Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП

Тя ще продължи да е председател до провеждането на нов избор на лидер
Обновена: 28 май 2019 15:18 | 28 май 2019 14:53,
391

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на БСП.

В словото си тя е поискала бърз конгрес, на който да стартира процедурата за пряк избор на лидер. Вътрешната опозиция на Нинова пък поискала оставката на цялото Изпълнително бюро, пише "24 часа".

По устав пленумът трябва да избере временно изпълняващ функцията председател на партията, който да поеме функцията на Нинова до провеждането на преките избори. Ръководството обаче се обявило против избора на временен лидер. Така Нинова ще е в оставка след конгреса, който трябва да се проведе до 15 дни. До форума щяла да си остане председател.

Още по темата

На пресконференция вчера Нинова обяви, че ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.

Тя добави и че стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите.

Въпреки това обаче Нинова заяви, че ще се кандидатира отново за лидер на червените, когато бъдат изготвени правилата и бъде стартирана процедурата за избор на нов председател.

За пръв път новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила - пряко от всичко партийци.

Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати, обясни в деня след изборите Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
8
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До НИКАКВА ОСТАВКА! Точно така!Докато не изхвърлиш всички олигарси на БСП,бивши БКП,стари муцуни и обновиш партията с нови млади лица,които не са обвързани и обременени с миналото си,БСП-то пиши го бегало,също като СДС,НДСВ и Кукуневци!Пожелавам на Нинова успешно да обнови единствената лява партия,която Станишев съсипа!
292
7
 
12
 
! Отговори
бай Геро преди 4 години
БСП умpe...
291
12
 
13
 
! Отговори
НИКАКВА ОСТАВКА! преди 4 години
НИНЧЕ, НИКАКВА ОСТАВКА ДОКАТО НЕ ЗАТРИЕШ НАПЪЛНО И ТАЗИ ПАРТИЯ! МИСИЯТАТА СЪС СДС БЕШЕ УСПЕШНА!!!!!!
290
10
 
7
 
! Отговори
аххаха преди 4 години
До Х 329"Нинова уплаши и Бойко Борисов,.."КОГО е уплашила? Най-много кокошките или овцете да е уплашила...нали с тях се снима мапоследък. Бре, като не си пиете хапчетата ставате смешни с коментарите!
289
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Х Аплодисменти на Корнелия! Тази смела жена доказа колко е на прав път за обновяване на БСП! Трябваше да бъде по-твърда при отхвърлянето на станишев ,защото този лалугер отврати хората и се опита да затрие Партията!Успехи в новата кампания-горе главата!Старите *** трябва да бъдат изметени.
288
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Игра на ***.
287
5
 
14
 
! Отговори
Х преди 4 години
Явно Нинова така е стреснала старата червена гвардия, че сега, въпреки безспорната победа в сравнение с предишните избори ( начело със станишко), се чудят как да я шкартират. Нинова уплаши и Бойко Борисов, к. с всички сили,от позицията на действащ премиер се хвърли да спасява в решаващия рунд.И успя, макар и с 1 депутат повече. *** са старите ***. Все още не могат да преодолеят егото си. Затова губят.
286
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неееееееееееееееее какво ще правим сега !
285
3
 
6
 
! Отговори
Заглавията преди 4 години
До Анонимен 327троловете на ГЕРБКакво казва руската фабрика за *** за България *** от шуменско въртят фабрика за хибридни новини Преди три години Биволъ разкри на базата на изтекли документи фирмата за *** Лийдуей, чиито услуги са ползвали БСПТролгрупенфюрериЗа БСП като цяло има неоспорими данни, че ползва троловете Как работи фабриката за *** в Санкт Петербург и т.н. и т.н.*** СИ ТИ !!!НЕ СЕ ПРАВИ ДРУГАРЮ!
284
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СерГЕЙ с вкарването му в листата си показа, колко го мразят избирателите на БСП не сам на другите партии. Получи 6 процента преференции, а Велизар Енчев, който даже не е член на БСП пет процента. И то да се благодари на 3000 преференции от Гергов в Пловдив. За сметка на това ГЕРГОВ отврати 20 хиляди пловдивчани заради него и Станишев да не гласуват за БСП. ОСТАВКА И НА ДВАМАТА АКО НЕ ИЗКЛЮЧВАНЕ
283
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЙКО след катастрофалните президентски избори, МИКОВ, СТАНИШЕВ - патериците на ГЕРБ някога да са подавали оставка? Защо троловете на ГЕРБ в сайта и агентите на ГЕРБ начело с Гергов - гербестата обществена поръчка съсипал БСП в Пловдив не си дадат оставката.Значи Бойко бесен прави чистки в Добрич и Плевен, а Корнелия да не може да изрине торта от гербави агенти в БСП. Ако Гергов мине в ГЕРБ БСП ще си удвои резултата. Той и без това си е герберас
282
6
 
15
 
! Отговори
професор Вучков преди 4 години
До BzzНинова е един успешен, съвременен лидерЧета и не вярвам на ушите си !
281
2
 
4
 
! Отговори
Ели, до Зозо преди 4 години
Е, стига , де!Много добре знаете, че статуквото притисна чрез "Агенция за закрила на детето" Сидеров, не казвам, че не е имал "емоционални" постъпки, визирам ВИТИЗ, но е факт, че да удариш човек в гръб е подло, ултра подло.Имаше прослувута реч Сидеров в НС, и чуждите посланици "се червяха неудобно", както и Пантев, "за рицаря и ръкавицата" - средновековна етика.Грешката на Сидеров е: когато икаш да си патриот няма семейство, знаеш, че си сам срещу глутницата.Човекът го съсипаха - факт.
280
1
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ся Волен-кримския ако е истински мъж ще напусне правителството и парламента.Само, че ще се натиска до последно щото е руски ментак и знае, че за него папането свърши :))))))))))))
279
7
 
20
 
! Отговори
Корнелия е по мъж преди 4 години
от мъжките плюмки в БСП! Старите муцуни искат отново да изплуват, но тогава БСП умира тотално, отиват в забрава! Никой не вярва на старите муцуни!
278
7
 
22
 
! Отговори
Bzz преди 4 години
До ЕлиАбсолютно сте права. Нинова е един успешен, съвременен лидер, но не могат да го оценят. старите червени хрътки така са се озъбили и понеже не я харесват искат реванш. Ретро хора. Не мислят напред, а за собственото си его, к. отблъсква. Докато не си преодолеят егото никога няма да спечелят.
277
21
 
7
 
! Отговори
най-накрая преди 4 години
Едно правилно решение. Година и половина народа гледаше един водевил сътворен от две самозабравили се жени. Впечатлението беше неприятно. Да си пожелаем да го помним по-дълго за да не се повтаря.
276
8
 
25
 
! Отговори
Х преди 4 години
Нинова е съвременен лидер, но старата мухлясала червена гвардия се е активирала и й иска оставката. За какво? Нинова успя да вкара 5 евродепутата, с един повече от предишните избори, к. безспорно е успех. По скоро националния съвет би т/о да си даде оставката, защото по един глупав начин пренареди листата за да набута Станишев. Такива вътрешни сблъсъци и тоталитарни битки напомнящи близкото минало отблъскват избирателите.
275
9
 
30
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Достойна постъпка, браво Корнелия!Дано има повече млади хора като синът Ви, които да печелят стипендии и да бъдат горди, че са българи.Трудно се събаря статуквото, Вие, Елена Йончева, Велизар Енчев, Иво Христов, Минчо Христов, Боец доказахте, че има достойни българи.(бай дъ уей, винаги, когато Станишев участва в избори, БСП - губи! Трудно е да бъдат премахнати хора като Гергов, за които олигархичния модел е верую)Браво, достойна жена и политик, успех!!!
274
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, трябваше да остане докато затрие тотално БСП.

Спонсорирани публикации