ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!

А каква била целта на американците? Да си присвоят природните богатства
Обновена: 6 май 2019 15:19 | 6 май 2019 15:00, Нели Христова
214
ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!
Снимка: Reuters

ЦРУ ще се опита да свали от власт президент на Венецуела Николас Мадуро, заяви в осква венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му, по този начин САЩ иска да си присвои природните богатства на страната му.

Още по темата
"Това е целта на плана на ЦРУ съвместно с опозицията във Венецуела. Той се свежда до сваляне на правителството на Мадуро и присвояване на природните богатства на страната ни, още повече, че тези богатства се контролират от народа ни в резултат на социалистическа революция. Именно това се опитваме да избегнем. Не искаме венецуелският народ да страда", каза Ареаса.

Той добави, че държавното ръководство на Венецуела се е обърнало към държавния секретар на САЩ Майк Помпейо с искане за диалог.

"Не е нужно да се действа силово, не е нужен държавен преврат, имаме демократични институции, настъпи време за диалог. Нека администрацията на САЩ разреши на венецуелската опозиция да седне с нас на масата за преговори", каза Ареаса.

На 30 април група военни във Венецуела се обяви на страната на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, а след това в страната се състояха масови антиправителствени демонстрации. При сблъсъци със силите на реда бяха убити четирима души, а стотици бяха ранени. По данни на неправителствени организации на 30 април и 1 май са задържани най-малко 240 демонстранти.

Възможно е да бъде увеличен численият състав на групата руски военни специалисти, които работят във Венецуела в рамките на военнотехническото сътрудничество, заяви Ареаса.

В края на март във Венецуела пристигнаха два самолета с руски военнослужещи. Руският външен министър Сергей Лавров тогава заяви, че руските военни са на територията на Венецуела за ремонт на техника в рамките на споразумение за военнотехническо сътрудничество между Москва и Каракас, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
11
 
! Отговори
Блокирани сметки преди 4 години
До "бай ***": Защо страната е в такова положение? САЩ са блокирали сметки на Венецуела за милиарди долари. Това е една от причините. Светът започва да осъзнава доколко световната банкова система се контролира от САЩ чрез системата за разплащане SWIFT. Това ще бъде органичено, но изисква време.
146
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"159, какво са грабили Финландия, Белгия, Швеция..."Белгия - белгийско Конго.Останалите ги къткат като геополитически плацдарм срещу руснаците. Колкото и да грабиш, все се отцежда малко между пръстите за тия, дето са най-близо до теб.
145
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ние сме живия пример, източват ни природните богатства и народа мизерства
144
13
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ами ако сега тези природни богатства не са в ръцете на американците а в ръцете на управляващите защо тогава народа не е облагодетелстван?дали ще са при американците или при мадуро все тая след като народа мизерстваако сегашните могат да управляват тези богатства защо страната е в сегашното критично положение,пропагандно насаждане на фалшиви страхове у простоватото населие
143
8
 
11
 
! Отговори
и у нас така! преди 4 години
Нинова има план и то какъв: Да свали Бойко Борисов от власт!А каква била целта на социалистите? Да си присвояват народните богатства!
142
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
159, какво са грабили Финландия, Белгия, Швеция...Няма по-агресивна и войнстваща нация от руската!Деца и жени във военни униформи, пропаганда на ракети, танкове. Противно е.
141
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За това тези нации като САЩ, западна Европа, просперират и водят целия свят"Просперират, защото са грабили, грабят и ще грабят целия свят докато някой не ги спре. А нещата отиват на там. Да видим как ще се репчат на Китай, а скоро и на Индия.
140
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пич А ИМПЕРИЯТА НА САТАНАТА -САЩ ,ДА ЗАПЛАШВА ВСЕКИ ,КОЙТО ИМА НЕФТ И ЗЛАТО И ДА ГРАБИ КАТО ЕСКАВАТОР ,НА ОТКРИТА МИНА
139
5
 
25
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Те вече им конфискуваха всички пари в международни сметки и резерва който се пазеше в Сащ уж за народа на Венецуела :)
138
21
 
8
 
! Отговори
Пич преди 4 години
"първата половина от статията е истината за ситуацията,и престанете да твърдите,че социализма прави хората в страната бедни,прави го ембаргото и изолацията"Хаха, а ти искаш диктаторите като Кастро и МАдурко да заплашват САЩ, да обясняват колко им е прогнила държавата, и т.н., а САЩ да търгуват с тях и да им наливат пари? Това ли искаш?:)) Много сте забавни червените. За какво ви е "западния капитализъм", нали можете сами? Да търгува с Куба, с Русия, със С. Корея.
137
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
първата половина от статията е истината за ситуацията,и престанете да твърдите,че социализма прави хората в страната бедни,прави го ембаргото и изолацията на единствената в региона соц страна,също като куба тези страни са остров на справедливост сред морето от капиталистическо неравенство,но тъй като е заобиколено и задушено, не може да осигури на хората това което заслужават,аз съм живял и в двата свята и виждам разликата,и тя е в категорична полза за социализма,въпреки минусите
136
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Природните богатства на Венецуела. Месечна заплата 5 долара. Толкова по въпроса за социализЪма.
135
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимеН ОКИНАВА бе, другарю двуполов ! За Окинава 1ти говорят . Това на другарите двуполови , като започват да лъжа ,езика им става като на хамелеон ? Ехоо ,другаари двуполови !
134
17
 
14
 
! Отговори
Пич преди 4 години
До привет от ГерманияЧовек, няма толкова смешни хора, като червените бедняци. Драпат със зъби и нокти да се доберат до нормални, демократични, десни държави, за да живеят уредено и добре. Драпат със зъби и нокти да отидат на Запад, но в задното им джобче седи снимката на Путин, Меркел е най-голмия злодей според тях. Много тъжна картинка са народняците и шкембе патриотите.
133
17
 
8
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Ами да ги вземат американците тези невероятни природни богатства, да ги вземат, че поне хората да видят нещо. Защото сега се разказват вицове за това коллко нули има венецуелската валута. Кой ви пречеше до сега да си ползвате природните богатсктва, под мъдрото ръководство на Путин? Кой, извънземните, ЦРУ, рептилите? Все някой им е с рал в гащите на другарите. Те никога не са виновни. А най-лошото е, че и при нас ги има тези настроения. Ама този път са ни виновни НАТО и ЕС. Жалка, тъжна картинка.
132
36
 
19
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Брее ,американците вдигнали око на природните богатства на Венецуеля ?! Да им се смееш ли на *** амиговци или да им теглиш една майна по испански !А иначе няма да е лошо природните богатства да са в ръцете на кадърни хора , поне така населението в тези райони ще живее добре ! Каква е ползата когато тези природни богатства са в ръцете на некадърници ,тогава всички мизеруват ,вземете за пример русия !
131
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малее самото споменаване на Трибуквенната абвиатура трябва да се трие,да взимам опорките смешнииии.
130
9
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЛКО Е БРОЯ НА ИЗНАСИЛЕНИТЕ ОТ ВОЕННИ НА ФАЩ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ :D ГОВОРЕТЕ МИ В ЧИСЛА ЗА ДА ПРЕЦЕНИМ ЗАПЛАХА ЛИ СА ЗА ОБЩЕСТВОТО :DМЪЖЕ, ЖЕНИ, МОМИЧЕНЦА, МОМЧЕНЦА, БАБИЧКИ, ЕДЪР РОГАТ ***, КОНЕ ,МАГАРЕТА, ОВЦИ, КОЗИ, КУЧЕТА И КОКОШКИ БЕЗ КОТКИ, ЧЕ ТЕ НЯМАТ КАПАЦИТЕТ ДА ГО ПОЕМАТ :D
129
27
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ОбективноИ КАКВО КАТО ИМА КОМУНДЕЛЕ!!БЪЛГАРИЯ НЯМА НЕФТ И ГАЗ , ЧЕ ДА СМЕ ОТ ИНТЕРЕС ЗА ФАЩ!ОСВЕН ТОВА ТЕ ЩЕ СА ПЪРВИТЕ КОИТО ЩЕ НИ ЗАЩИТЯТ АКО ТУРЦИЯ НИ НАПАДНЕ!!!НЕ 5000 А 505 ХИЛЯДИ ТРЯБВА ДА СА НАЙ-МАЛКО ВОЙСКИТЕ НА ФАЩ В БЪЛГАРИЯ!!!ВЪПРЕКИ, ЧЕ ДАЛИ ЩЕ НИ ЗАЩИТЯТ ОТ ТУРЦИЯ ПРИ ЕДНО ТАКОВА НАПАДЕНИЕ Е СПОРНО! НО ПО-ДОБРЕ Е ДА ГИ ИМА!
128
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че тези богатства се контролират от народа ни в резултат на социалистическа революция.----------------------ВЕСТНИК РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО ЛИ ЦИТИРАШ ДРУГАРЮТАМ ГО ПИШЕ СЪЩОТО