Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта

Прокуратурата с брифинг за повдигнатите обвинения
Обновена: 30 яну 2020 15:57 | 30 яну 2020 14:33, Александър Попов
317
Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта
Снимка: БГНЕС
Васил Божков предлагал по 10 хил. лева всеки ден на длъжностно лице от Комисията по хазарта, говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. Парите са били обещани, за да внася това лице предложения за отнемане на лицензи на конкурентни дружества. Парите обаче не са били взети.
 
"Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя и знае, че тази империя разполага с огромни финансови възможности", добави тя.
Още по темата
По отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група от 2014 г. на територията на цялата страна - с цел принуда, изнудване, длъжности престъпления, подкупи и пране на пари.
 
По думите на Милева са обвинени петима души, четирима са в чужбина. Петият е бивш председател на Комисията по хазарта.
 
Това е най-мащабната операция до момента, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Всички правораздавателни органи работят в синхрон, допълни той.
 
Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов подчерта, че държавното обвинение разполага с данни, че част от дружествата на бизнесмена не са разполагали с активи, достатъчни да изплащат печалбите, предвидени в лотарийните игри. Нещо повече – голяма част от лицата, които са били представяни като печеливши, не са реално съществуващи. Дали е така - тепърва ще се събират още доказателства. Той посочи, че това е в ранен етап. Оперативно-издирвателните мероприятия са възложени на КПКОНПИ и тези първоначални твърдения се проверяват допълнително.
 
В обитавано от Божков жилище били иззети много картини, които имат белезите на културни ценности, а от игрална зала - 400 хил. лв. 
 
Директорът на АДФИ Георги Начев потвърди, че от проверките се установява, че в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева. Според Начев сумата може да нарасне, при условие, че информацията, която им е подадена се различава от действителността. Комисията по хазарт не е реализирала административно-наказателна отговорност за регистриране на таксите, каза още той. Начева добави, че информацията от инспекцията е предоставена на КПКОНПИ, на министъра на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
5
 
! Отговори
Винету Борисофф преди 4 години
Кака Сийка Милева прилича на Лора Палмър..Ашколсуннн Аферин Вундабаа.
181
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков заплашва кой ли не!Последно си спомням, феновете на УеФски им беше казано, че няма да спонсорира отбора ако се приеме закона.
180
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари се предлагат и се вземат всеки ден не само от тази комисия -а от всички -и датова няма контрол -а ми кажете как може таксиметров шофьор да работи към някоя таксиметрова фирма и в същото време да е безработен -това ни е контролът на държавата-някои го отнасят за сметка на другите -къде е контролът -няма такъв само парлама -защо не почнат да проверяват на случаен принцип такситата и те имат касови апарати -как ги отчитат като някой шофьор се води безработен
179
0
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Да търкам ли?
178
7
 
0
 
! Отговори
ЕРИХ ХОНЕКЕР преди 4 години
Божков сега е в Турция , при Бай Ердоган...Оня ще му даде Турски Паспорт , и ..ФИЛМА СВЪРШВАААА....Божков ще му кихне поне 1 милиард евро .
177
1
 
3
 
! Отговори
wqw преди 4 години
и картините му взеха от стената... много сте лоши
176
3
 
16
 
! Отговори
Софиянски преди 4 години
Свато,положението тук става неудържимо...ЗАГАЗИЛ СИ ЯКАТА! А *** сам си си виновен- колко пъти ти казвах:" Кради,ама умерено,по малко( като мен га бех кмето..) Стой в чужбина като Цветан Мустакя от КТБ,ние тук ще опитаме,каквото можем...ама нищо не обещаваме....Може ли такова безразсъдство бе свате- КРАЛ СИ КАТО ЛУД! Антон и Ива реват по цял ден вкъщи
175
4
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Мафията си има държава и прокуратура!!!Вашата държава и порокуратура къде е ???Селяни прости, вие сте валат!!!Агент Нейтън Джейкъбс!ЦРУ!!!8
174
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоши времена настанаха.Мафията започна да се самоизяжда.Големите акули се нахвърлиха върху по-малките.Само да не започнат да падат трупове като през '90-те,че като нищо някой невинен може да го отнесе.
173
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков предлагал 10 бона, които всъщност били обещани и в крайна сметка не били взети!!! Тия от прокуратурата наистина толкова си могат... Едно е да идеш при някой с 10 бона на ръка да му предложиш и друго да му обещаеш!
172
0
 
5
 
! Отговори
! преди 4 години
Всеки понеделник ДКХ заседава и всяка молба за лиценз се разглежда....ако твоята я няма в дневния ред на заседанието, то чакаш следващото.....сещайте се колко време може да си почакате. Отделно лицензът се подържа чрез тримесечни вноски, които не са хич малки. Дали си работил 3 месеца или 3 дни няма значение, плащаш пълната сума, а като те мотаят два месеца, ти вече сам не желаеш да ти го дадат в последния и така всяко тримесечие.
171
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една птичка пролет не прави. Освен Божков другите защо не ги погнат, м? Всички ги знаем кои са. Защото Гешев изпълнява поръчка, а не е тръгнал да оправя държавата и да лови престъпниците. Ама елементарите, дето коментирате тука, няма как да го разберете с полираните си мозъчета.
170
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше ми писнало от агресивната реклана кампания и присъствието на тези картончета навсякъде.
169
0
 
19
 
! Отговори
Няколко олигарха си преди 4 години
разделиха държавата и си направиха Биг брадър от нея. Всички управляващи са кукли на конци, всеки си играе с тях, или американците, или нашите червени олигарси. Забравихте ли как Боко опрости милионите на Домуса, защо ли?
168
2
 
7
 
! Отговори
До 176 преди 4 години
Ами ако конкуренцията е дала повече и затова искат да отстранят Божков?А?А?
167
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие толкова ли не разбирате, че това е в ресора на финанссовия министър. Оня мизерабъл на околната среда за много по неясна отговорност го опандизиха, а сега ни хвърлят прах в очите. Трябва съвсем да си без мозък за да не разбереш, че всичко води по стълбицата нагоре. Божков е само играч. Треньорите са на трибуната.
166
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви бухалки ва гонят? Бухалки може да има само срещу НЕВИННИ хора! Божков крал, подкупвал, заплашвал...,на този невинен ли му викате?
165
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ДЕлян Пеевски като стана милиардер от ДЪРЖАВНОТО ТОТО,защо никой не го разследва?Или там не може да се пипа.
164
3
 
9
 
! Отговори
! преди 4 години
И още една тайна да ви споделя, като човек запознат отчасти с този бизнес. Тази така известна комисия по хазарта е корумпирана и винаги е била такава. Можете ли ако сте нормален трудов човек да си представите подкуп от 10 000 дневно какво представлява? На месец взимате 300 бона заплата, на годишна база 3,6 млн лева....още ли можете да си представите как един чиновник взима тези пари?! А ето ви и пример как някой като Божков може да спре конкуренцията от мечтания лиценз.....
163
5
 
1
 
! Отговори
абе хора! преди 4 години
Сега КН откъде ще плаща на протестърите?Вие замисляли ли сте се колко подло управляващите късат най-безпощадно от способностите на БСП да се съпротивлява?

Спонсорирани публикации