Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?

Борис Джонсън е наредил нови търговски преговори
Обновена: 19 яну 2020 13:19 | 19 яну 2020 13:10,
127
Великобритания се отказа от ЕС, отива при САЩ?
Снимка: Pixabay

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън нареди на преговарящите да започнат търговски преговори със САЩ паралелно с тези с Европейския съюз, опитвайки се да утвърди своя авторитет на следващия етап от Брекзит, пише британският вестник The Independent, цитиран от „Фокус“.

От офиса на министър-председателя се съобщава, че той е наредил на служителите да започнат преговорите със страни, включително със САЩ, Япония, Нова Зеландия и Австралия, веднага, след като Великобритания напусне ЕС на 31 януари.

Източникът също така заяви, че Борис Джонсън е съсредоточен върху дневния ред вътре в страната, на висши служители е съобщено да се концентрират върху изпълнение на обещания

Още по темата
та на премиера или да се сблъскат с уволнение.

Графикът на Борис Джонсън относно Брекзит означава, че Великобритания има само 11 месеца, за да сключи търговско споразумение с ЕС или да рискува да остане без сделка в края на годината.

Но търговската сделка с Доналд Тръмп е високо ценена в страна, независимо от перспективата от жестоки искания от страна на САЩ по такива въпроси като достъпа до пазарите за лекарства във Великобритания.

Очаква се, че премиерът ще направи реч през следващия месец относно плановете си след Брекзит, преди евентуалното отпътуване за Вашингтон, където американски служители се надяват, че той ще започне търговски преговори.

Но Борис Джонсън даде да се разбере, че фокусът му ще бъде върху вътрешната политик, като каза на служителите да ограничат пътуванията му, за да може той да укрепи подкрепата на избирателите в северните части, които му помогнаха да се върне на позицията си.

Междувременно премиерът ще пътува в Берлин за преговори за Либия, където се очаква да се срещне с европейските лидери, включително с Еманюел Макрон и Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
22
 
13
 
! Отговори
хахо преди 4 години
великобритания напуска ес ,защото не иска да бъде в един съюз управляван от *** джендари и разни трети полове . англи4аните винаги са на пе4елившата страна и съюза им с сащ пак ще пе4еливш. след година две франция след нея италия , а после и другите ще напуснат ес. германия ще остана сама , да са и живи и здрави полу4овеците които тя пожела,тия ще и разкажат играта.
56
6
 
26
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Всичко написано от мен до тук са абстракции...Истината е че най доброто място за България е в Европейския съюз...!!!
55
9
 
15
 
! Отговори
човек преди 4 години
Това е все едно България да се откаже от Европейския Съюз и да отиде при Русия!!!
54
6
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
Това е все едно България да се откаже от Европейския Съмз и да отиде при Русия!!!
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По скоро отива при бившите си колонии в африка
52
1
 
18
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Приятели не се броят на маса...САЩ и Англия винаги са си помагали военно и политически когато е било необходимо, а Европейския съюз много ми прилича на Шведска маса но с пазачи които не ти дават да си сложиш в чинията по вече от колкото можеш да изядеш..!!!
51
1
 
30
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 4 години
БРИТАНИЯ, ВСЕ ИСКА ДА Е КАТО, ТЕСТИСИТЕ---ДА Е ВЪН ОТ ЕС... АМА ПАК ДА УЧАСТВА...!!!Е..... КАК ДА СТАНЕ ТАЯ.... ХА ХА ХА ХА ХА..
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
борис джонсън е един некомпетентен паун сега хората му се възхищават на разперените му шарени пера но после имаме една бг поговоека за това ГА ЯДЕ КИВТЕТАТА НЕ......... РЕВА........
49
1
 
29
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Преговорите ще са лесни. Тръмп ще му каже какво иска, а в замяна ще обяви Британия за Велика. Тръмп е достатъчно умен, за да се възползва от комплексите на британците.
48
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търговската сделка със САЩ ще бъде поне 10 пъти по-трудна за Джонсън от тази с ЕС. Само да не си мисли ,че ще изиграе бай Тръмп.
47
1
 
60
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Това че Британия не е с Европа а с САЩ, го знаем от лятото на 1939г.
46
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатен обяд няма, а ЕС си 500 милионен пазар. Вярно, че има вноски, но пък търговията е без мита и много по-лесна. Да видим ккво ще стане. Света е вече много по-динамичен и по-трудно се отварят пазари с покуптелна способност. Сега щатите са тръгнали като лешояди към Индия, но тяхното навлизане срива всичко. Бъдещето ще покаже, но не идват добри времена.
45
5
 
18
 
! Отговори
Батко УЕСт преди 4 години
Борко,хитър си като гавазин на Бай Тодор!Почерпи челния наш опит и ще разбереш за какво иде реч.Знам,че си имаш чудесни оръжейни заводи до ниво ядрено оръжие и атомни подводници...Нооо:Ще си купиш малко американско оръжийце;Ще се наложи да хапваш от хранителните запаси на брата;Ще те покритикуват за съдебната система:Ще ти препоръчат 5G мрежица да развърнеш,да се види разликата с "мозъците" в БГ;Ще потребяваш само братски енергоизточници!И само за теб:Ще биеш белите до потъмняване!
44
6
 
27
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Където и да отидат все са пътници и няма кой да ги спаси от разлагане и деградация. Финито са инцестните пропадняци. Британската империя е бивша. Много бивша.
43
1
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Ако преди това не им потъне острова!
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твойте агенти Василев, са измислени! Проверих в Гугъл!Като цяло ти самият си измислен абypиген! Агент Бари Уолсън!
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...дори конституцията им е американска в Русия и задушава обикновените граждани."-------------------------------Тук си абсолютно прав и точно по тази причина на 15.01. Владимир Путин поиска референдум за промяна на пиндостанската конституция на РФ и бай Дончо тутакси заискри от желание да се срещне и разговаря с руския президент. Хвана го шубето, че ще му бутурясат колонизиращия основен закон, руснаците ще се освободят от мъртвата хватка и ще бъдат отново независими както по времето на СССР.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреите ги хипнотизират и затова отиват при по големия хипнотизиран! Лошото е че и ЕС е хипнотизиран от народа на сатаната
39
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брекзита е , заради Германия, Франция, Италия, Ватикана, Мадрид, Лисабон.....Е, какво да четем...? Великобритания беше със специален статут в ЕС! Само това, че ползваше своя валута, я поставяше над самият ЕС.
38
4
 
11
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Има някакви опасения в Брюксел, че Полша ще е следващият -екзит (Полекзит или подобно ). Засега са непотвърдени ...

Спонсорирани публикации