Станишев: БСП социалистическа партия ли ще е или популистка?

Решението на Нинова да се оттегли пък било "имитация на оставка"
9 юни 2019 18:50,
78
Станишев: БСП социалистическа партия ли ще е или популистка?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Битката не е да се отсече нечия глава, а спорът е за политическата линия на партията и за това как функционира като вътрешна демокрация. Спорът е дали БСП остава социалистическа по идеология и проевропейска политическа сила или се превръща в популистка консервативна партия. Втората тенденция я виждаме през последните две години – с подчертано евроскептично говорене и с влизане на терена на т.нар. "патриоти". Това доведе и до втория мандат за ВМРО в Европейския парламент". Това каза пред БНР Сергей Станишев, председател на ПЕС и евродепутат.

По думите му въпросът е политическият доклад за представянето на социалистите на изборите, приет от Националния съвет на социалистите, да свърши работа на БСП да не повтаря системните си грешки. Той добави и че вътрешният диалог в БСП е тежко нарушен.

Още по темата

"Докато в партията не създадем атмосфера на взаимна чуваемост, а не на вътрешни войни, докато не започнем да разговаряме и да вземаме решения, отчитайки различните мнения, никой няма да ни връчи в ръцете управлението на държавата. Ако не можеш да осигуриш мир в собствената си партия, как ще осигуриш спокойствие и перспектива на държавата", отбеляза Станишев.

Той нарече "имитация на оставка" решението на Корнелия Нинова да се оттегли от председателския пост в БСП. Според него позицията ѝ е далече от поемането на отговорност.

Никой не е незаменим, каза Сергей Станишев в отговор на въпроса кой ще бъде лидер на БСП.

"Много пъти съм казвал, че не можеш два пъти да влезеш в една река. След като съм подал оставка, имам достатъчно ангажименти и отговорности. За мен битката не е лична", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Популистическа...
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев е политически труп ,който подобно на Костов в СДС ще раздели партията си .
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сергейчо, по твое време се прие плоския данък, ти кажи.
42
0
 
21
 
! Отговори
Един от село преди 4 години
Заради тоя и другите ...БСП загуби изборите... И наесен, ще ги загубят, още по лошо...
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махай се бе! Където отидеш все провали и интриги! Подаряваме те на Бойко с вси продажната ти чета!
40
6
 
23
 
! Отговори
До каква партия преди 4 години
Е, сега е моментът за пряк избор на шеф- кака Корни. И тя да изрита всички тези номенклатурчици, като споменатите от теб, и да създаде една истинска опозиция.Гергов и социализъм!?Бламират ли я, тази партия изчезва и ББ става вечен.
39
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев стана Любимец 13 на цялото герберско войнство. На цялото платено социологическо сборище. Щяха да му дадат едно избираемо място до Александър Йорданов.Ходи да плюе от вражески телевизии, те му се смеят и го ползват за своите игри срещу БСП.
38
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да бъде,но без теб,Герговчета и подобни!!!
37
1
 
33
 
! Отговори
Каква партия? преди 4 години
Най-голямата измама на прехода е когато БКП си сложиха името "Социалистическа", но си останаха комунистическо-олигархическа групировка, с такива като "социалиста" Станишев, Гергов, Пирински, Дъбов и т.н. Какви напъни през всички тези години да не се появи истинска социалистическа/социал-демократическа партияи да не ги издуха в небитието...
36
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом непрекъснато му дават думата натози съсел, като на плевела, не ми говорете.10 загуби и нито една оставка!Застъпник на ИК, на еднополови семейства.. как да не отблъсне бормалните социално мислещи хора?Неговото присъствие ме отказа да гласувам за БСП, като единствената възможност да гътнат тия...
35
10
 
21
 
! Отговори
?!? преди 4 години
Станишев ти направи Пеевски шев на ДАНС, вие фслирахте КТБ, Стойнев спря Южен Поток. Ясно е, че БСП не е социалистическа партия, а е проститутска!
34
6
 
33
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Точно тоя *** закопа столетницата и след това избяга в Брюксел където по стар навик закопа ПЕС (резултатите от последните избори). Нинова си има трески за дялане, но поне ги извади от трета глуха (пак резултатите от последните избори).
33
3
 
44
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЮ" СТАНИШЕВ,ВИЕ ВЪОБЩЕ ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ЩО Е ТО СОЦИАЛИЗЪМ (?!)... А КОМУНИЗЪМ (?!)НЯКОГА, ДА СТЕ СИ НАПРАВИЛ ТРУДА, ДА ОТВОРИТЕ ТРУДОВЕТЕ НА КАРЛ МАРКС И ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ДА СЕ ОПИТАТЕ, ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО ПИШЕ ВТЯХ ?!БАС ДЪРЖА, ЧЕ ВИЕ СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК!ЖАЛКО Е, ЧЕ МНОГО ОБИКНОВЕНИ ХОРА, ЧИСТОСЪРДЕЧНО ВЯРВАТ НА ТАКИВА КАТО ВАС - НАЙ-ОБИКНОВЕНИ "ПОЛИТИЧЕСКИ АПАРАТЧИЦИ"!ВИЕ СЪСИПВАТЕ СОБСТВЕНАТА СИ ПАРТИЯ!ВАШИТЕ СЪПАРТИЙЦИ НЯМА, ДА ВИ ГО ПРОСТЯТ!ВИЕ НЕ СТЕ БСП!
32
2
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
Prodaite apartamentite I kashtata v Shvecariq I otvorete fondaciq s Carq I Kostov da opazim BG 4ernomorieto I shte otgovorq na vaprosa Vi s udovolstvie.
31
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Станишев: БСП социалистическа партия ли ще е или популистка?-----------Ами, СтаниШеф, ти и такива като тебе превнаха БСП в символ на Червено Олигархическо Обединение, нямащо нищо общо с идеята за социална държава!Тоест, вие сте по-капиталисти и от капиталистите!!!!!!!
30
7
 
29
 
! Отговори
гостенин преди 4 години
Не отидох да гласувам за БСП именно заради този. Но няма да гласувам за БСП и на местните избори, защото този стана евродепутат. Убеден съм, че заради този, БСП изпусна златния си шанс да победи на изборите. Оттук нататък не виждам повече златни шансове за БСП, нищо няма вече, всички влакове заминаха.
29
2
 
25
 
! Отговори
To6 преди 4 години
ДУМИТЕ НА САМОХВАЛКОВЦИ, БЕЗДАРНИЦИ И КРАДЦИ НЕ КОМЕНТИРАМ !!!
28
35
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Станишката. Ама по-добре да си истане Корнела, че добре се справя със затриването на баба Столетка.
27
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изгонете перачката на пари и приватизаторката от Крушовица, тея съсипаха тая хубава партия, Станишев президент!
26
8
 
20
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Тези лузъри изобщо е ме интересуват.