ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!

А каква била целта на американците? Да си присвоят природните богатства
Обновена: 6 май 2019 15:19 | 6 май 2019 15:00, Нели Христова
214
ЦРУ готви план и то какъв: Да свали Николас Мадуро от власт!
Снимка: Reuters

ЦРУ ще се опита да свали от власт президент на Венецуела Николас Мадуро, заяви в осква венецуелският външен министър Хорхе Ареаса, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му, по този начин САЩ иска да си присвои природните богатства на страната му.

Още по темата
"Това е целта на плана на ЦРУ съвместно с опозицията във Венецуела. Той се свежда до сваляне на правителството на Мадуро и присвояване на природните богатства на страната ни, още повече, че тези богатства се контролират от народа ни в резултат на социалистическа революция. Именно това се опитваме да избегнем. Не искаме венецуелският народ да страда", каза Ареаса.

Той добави, че държавното ръководство на Венецуела се е обърнало към държавния секретар на САЩ Майк Помпейо с искане за диалог.

"Не е нужно да се действа силово, не е нужен държавен преврат, имаме демократични институции, настъпи време за диалог. Нека администрацията на САЩ разреши на венецуелската опозиция да седне с нас на масата за преговори", каза Ареаса.

На 30 април група военни във Венецуела се обяви на страната на опозиционния лидер Хуан Гуайдо, а след това в страната се състояха масови антиправителствени демонстрации. При сблъсъци със силите на реда бяха убити четирима души, а стотици бяха ранени. По данни на неправителствени организации на 30 април и 1 май са задържани най-малко 240 демонстранти.

Възможно е да бъде увеличен численият състав на групата руски военни специалисти, които работят във Венецуела в рамките на военнотехническото сътрудничество, заяви Ареаса.

В края на март във Венецуела пристигнаха два самолета с руски военнослужещи. Руският външен министър Сергей Лавров тогава заяви, че руските военни са на територията на Венецуела за ремонт на техника в рамките на споразумение за военнотехническо сътрудничество между Москва и Каракас, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен Сидеров - президент!
106
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешникк била му колата на село. Едва 5% са имали коли близки до партията. Ти с тея соц заплати в днешно време само храна няма да можеш да си купиш. Да не говорим за технологии и почивки. Отивай на село да копаеш....демокрацията, не ти е виновна че си мързелив гномм. Не съм видял демокрациятаа да гони някой от село :) Заслужавате си съдбата ..То колелото се върти и мери точно.
105
2
 
7
 
! Отговори
Егати службите преди 4 години
*** Христова разгада тайните планове на ЦРУ? Джулиян Асандж ли е информатор, или Уикилийкс?
104
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 107Каква номенклатура бе търбух, хората имаха пари всички, всеки чакaше ред да си купи кола и апртaмент след 5 години работа нкъде даже и обикновен работник Туй дето соца го построи не можахте да го боядисате само и го съборихте.
103
1
 
13
 
! Отговори
Ето за това няма дем преди 4 години
Интересен разговор се получава в сайт, където трият ПОЛОВИНАТА коментари. Собствениците уж са се сменили, но духът на мракобесието си стои. Сега се мажете на тия, а утре като се сменят?
102
11
 
7
 
! Отговори
Гладът преди 4 години
При средна месечна заплата от 2 $ не са необоходими особени планове...
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чиста истина!
100
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами,тогава колите си бяха на село. Демокрацията подгони хората и колите към града по-късно
99
4
 
5
 
! Отговори
И преди преди 4 години
До И какси бяхме същите ***! Нали знаеш вица за македонеца дето се хвалил какъв бил като млад, засилил се да прескочи локва и като паднал по *** в нея и видял че никой не го гледа, казал-,,Бе същото л..но си бях!"
98
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 98Това че ти си взимал 2000 лева премия на тримесечие не означава че ние взимахме заеми от съседите в края на всеки месец.Надявам се че сега гладуваш. Така ти се пада, номенклатуро!
97
0
 
6
 
! Отговори
До 96 преди 4 години
"Утопията" бе разбита от алчност 96 и заради това, че хората бяха забравили, какво значат престъпници и те ги завариха неподготвени.
96
1
 
7
 
! Отговори
До #96 преди 4 години
Ами, в Политбюро решиха да станат капиталисти за да имат право да си купуват летящи чинии.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Тодор Живков немаше части за голф, а сега при демокрацията у секи сервис има части за голф.
94
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахтии смешните селянии пишат тук. Хляба , колко бил , жигулата колко била. Авейй скъссъняци нямахте 2 лв в джоба ...цяло лято правихте консерви да не умрете от глад. Бърсахтее си гъззаа с вестници на партията, носихтее едни и също дрехи 20 год. Имал бил всеки кола я покажи снимки да видим, колко коли е имало 85та год пред някой блок :)) 80% от възрастните не са виждали планина или море ..Щото нито лев са имали , нито кола да отидат. Въздухарр.
93
5
 
15
 
! Отговори
И как преди 4 години
при този социален просперите в ЕС и НАТО и демокрацията българите са първи по смърност в света, бедни като африканци и 2 милиона мият улиците и слугуват на Запад?
92
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОбективноСредна заплата 300 лв:Телевизор "София 82" 1280 лв цена от 1983 г. Трябват ти 4 брутни заплати за един телевизорПералня "Перла 05 Икономик" 1500 лв, цена от 1985 г. Трябват ти 5 брутни заплати за автоматична пералняКасетофон "Шарп", внос второ направление 600 лв - цена 1988 г. в ЦУМ. Трябват ти 2 брутни работни заплати за касетофонЯ виж какви са цените сега, сравнени със заплатите? Затова, комунисте нагъл, по-равните българи си перяха с полуавтоматични Еурека до 90-те години.
91
0
 
3
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Сменям ѝ гумените съединения, зареждам акумулатора, помпя гумите и щурмувам Шипка без проблем.
90
2
 
7
 
! Отговори
До анонимко 95 преди 4 години
До Анониментака ли? и от кого е обеднял? кой е направил дворцовия преврат? от коя партия произхожда днешната "демокрация", бе ***? трудно ли е да го разбереш?а като сравняваш, провери какво прави бкп 1947 при смяната на банкнотите. Българския народ си предава всички пари и спестявания, и му се дават 6000 нови лева, при тогавашна заплата средна 10 хил лева.мисли и я използвай тази кратуна... и костов и съюза на държавна сигурност, и бейковци и плевнелевци произхождат от абревиатурата бкп
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 86Ти само хляб ли ядеш бе търбух, данъци не плащаш ли ток, винетка едно друго парно от тия 1 000 лв кaто махнеш данъците и си платиш едно друго какво ще си купиш ? Аз през соца вземах 500 лв заплата на всяко тримесечие 2 000 лв премии зиме и лято ни пращaха 1 месец на море или планина където оябда в стола беше 10 стотинки.
88
5
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
И кое дава право на САЩ да се месят във вътрешните работи на чужда държава ?

Спонсорирани публикации