Бербо и Стенли най-желани за президент на БФС. Но те искат ли?

Всеки трети иска мениджър, който не е бил футболно обвързан досега
58
Бербо и Стенли най-желани за президент на БФС. Но те искат ли?
Снимка: Булфото

Расисткият скандал по трибуните и тежката загуба от Англия доведоха до оставката на президента на БФС Борислав Михайлов след 14 години начело на централата. В момента съюзът се управлява от един от заместниците му – Михаил Касабов, който трябва да насрочи извънреден конгрес през пролетта на 2020 година.

Кой обаче ще бъде новият президент на БФС? Това е големият въпрос, който не спира да вълнува футболната общественост у нас. Чуха се и първите спрягани имена, част от тях отрекоха, но така или иначе темата ще бъде най-актуалната в родния футбол в следващите месеци.

Още по темата
Кой трябва да бъде избран начело на БФС след оставката на Боби Михайлов? С този въпрос редакцията на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 1768 души.

Резултатите показват, че най-желаното име за нов президент на БФС е това на футболната звезда Димитър Бербатов, който съвсем наскоро обяви края на своята кариера. Почти всеки четвърти (24%) смята, че рекордьорът по голове за националния отбор е най-точният човек за отговорния пост на ръководител на българския футбол.

Друг от големите ни футболисти в близкото минало – Стилиян Петров, също е сред предпочитаните имена, като Стенли събира 20% от вота в нашата анкета. Легендата на Левски Наско Сираков пък е фаворит за всеки десети анкетиран (10%).

За 4% от отговорилите в анкетата бившият национален селекционер Красимир Балъков е най-удачният избор за нов президент на БФС, а 3% предпочитат досегашния вицепрезидент Йордан Лечков. 2% пък са за друго име от четвъртите в света.

Спортният министър Красен Кралев е предпочетен от 2% от гласувалите, а по 1% взимат другите вицепрезиденти на Михайлов – Атанас Фурнаджиев и Михаил Касабов.

Интересно е, че цели 33% от участвалите в анкетата предпочитат начело на БФС да застане мениджър, който не е бил футболно обвързан досега и не е футболно име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още като даваше интервюта от Германия,и после след документалният филм за него от Англия,още тогава се виждаше че ще стигне до управленчески пост в БФС изхождайки от милеенето му за родният футбол.Въпреки тогавашните му конфликти с ,,левия'' и отхвърлянето му от национала.Та нищо чудно и да стане и биг-шефа на Кърниградска.Ще се радвам за Митето,свястно момче е,и е сравнително почтен човек имайки предвид останалите.Ама ако и Славито се кандидатира,бабите ще го подкрепят 100%,и Митето ще изгуби.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любо Пенев е най добрият избор, защото има модерен план за развитие и му се работи.
51
0
 
11
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Аз предлагам Волен Сидеров и без това остана без работа човека да изкара някой лев;)
50
0
 
1
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Значи няма да е никой от двамата
49
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Какво се чудите кой трябва да стане шеф на българския фудбол,естествено наследника и това е Ники Михайлов той по закон е наследник на татко си.Ако не го изберат какво ще прави Ники той като вратар вече не става.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обзалагам се че тоя супол ако му предложат едновременно да избира да или в ман ю треньор или избори за президент на бфс ще избере първото щото е коплексар всички изказвания напоследък му да такива
47
3
 
7
 
! Отговори
Киро Гела преди 4 години
Спокойно народе, само аз и Бойко Тиквата можем да определим кой ще е новия шеф-калинка на БФС. Като решим ще ви кажем по Нова Телевизия
46
4
 
2
 
! Отговори
баба радка преди 4 години
Хората няма ко да ядът, тия серсеми на БФС президенти-мрезиденти, нам си квоси ще ми избират.
45
4
 
7
 
! Отговори
Перуцко преди 4 години
Като изберат лигльото Бербо за шеф ще си води дърти каки в кръглият апартамент на последният етаж в цетралата да си поплачат заедно!
44
0
 
2
 
! Отговори
Майа Маноловь преди 4 години
Можеше и аз да стана шеф на БФК-то, но утре ще ставам кметица и няма да успея
43
0
 
3
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
Не е важно какво иска ПЛЕБСА и как гласува. Важно е само какво ще каже КРАЛЯТ СЛЪНЦЕ!Всички да мълчат, докато не се произнесе БОЙКО!!!!!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
Гихоня преди 4 години
Навремето ме изкефи , как ми набирах кофата на това менте в коментарите на Спортни.бг и заради моите коментари льльото подви опашка и се отказа от националния ахахаха! Смейте му се ве!
41
2
 
1
 
! Отговори
Хахахахаха преди 4 години
Барбароне , я кажи ти като свършиш парите и нямаш никаква професия и умения , сигурен съм , че и един винт не знаеш как да завиеш , та обясни на нас простолюдието от какво ще се издържаш. Май , май ще ровиш по кофите , натам вървят нещата...
40
2
 
4
 
! Отговори
Мая Манолова преди 4 години
От утре вечер съм безработна.Изберете мен за шеф на БФС.Имам богат опит като омбудсман и разни други афери.Ще оправим и футбола. Кво му е?
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кадърен футболист в България няма освен Лъчо Танев .Само той се опази от глупостта ,завистта , парите и високомерието .Поради това успя да развие свой международен бизнес.Ако може да е той да стане ще е лъч надежда.
38
1
 
2
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
А ти какъв бизнес имаш? Или още живееш при мама...парите са си негови каквото иска това ще прави с тях...ти си гледай своята празна паничка и не давай акъл на другите
37
0
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Аз пък искам на Бърбуков милионите да ги окраде някоя лекичка, както на Марто Петров! Еййй , ще вия от щастие на тая новина!НЕ УСЕЩАШ ЛИ, ЧЕ СИ ЖАЛЪК МАРГИНАЛ!Трябва да вийш от радост, когато СПЕЧЕЛИШ парите на Бербо! БЪДИ ПОЗИТИВЕН!
36
1
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
За мен Бербо и чичовото са най - добри. Важното е да не им се налага някой и да бъдат амбициозни. Да не влизат в комбина с други хора и да гледат интереса на БФС. Да са с "чисти" имена.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък искам на Бърбуков милионите да ги окраде някоя лекичка, както на Марто Петров! Еййй , ще вия от щастие на тая новина!
34
2
 
2
 
! Отговори
Mr.Hristov преди 4 години
Берaтов и Петров ca игрaли дълги години в елитни зaпaдни първенcтвa и ca увaжaвaни по целия cвят!Вcички оcтaнaли ca чедa нa Бaтето и нa Перукaтa!Време е зa тотaлнa промянa aко не то ще cме отново в БAТAКA ! БЕРБAТОВ или ПЕТРОВ - товa ca cпacителите!

Спонсорирани публикации