Феноменално! Световният рекорд на Стефка Костадинова недостижим вече 32 г.!

Тя скочи 209 сантиметра на световното първенство в Рим през 1987 г.
Обновена: 30 авг 2019 07:59 | 30 авг 2019 07:10, Елка Василева
113

Снимка: БОК

На 30 август 1987 г. на световното първенство в Рим Стефка Костадинова постави световен рекорд в скока на височина от 209 см, който и до ден-днешен не е подобрен.

"Винаги съм имала този рекорд за български и съм щастлива, че той все още е наш, на България", казва Стефка Костадинова.

"За да стигна до него ми помогнаха най-вече моите български съпернички, които с конкуренцията извисиха летвата толкова високо. Също така и треньорът, целият екип, хората край мен, всички, които тогава бяха отговорни за просперитета на българския спорт", казва тя по повод годишнината от поставянето на световния рекорд в скока на височина при жените.

"32 години не са малко, през 1987 г. изобщо не съм и предполагала, че това постижение ще се запази като световен рекорд толкова дълго. Със сигурност 209 см няма да са винаги върхът във възможностите на дамите да скачат на високо. Един ден и този резултат ще бъде подобрен, но искрено се надявам това да бъде направено отново от българка. Стискам палци на Мирела Демирева, която бележи значим прогрес напоследък", заяви Стефка Костадинова.

По време на шампионата на планетата в Рим през 1987 г. българката прелетя над 209 см. Тази кота маркира поредния връх в кариерата на феноменалната Стефка Костадинова, чийто световен рекорд е недостижим за останалите вече 32 години. Атлетката е призната за абсолютен хегемон в дисциплината за всички времена. И за една от най-великите в световната спортна история.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
6
 
! Отговори
До 74 преди 4 години
Ами честито.
68
0
 
3
 
! Отговори
До 71 преди 4 години
Да, така, но тогава по какво се различаваме от тях?
67
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Велика е!Да е жива и здрава.
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 67От самолет се вижда, че ти звъни ТИЛИФОНА.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирателАми не е все едно! Няма значение, ако си го постигнал със измача, а ме със силата на духa и волята си!!!!мм
64
7
 
23
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Ех ЗЛОБНА нация и това си е!!!Все едно другите не са били на допинг......Но нали недостигналите нищо мишки трябва да завиждат!!!
63
2
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 4 години
И къде е грешката ми?
62
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простотията на българина е недостижим световен рекорд, и никога няма да се подобри. Също като рекорда на Стефка Костадинова, лицето на България.
61
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Документите показват как е нарушен феърплеят в спорта. Нарушен е с един държавен цинизъм, за когото няма никакво значение, че ще излъжи целия свят с непозволени средства, само и само да покаже какъв хубав стой е построен, и че всички, онези, които го критикуват са врагове. Документите показват, как цяла една нация е развращавана.
60
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко трудно някоя химия да ти помогне да скачаш по високо.
59
7
 
7
 
! Отговори
ined преди 4 години
Яла преди скока Добруджански боб от Китай, сега това ракетно гориво е строго забранено и не правят вече такива високи скокове
58
3
 
12
 
! Отговори
Жо преди 4 години
До Анонимен 46ДА, ИМАШЕ преди десетина години такава кампания за отнемане на рекордите!Само че, тя не беше специално за Стефка, а за всички световни рекорди, поставени преди 1990 година. Като причина се сочеше, че допинг конторът тогава е бил на ниско ниво.Идеята не беше приета.
57
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво сега ще излезе - че при така мразения социализъм нямахме банани и тоалетна хартия, но пък допингът ни беше на световно ниво.Вдигане на тежести, борба, лека атлекитка - много световни рекорди, титли и медали.А сега - едно голямо НИЩО.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега правим рекорди, тиква прескача плет.
55
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе, Стефка не е зобила химия, тя е светица, Дева Мария и Майка Тереза в едно.Тя дори не прави и кекс, а синчето й е родено чрез Непорочно зачатие.
54
4
 
11
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Гледайте сега, това беше по времето на социализъма. Такова постижение е възможно само тогава, защото, духът на държавата беше различен. И ще си останете със споменът з анего. Сега си имате Гришо, който го лупат като пран чувал, а медиите се радват на всяка негова четвърторазрядна победа и сте на първо място в света по производство на тикви и кифли;)))
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 50Не мога да повярвам ,че твоите предци са присъединили Източна Румелия към България. Нещо са *** генетичния код.
52
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всички които пишат че Стефка Костадинова е зобела химикали ще им кажа едно.И да е зобела,всички го правят.Обаче първи стават само някои.Погледнете какви огромни мускулести задни-ци имат американските спринтьори и спринтьорки,вижте сестрите Уилямс в тениса,и после говорете за Костадинова,която винаги е била толкова женствена.Засрамете се,***
51
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Американският допинг е справедлив и демократичен,а останалите НЕ СА!Затова американските спортисти са все астматици и на тях са позволени забранените за останалите неща!
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ставаше с допинг досега 32 пъти да са и подобрили рекорда.