Станишев: БСП социалистическа партия ли ще е или популистка?

Решението на Нинова да се оттегли пък било "имитация на оставка"
9 юни 2019 18:50,
78
Станишев: БСП социалистическа партия ли ще е или популистка?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Битката не е да се отсече нечия глава, а спорът е за политическата линия на партията и за това как функционира като вътрешна демокрация. Спорът е дали БСП остава социалистическа по идеология и проевропейска политическа сила или се превръща в популистка консервативна партия. Втората тенденция я виждаме през последните две години – с подчертано евроскептично говорене и с влизане на терена на т.нар. "патриоти". Това доведе и до втория мандат за ВМРО в Европейския парламент". Това каза пред БНР Сергей Станишев, председател на ПЕС и евродепутат.

По думите му въпросът е политическият доклад за представянето на социалистите на изборите, приет от Националния съвет на социалистите, да свърши работа на БСП да не повтаря системните си грешки. Той добави и че вътрешният диалог в БСП е тежко нарушен.

Още по темата

"Докато в партията не създадем атмосфера на взаимна чуваемост, а не на вътрешни войни, докато не започнем да разговаряме и да вземаме решения, отчитайки различните мнения, никой няма да ни връчи в ръцете управлението на държавата. Ако не можеш да осигуриш мир в собствената си партия, как ще осигуриш спокойствие и перспектива на държавата", отбеляза Станишев.

Той нарече "имитация на оставка" решението на Корнелия Нинова да се оттегли от председателския пост в БСП. Според него позицията ѝ е далече от поемането на отговорност.

Никой не е незаменим, каза Сергей Станишев в отговор на въпроса кой ще бъде лидер на БСП.

"Много пъти съм казвал, че не можеш два пъти да влезеш в една река. След като съм подал оставка, имам достатъчно ангажименти и отговорности. За мен битката не е лична", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП Е МИЛИОНЕРСКА ПАРТИЯ- ТАМ ВИЖДАМЕ КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР ЕЙ ТАКА ОТ НИЩОТО-.."ТАА ПАРТИЯ Е БАЩЪ МИ, НА ДЕДА МИ.... И ОП МИЛИОНЕР ЕДЪР КАПИТАЛИСТ, НО СОЦИАЛИСТ..ДОКАТО ТАЯ ИДИОПАТИЯ НЕ СЕ ИЗЛЕКУВА, БСП НЯМА ДА БЪДЕ НОРМАЛНА.
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bsp sa ortodoks teroristi.
63
4
 
2
 
! Отговори
а преди 4 години
БСП е партията на надеждата. Надеждата, че един ден ще имаме нормална социалдемократическа партия. Но не би, вместо това, ние българите получаваме *** дераса Станишко + ултра крадливия рум овч (как изобщо е възможно човек да е толкова крадлив, уникално е, лошо, но уникално) + некъв *** (румбата петка, еее, голям герой е този).
62
2
 
5
 
! Отговори
Ала-Бала преди 4 години
Този мързелан и трабва да дъде натирен заедно с Гергов от БСП. България има нужда от истинска лява партия, а не от псевдо - лява формация подобно на ГЕРБ - която е псевдо - дясна.
61
1
 
5
 
! Отговори
Х преди 4 години
Този Станишев голям нахалитет излезе. Държи се арогантно, сякаш БСП то му принадлежи. На всичкото отгоре и популист, като задава популистки ъпроси. Прав е Румен овчаров, к. публично заяви, че БСП- то няма бъдеще с такива като Станишев, гергов, дъбов, Пирински, Миков и сие. Време е старата червена гвардия да си подвие опашката и да не мъри водата.
60
1
 
8
 
! Отговори
Жустиса преди 4 години
ГЕРБера в БСП е СТАНИШЕВНЕ ЧЕ ме вълнува особено департийните им неволи
59
2
 
1
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Гошо Ако е вярно, което казваш, той прави добрини на България.
58
4
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Лелеееее.... Да, тя е имала добър учител в това отношение в лицето на И. Костов. Не напразно му викаха "Командира".
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аха булката е с люляк , а таткото е с брадътъ биля джанъм на съпружески начала мчи нек си жувеят, и праат опити за ин-гъзо, извънректално заплождане
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова имала план за тотална подмяна на старите кадри в БСП.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова, еднолично е решавала, кой от старите кадри става за партийна работа и кой не!ИМА и готови списъци за кметски те кандидатури наесен.
54
6
 
4
 
! Отговори
Лелеееее.... преди 4 години
Слушах тая заран А. МЕРДЖАНОВ, КВО КАЗА ЗА НИНОВА И ОВЧИЯ.Нстръхна ми косата ква диктаторка била Нинова!Ужас!!!!!
53
0
 
14
 
! Отговори
Уточнение преди 4 години
До Анонимен: 11 загуби и забягна в Брюксел да съсипе и ПЕС. Началото е обещаващо: 40 по-малко евродепутати от ПЕС.
52
1
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Този пишман социалист с физиономия на съсел е дошъл в БГ да въвежда ред в БСП?! Преди 5 години се изниза като мокра връв от България, изгонвайки редовно избран евродепутат и оттогава упорито работи ПЕС да се свие до нивото няколко десетки депутати. Вече ако не се лъжа ПЕС намаля с 40 депутати. И сега този екземпляр се захванал с Г.Г. да продадат БСП на Б.Б. ... Ще разцепи партията ако кака *** не го изгони.
51
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Може би Станишевците трябва да се върнат в ръководството на БСП,та хептен да изчезне тая партия?Идеологиите вече не се харчат-или се модернизираш,или изчезваш!Е,на кака *** силиците са малко слаби да го направи,но в сравнение със СерГей все е нещо...
50
3
 
4
 
! Отговори
Васко Тръпката преди 4 години
БСП е лява партия.
49
7
 
6
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Социализъм и популизъм, и чисто терминологично, пък и по същество си е едно и също.
48
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарят Станишев може ли да посочи някакви съществени разлики между социализма и популизма? Такива изобщо няма.
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива лидери като този господин едва ли някога БСП ще спечели каквито и да било избори.Къде по светът има работещ социализъм?
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борец за правото си на цуне Буда по оня орган

Спонсорирани публикации