеже не ти изнасят фактите ми пишеш че тръбя глупости(????!!!!!) и съм се бил предвземал???И то сълзливо!!!Ха ха ха!!! И ти си същия безчувствен *** като М8 и като всичките тези с минусчетата по повод на първия ми коментар бре! пп-Такива като вас сте обречени на жалко съществуване и безсилна злоба!!!
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ти, като англичанин, си дълбоко засегнат
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива по-добре да удрят отколкото да гърмят или шофират, ако ми разбирате френския.
22
2
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Умнико, един от най-скорошните атентати в Англия беше извършен от либиец, който беше се прибирал при семейството си в Триполи няколко дни по-рано. Проверявай си фактите и престани да тръбиш глупости, само викане и сълзливи превземки в днешно време далеч не са достатъчни.
21
0
 
8
 
! Отговори
Българка преди 6 години
жестоко,нечовешко
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме референдум за смъртното наказание веднага!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам, ама все по-често ми се приисква да имаме мафия, която да издава смъртни наказания, защото държавата ни очевидно никога няма да прибегне до този най-полезен инструмент.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са хора! Колко от вас ще издържат да чуват как някой умира, да зависи от тях и нищо да не направят...няма такива скотове..според мен в такива случаи не е нужно да сме супер хуманни и толерантни. По принцип смъртното наказание не е нужно в общества където такива индивиди не съществуват. При нас е нужно, за съжаление, за огромното съжаление на нормалната част от този народ...
17
4
 
5
 
! Отговори
много четене бе- 5 ч преди 6 години
5 часа? да не е сричал?
16
2
 
0
 
! Отговори
До 13 ... преди 6 години
Ами кажи бре "Значи искам да кажа", да та *** "Значи искам да кажа". Толкова ли е трудно да кажеш без толкоз талаш бре "Значи искам да кажа"?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Другарю Инджев, ти ли си? Или някой от "гостите" на блога му?
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А убитите от руските терористи в Украйна, в Сирия, в Грузия?
13
14
 
24
 
! Отговори
контрафалц преди 6 години
До М8-Еми как ще съжаляваш като явно си с амортизирани чувства!Това са преди всичко ЧОВЕЦИ загинали от НЕЧОВЕШКА смърт!Има и четири деца!А иначе ти си явно на Ванга братчед та знаеш с какви чувства и с какво намерение идват хората!Жалка и безчувствена твар си ти и не си единствения за ужас на нормалните хора!!! А досега няма извършен атентат в Европа от мигранти през последните 4 години!атентатите ги правят единствено местни!Факт неоспорим!!!
12
19
 
19
 
! Отговори
M8 преди 6 години
71 човека, от които 59 мъже. Тези хора не идват с мир и аз не съжалявам.
11
0
 
20
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи искам да кажа добре, че това разследване се е провело в друга държава инак, ако това разслвдване беше направено тука по тия земи, то със 107,3% сигурност, може би, след месеци издирване и процие, до сега щяха евентуално, да са разбрали само номера на камиона с който са превозвани бежанците! При това само и единствено ако някой не си плати това да не се разбира де!
10
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които са претворили този холокост наподобяващ масово избиване в газова камера са чудовища! Заслужават да седнат на елетрическия стол! Докато близкия изток бива съсипван не очаквайте друго освен радикализъм, мигрантски вълни и растяща омраза към християните!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Обзървър!!!Лично ли им свети на нашите мед сестри, далечна рода си с Гаргамел или внимателно си слушал преразкази на свободни преводи от публични срещи с Кадафито джуниър?Не, че ме интересува, но си падам малко любознателен
8
2
 
14
 
! Отговори
PD преди 6 години
След като поревахме на чужд гроб и осъдихме шофьора изверг, що не си ключите главите да помислим малко. "Организатора" афганец, с пет езика, пристига нелегал и за две години, 13 до 15 организира мрежа за нелегален трафик, 15 попада под наблюдение, и чак 17 след инцидент е арестуван. И всичко това, под зоркото око на службите. Чий е този организатор? Какво въобще се случва? След засечения разговор, как защитиха живота на мигрантите тези пазители на реда?
7
2
 
9
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До ПичЖалък си ти, щом си позволяваш да обобщаваш.Българите са единствения народ ,който се плюе сам.Не го убиват а се самоубива.

Спонсорирани публикации