Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?

Борис Джонсън е наредил нови търговски преговори
Обновена: 19 яну 2020 13:19 | 19 яну 2020 13:10,
127
Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?
Снимка: Pixabay

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън нареди на преговарящите да започнат търговски преговори със САЩ паралелно с тези с Европейския съюз, опитвайки се да утвърди своя авторитет на следващия етап от Брекзит, пише британският вестник The Independent, цитиран от „Фокус“.

От офиса на министър-председателя се съобщава, че той е наредил на служителите да започнат преговорите със страни, включително със САЩ, Япония, Нова Зеландия и Австралия, веднага, след като Великобритания напусне ЕС на 31 януари.

Източникът също така заяви, че Борис Джонсън е съсредоточен върху дневния ред вътре в страната, на висши служители е съобщено да се концентрират върху изпълнение на обещания

Още по темата
та на премиера или да се сблъскат с уволнение.

Графикът на Борис Джонсън относно Брекзит означава, че Великобритания има само 11 месеца, за да сключи търговско споразумение с ЕС или да рискува да остане без сделка в края на годината.

Но търговската сделка с Доналд Тръмп е високо ценена в страна, независимо от перспективата от жестоки искания от страна на САЩ по такива въпроси като достъпа до пазарите за лекарства във Великобритания.

Очаква се, че премиерът ще направи реч през следващия месец относно плановете си след Брекзит, преди евентуалното отпътуване за Вашингтон, където американски служители се надяват, че той ще започне търговски преговори.

Но Борис Джонсън даде да се разбере, че фокусът му ще бъде върху вътрешната политик, като каза на служителите да ограничат пътуванията му, за да може той да укрепи подкрепата на избирателите в северните части, които му помогнаха да се върне на позицията си.

Междувременно премиерът ще пътува в Берлин за преговори за Либия, където се очаква да се срещне с европейските лидери, включително с Еманюел Макрон и Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
13
 
! Отговори
ХАНКО БРАТ преди 4 години
Та Англиганите и Саша са си лика и при-лика.То затуй Кромуел им разката кральството
76
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да се махат по-бързо от ЕС.живота продължава и без тях.
75
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са на светлинни години от балканските овчари, следва, че анадолските чобани и cepceми са още по-надалеч от англичанитеи българите, да не кажа в друга вселена.
74
24
 
10
 
! Отговори
Балкански овчар преди 4 години
Не ги мислете ингилизите.Те винаги са били на светлинни години пред балканските овчари.
73
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато не сключат споразумение за търговия и мита с ЕС, си остават старите правила. Така че брексит нанай си.Още две години ще се мотаят и протакат, а заблудените островни овце ще блеят в екстаз от фалшивия брексит.После следва разпад на Шотландия, Северна Ирландия, Уелс и Англия.Англия остава колония на САЩ, а останалите части влизат отново в ЕС, като така ЕС става с 30 държави.Ако имат късмет англичаните Ирландия и Сев. Ирландия няма да се обединят, в което силно се съмнявам.
72
20
 
10
 
! Отговори
IYI преди 4 години
Британия се усети че ЕС е балон под налягане и всеки миг ще гръмне.
71
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО БРИТАНИЯ!
70
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70 не ти даже не може да си представиш и.диотите в България от моето поколение каква нова кретения родиха.Вече надминаха и мистър Бийн в сравнение с тях, той е връх на разума.Те искат не просто България да е 16 руска република, а да е едновременно 53 щат след Англия, 16 руска република, 79 турски вилает, 17 китайски окръг и 5 член на Вишеградската четворка.Тоест като елитни политически ***, каквито са, искат да се продадат не на един, а на всички едновременно.Абе еволюция в падението.
69
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 69 в азиатския колозет, пак сте последно във всички класации за нещо хубаво и първи във всяка негативна класация, управлява ви хибрид между мутра и нацистки офицер и сте фрашкани с чужди разузнавачи и бази на САЩ идил и кой ли още не и сте потенциална мишена за ракетни удари от поне 15 държави.В същото време така и не схванахте че основните виновници за това че си направихте държавата на г.ъз сте самите вие, политиците чуждите сили и сие се възползват от това, но настоящия ад си е ваш.
68
15
 
13
 
! Отговори
ХАХАХА преди 4 години
Скоро и България 16-та република....мечтата на всеки русофил в България!
67
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле каква изненада Англия която е била винаги сол.та.шак на САЩ да не кажа 52 щат ще ходи към САЩ и с другите от висшата англосаксонска раса ще правят съюз.Това се очакваше и знаеше от десетилетия.И спрете с тоя Брекзит.За да може Англия да излезе от ЕС, първо трябва да е била в ЕС, а тя никога не е била в ЕС.Беше със специален договор но в пълния смисъл на думата член на ЕС никога не е била.И второ, не знам вас в България какво ви грее има ли или не Брекзит.И да има и да няма вие все сте в
66
8
 
20
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
не се възгордявай и винаги помни от къде си тръгнал, защото скоро в Англия и САЩ, ще настанат протести, безредици, стълкновения между мигранти и местни, фалити и банкрути - всичко там е потънало в дългове и благодентствието се дължи на ограбването на страни като нашата. Събитията наближават, освен това и наводненния и други катаклизми ще застигнат САЩ и Англия. До 2026, които не успеят, след това и да искат ще е невъзможно!!!
65
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британия иска да е империя, но сега не е 17 век, ами е 21 век...............няма вече Великобритания...........скоро следва отделяне на Северна Ирландия и Шотландия от UK.
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай българ и хората от България не получаават НИЩО от парите на ЕС,те отиват в запада и в ошфорки,които не са българска собственост,вкючително и токсичните отпадъци са от Англия,Испания,Италия,Германия и страни от Азия и Африка.Италианците казват,че са 6 клана в БългарияБай българ е жертва на престъпници....точно обратното, парите си отиват в джоба на бай балгар великия партиен бизнесмен а той си ги крие в която офшорка си иска ..
63
0
 
4
 
! Отговори
От Мен преди 4 години
Короната под управлението на републиканците. Браво.
62
19
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове (и пички), живея и пътувам много из Англия.. Съветът ми към вас, като към българи е: не ги мислете англичаните и страната им! Те са постигнали много, а в София улиците нямат табели още... Концентрирайте се върху живота си в блатото и се опитайте да имате достойнство и не позволявайте мутрите да ви тъпчат... С други думи, търсете проблема при вас, не в турското робство, руснаците, Путин и тьпите англичани... Щото времето минава и скоро ще ви заболи...
61
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно какво ще предлагат, освен безвкусни ягоди и ябълки друго не произвеждат, имат и едни багери, дето не стават за нищо. Коли не правят от 20 и кусур години и всичко е калпаво.
60
3
 
27
 
! Отговори
Ауфидерзеен преди 4 години
Едва ли ще липсват на някой. Даже напротив.
59
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?-----------Да вървят на леля си... на "гости", ако искат!Курортите в Европа ще станат много по-спокойно място за отдих!А, в Щатите, полицаите не се церемонят...-))))
58
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой тук е много ***, щото нарича всички българи "селяни прости"и не е спрял от 1 часа насам. А ингилизите не са ли и те хем по- *** и хем по-прости в 90 % от случаите? Но Британия има истински Елит и това е нещото, което ние нямаме от 44 година...

Спонсорирани публикации