ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!

А каква била целта на американците? Да си присвоят природните богатства
Обновена: 6 май 2019 15:19 | 6 май 2019 15:00, Нели Христова
214
ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!
Снимка: Reuters

ЦРУ ще се опита да свали от власт президент на Венецуела Николас Мадуро, заяви в осква венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му, по този начин САЩ иска да си присвои природните богатства на страната му.

Още по темата
"Това е целта на плана на ЦРУ съвместно с опозицията във Венецуела. Той се свежда до сваляне на правителството на Мадуро и присвояване на природните богатства на страната ни, още повече, че тези богатства се контролират от народа ни в резултат на социалистическа революция. Именно това се опитваме да избегнем. Не искаме венецуелският народ да страда", каза Ареаса.

Той добави, че държавното ръководство на Венецуела се е обърнало към държавния секретар на САЩ Майк Помпейо с искане за диалог.

"Не е нужно да се действа силово, не е нужен държавен преврат, имаме демократични институции, настъпи време за диалог. Нека администрацията на САЩ разреши на венецуелската опозиция да седне с нас на масата за преговори", каза Ареаса.

На 30 април група военни във Венецуела се обяви на страната на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, а след това в страната се състояха масови антиправителствени демонстрации. При сблъсъци със силите на реда бяха убити четирима души, а стотици бяха ранени. По данни на неправителствени организации на 30 април и 1 май са задържани най-малко 240 демонстранти.

Възможно е да бъде увеличен численият състав на групата руски военни специалисти, които работят във Венецуела в рамките на военнотехническото сътрудничество, заяви Ареаса.

В края на март във Венецуела пристигнаха два самолета с руски военнослужещи. Руският външен министър Сергей Лавров тогава заяви, че руските военни са на територията на Венецуела за ремонт на техника в рамките на споразумение за военнотехническо сътрудничество между Москва и Каракас, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОбективноПропусна да кажеш за българките изнасилени от руснаците от трети украински фронт, които са окупирали България. Ноо, като всеки комунист нямаш нищо против руснаци да таковат жена ти и дъщеря ти. Ти даже ще им светиш.
126
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
отбелязва ТАСС.----------------------В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА ОТ ТАСС
125
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"виж какво правят в Окинава, колко японки са изнасилили!"***!Понеже си като бивша гнусна номенклатура сега си бедняк, едва ли си ходил до Байкушевата мура, но там на 30 метра в гората има гроб на трима войници алпинисти, които са загинали в планината. Българин и двама руснаци. Гробът е от 60-те. Как да ти повярвам че не е имало руски войски като съм го виждал този гроб с очите си.Изнасилени от американците жени е предположение, но изнасилените от руснаци по време на окупацията е факт!
124
17
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ОбективноИ ПО ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО ВОЙСКИ НА КОМУНДЕЛО РУСИЯ , ЧЕ ТАМ КЪДЕТО ИМА ПОСЛЕ СТАВА СИРИЯ 2 И КРИМ 2!!ВОЙСКИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НА НАТО И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ!!!А КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ КОЛКОТО ПО-СКОРО ПУКНЕ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
123
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОбективноНямаш ли си друга работа, та говориш глупости? Какви 5000 войника, какви 5 военни бази? На страха очите са големи, комунисте. Което няма да те спаси...
122
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОбективноТи обективно като всеки комунист се чудиш как да направиш родината си част от друга държава. Затова като видя такива екземпляри на живо ги пребивам като кучета.
121
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 130САЩ произвеждат демокрация и зелена шума. За която зелена шума хората се избиват за да я притежават. А големите соцпроизводители като Куба, КНДР и Венецуела произвеждат само кухи акита, защото нямат с какво да ги напълнят.
120
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"руско-китайски цивилизационен избор" е един много смешен оксиморон.
119
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото!!! 2018 година Китайски внос в САЩ 539.5милиарда долара, търговският дефицит е 420 милиарда долара.2018 година ЕС внос в САЩ 500 милиарда долара, търговският дефицит е 190 милиарда долара.И това в само началото на края! И пак да питам какво произвежда САЩ?
118
2
 
6
 
! Отговори
Футуролог-пояснение преди 4 години
Свети Николай е Чудотворец със далеч по-малки но сродни на Исус Христос чудеса защото Господ е СЪТВОРИЛ ЗЕМЯТА за ШЕСТ ДНИ и на него му е възложена мисията да се занимава с всички старозаветни еврейски чудеса като банкерствотоЕстественно че банкера на Римския император ще подпомага християнките с пари без те да разбератНо истинският военен е Свети Георги известен с проповядването на култа че ще умре в бедност но като истински достоен римски войникБОГАТАТА ВОЕННА държава е с БЕДНИ ВОЕННИ
117
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Обективно 123Хайде отчитай и ръста на заплатите спрямо инфлацията, моля.А това че някои от по-низовите комунисти *** от глад може само да ме радва.
116
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някакъв червен ентусиаст обясняваше че нормално БВП растяло но не можа да каже защо по времето на комунистите Андрей Луканов, Любен Беров и Жан Виденов вървеше надолу със страшна сила. Само подсещам защото за разлика от матрошките ние нямаме избирателна памет
115
10
 
8
 
! Отговори
Тука е така преди 4 години
Ние бяхме 16 република , де факто! Русифицирано образование, възпитание, култура! Даже в Украйна и Белорус няма такова силно руско влияние! За европейски държави от Източния блок и дума не може да става, те си съхраниха идентичността!
114
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Между другото САЩ са износител номер 1 на култури. Водят при царевицата и соята , пшеницата са трети в света . Леко, не си запознат , ако мислиш че нямат производства.
113
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117Точно тези зелени хартийки комунистите конфискуваха от хорицата работещи зад граница и им връчваха едни хартишки на които пишеше валутен бон за да си купят нещо от корекома.А соца какво произвеждаше? Обясни ми моля те защото магазините бяха празни а и внос нямаше. Обяснението "дефицит" беше повсеместно
112
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-модерните технологии , Куп дигитални технологии , произвежда зърнени култури , произвежда коли , дрехи, храна, напитки, самолетостроене, оръжейни фирми , химическа промишеност , метало промишленост о тн. безброй неща произвежда САЩ. Ама ти си соц невежаа и живееш в измисления си свят, че си нещо много голямо :))
111
5
 
5
 
! Отговори
ФУТУРОЛОГ преди 4 години
Свети Николай Чудотворец е защитник на моряци,рибари,банкери и женската девственостНиколай преведено е НАРОДЕН ПОБЕДИТЕЛ то ест военен нямащ нищо общо с армиятаСвети Николай е отговарял за Римската хазна и е можел да си позволи да подхвърля кесии със злато на християнки да запазят честта си то ест е Банкера на РимСвети Георги е римският военен проповядващ да се живее в бедност и да не си цениш собствения живот то ест както е и редно във войскатаДнешните ВОЕННИ-БАНКЕРИ от коя религия са?
110
7
 
5
 
! Отговори
До 116 преди 4 години
В тази пропаднала територия няма кадърни хора да управлява.Последния кадърен беше беше хан Аспарух от Дуло с тюрски корени.След него настъпи катастрофа:))
109
3
 
6
 
! Отговори
Леле, преди 4 години
защо Съюза е внедрявал с години агенти,Ким Филби, Маклейн, Бърджес, само и само да научи някаква военна тайна и то не от САЩ, а от пикливата баба Англия!?! Ето ти един сайт и ти обяснява всичко за 1 минута!
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да ми припомни освен"демокрация" и зелена шума,какво произвежда САЩ.