»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина

«а уставните шофьори пък застраховката ще поевтинее до 50%
11 окт 2017 12:10,
145
»де€: "√ражданска отговорност" поскъпва до 200% догодина
—нимка: Ѕулфото, архив

ќт началото на 2018 г. застраховките "√ражданска отговорност" ще се определ€т индивидуално за всеки шофьор на база нарушени€та, които е правил на път€. ѕодготв€хме се дълго за въвеждането на тази система. “ова за€ви зам.-председател€т на  омиси€та за финансов надзор ( ‘Ќ) –алица јгайн пред BTV.

»де€та е шофьорите без нарушение да плащат по-ниска цена от базовата, ко€то се плаща в момента, а хората с нарушени€ – по-висока. «а най-недисциплинираните шофьори цената може да скочи до 200% спр€мо базовата, за изр€дните намалението е около 50%, уточни јгайн.

≈дна от важните стъпки за въвеждането на системата "бонус – малус" е била да се свържат информационните системи на застрахователите с тези на ћ¬–. ѕри определ€нето на цената ще се взимат предвид всички регистрирани нарушени€ и влезлите в сила наказателни постановлени€.

—ъс сигурност ще се санкционира шофирането с превишена скорост, защото това нарушение най-често води до инциденти на път€, об€ви зам.-председател€т на  ‘Ќ.

“€ уточни, че новата система може и да не влезе в сила от 1 €нуари следващата година, но със сигурност ще бъде въведена в началото на 2018 г.

÷елта не са по-високи приходи за застрахователите, категорична е –алица јгайн. 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


145
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
134
2
 
6
 
! ќтговори
42 преди 6 години
42Ќ€ма такива като нас.¬сичко да им поскъпва и да си тра€т.–обски€т ни комплекс е по-жив от вс€кога.
133
9
 
8
 
! ќтговори
анонимен59 преди 6 години
и в »—ѕјЌ»я е така...правилен ход
132
6
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
 ато в √ермани€:според марката на колата,стажът и произшестви€та. Bmw 523 варира от 130 евро на месец до 35 евро. јко направиш произшествие по тво€ вина скача на макс и ти бърка €ко в джоба. јко искаш карай. јко караш без гражданска-зверска глоба 2000-10000 евро и при втори€ път -затвор и отнемане на книжката за 5 год. јко искаш прави се на джигит. “ова е! ƒа видиш как внимават всички и си след€т застраховките.
131
4
 
10
 
! ќтговори
√огич преди 6 години
Ќай-накра€!!! ¬ белите страни отдавна е така. ј и половината "шофере" ще отпаднат така - супер!
130
3
 
6
 
! ќтговори
Gerppp преди 6 години
Na ti gerb
129
1
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
¬сички говор€т за джигитите на път€ и по начало за такива се възприемат шфоьорите на н€колко немски марки. —ъс сигурност има поводи за това, част от т€х да бъдат наричани джигити. ¬ъпроса ми е следни€:  ога най-накра€ в тази група ще бъдат причислени и шофорите на баничарки, предимно ƒачи€ в последно време? 80-90% от нарушителите са вчерашни лайн€нковци със служебни, пикапи, баничарки, камиони, таксита, бусове и к'во друго ви дойде наум! ќгледайте се утре на път€ и вижте кой ви задминава!
128
1
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
’убава работа ама √аньовска
127
3
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
—амо не разбрах, как √ражданската отговорност е за колата, а нарушени€та на не€сно какъв шофьор можело да повишат цената на застраховката?! Ќамаление н€ма, ако не се сещате. »ма само повишение, т.е. дране.
126
5
 
15
 
! ќтговори
до 132 преди 6 години
јре и ти ,а новата кола с 600 кон€ дето е 2,5 тона и е 4х4 ,автоматик и едно натискане на *** по грешка ,може да направи гол€ма бел€.ћисл€ ,че нещата в момента са добре ,само за хл€ба на застрахователите ли да мислим? ато не им изнас€ ,да се изнас€т ,т€ си е "задължителна" застраховка демек социална,не е редно да се извиват ръце за по големи печалби.
125
34
 
2
 
! ќтговори
Men преди 6 години
 райно време е притежанието на стара кола да стане скъпо удоволствие, а правенето на нарушение да се наказва както с акт така и с по-висока застраховка. √одините на автомобила също оказват вли€ние и е съвсем нормално тарал€сник над 10 години да има по-висока √ќ както и по-висок данък, които да се вдигат вс€ка изминала година, докато собственика не реши да ползва градски транспорт или да си купи нова кола!
124
1
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
Ќ€кои спомн€ ли си колко пари взе Ѕългари€ за "цифровизаци€та" и колко човека гледат цифрова ефирна телевизи€.ƒоене,доене,доене ,нищонеправене,нищонеправене и малко първонеобходимостни стоки на безбожни цени.200 години н€ма да излезем от батака.
123
4
 
7
 
! ќтговори
Real AK преди 6 години
“р€бва внимателно да се "пипа" тази "матери€", понеже в момента √ќ се издава на ћѕ—. “.е. ако се направи за собственика на ћѕ—-то ще започнат едни сплетни от рода "не съм карал аз", "друг беше на волана" и т.н., а особено при служебните автомобили това би породило много интриги във фирмите. Ќа "първо четене" ми се струва поредни€ опит на лобито на застрахователите да се повишават цените...
122
2
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
јз пък искам за вс€ка система да спада цената на застраховката!»маш јЅ— падат ти 20%, имаш ≈—ѕ още 20%, имаш други системи още и още.Ќали се досещате къде точно им се бърка ,на застрахователите.„уд€ се когато станат автономни ,от кои пръст ще си изсмукват аргументите.
121
3
 
8
 
! ќтговори
nepukist преди 6 години
интересно, а фишовете за неправилно паркиране дали ще оскъп€ват. јми ако н€ма нито едно регистрирано нарушение, по което да има плащане от застраховател, какво значение има глоба за превишена скорост в н€кой пуст участък. “р€бва да има връзка цената на застраховката с извършените нарушени€, но дано са премислили правилно тази връзка. »наче ще си стане рекет и двойно санкциониране за едно и също провинение.
120
4
 
16
 
! ќтговори
ƒругар преди 6 години
ѕри бай “оша си беше най-убаво,н€маше ни застраховки ни нищо,тр€бваше още поне 100 годинки да поживее човецът.
119
7
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 години
ѕълна простоти€ ... да кажем че човек прави нарушение и следващите 3 или 4 години н€ма и тази застраховка ще ти бъде по висока ,защото н€кога във времето си имал провинение и ц€л живот ще плащаш 20 лв отгоре примерно вс€ка година . јбсолютната тъпоти€ ... считам че ако смен€т системата и вс€ко едно нарушение да е по високо като глоба спр€мо предходното това да бъде решение , а не ц€л живот да плащаш като роб на системата... целта била защото застрахователите да получавали повече.. кожодери
118
7
 
5
 
! ќтговори
√юнтер до 123 преди 6 години
Ќе бе брат,сто€т тук и обсъждат каруци маруци,и дълбоки€ смисъл да ни го заби€т с,200%...абе това егати и племето тотално изтрещ€ло..разсъждават,минуси слагат..јЋќќќќќ,,≈’ќќќќ събудете се бе крееетенииииикк.....
117
0
 
2
 
! ќтговори
Men преди 6 години
ƒо OMG_LuckerЌе щем вдигане на заплати с 200%, на харти€ изглежда супер ама да не вземат да ни карат да работим повече?!
116
2
 
9
 
! ќтговори
до √юнтер преди 6 години
≈два ли н€кои нещо ще направи,това са овце на заколение.ƒаже не им прави впечатление ,че иде€та идва от човек с пост, много различен от това което предлага.ƒаже е ирони€ какъв точно е поста и какво точно е това "предложение"
115
6
 
19
 
! ќтговори
OMG_Lucker преди 6 години
Ќ≈! Ќе щем! » това го казва човек, който н€ма ни едно нарушение на път€ през последните 5 г.«ащо не щем? «ащото нещата винаги на книга изглеждат добре, в последствие се оказва, че всички духаме супата, просто едни € духат по- силно.Ќе щем!  ато ни вдигнат заплатите с 200% и пенсиите на възрастните хора- тогава!јйде стига са ни скубали! Ќ≈ ў≈ћ!√-жа јгайн да си взема албанеца и предложени€та и да върви ... нан€къде.

—понсорирани публикации