Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта

Прокуратурата с брифинг за повдигнатите обвинения
Обновена: 30 яну 2020 15:57 | 30 яну 2020 14:33, Александър Попов
317
Божков предлагал 10 бона на ден на човек от Комисията по хазарта
Снимка: БГНЕС
Васил Божков предлагал по 10 хил. лева всеки ден на длъжностно лице от Комисията по хазарта, говорителят на главния прокурор Сийка Милева на брифинг. Парите са били обещани, за да внася това лице предложения за отнемане на лицензи на конкурентни дружества. Парите обаче не са били взети.
 
"Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя и знае, че тази империя разполага с огромни финансови възможности", добави тя.
Още по темата
По отношение на Васил Божков е повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група от 2014 г. на територията на цялата страна - с цел принуда, изнудване, длъжности престъпления, подкупи и пране на пари.
 
По думите на Милева са обвинени петима души, четирима са в чужбина. Петият е бивш председател на Комисията по хазарта.
 
Това е най-мащабната операция до момента, заяви вътрешният министър Младен Маринов. Всички правораздавателни органи работят в синхрон, допълни той.
 
Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов подчерта, че държавното обвинение разполага с данни, че част от дружествата на бизнесмена не са разполагали с активи, достатъчни да изплащат печалбите, предвидени в лотарийните игри. Нещо повече – голяма част от лицата, които са били представяни като печеливши, не са реално съществуващи. Дали е така - тепърва ще се събират още доказателства. Той посочи, че това е в ранен етап. Оперативно-издирвателните мероприятия са възложени на КПКОНПИ и тези първоначални твърдения се проверяват допълнително.
 
В обитавано от Божков жилище били иззети много картини, които имат белезите на културни ценности, а от игрална зала - 400 хил. лв. 
 
Директорът на АДФИ Георги Начев потвърди, че от проверките се установява, че в държавния бюджет не са постъпили повече от половин милиард лева. Според Начев сумата може да нарасне, при условие, че информацията, която им е подадена се различава от действителността. Комисията по хазарт не е реализирала административно-наказателна отговорност за регистриране на таксите, каза още той. Начева добави, че информацията от инспекцията е предоставена на КПКОНПИ, на министъра на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не е приета 10 бона оферта,защото знае закона Омерта !
201
4
 
18
 
! Отговори
Платено преди 4 години
Нека не се заблуждаваме. Всичко това действие на Държава и Прокуратура е платено и стимулирано от ЕфБет и Конкурентите на Черепа. Те предлагат по 20 000лв на ден на човек от Комисията а на Валери мнооого повече.
200
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвличат ви вниманието с кьорфишеци и показни акции.А иначе в Перник няма вода и няма да има,италиански б.ци по всички пристанища и складове(КОЙ ли им е дал разрешително за внос).Язовирите са празни,опасни и много от тях с неясна собственост.Рибата в Марица изтровена,въздуха мръсен.Народа беден.Ама на кой му пука.Важното е да има зрелища.
199
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква новина, поредния крадец избяга от страната, "ШОКИРАНА СЪМ" :) :) :)
198
6
 
5
 
! Отговори
! преди 4 години
Та мисълта ми е следната - от посочените от теб няма нито един, който да не е посочен отгоре, а какво остава и да е честен. Просто времето им отмина и за тях ще е хубаво да имат някой скатан лев. Ако този упорит слух, че Бойко взима 51% от бизнеса на хората е верен, то аз предпочитам да има една голяма, ама много голяма мутра в лицето на държавата, отколкото 100 олигарха с десетки престъпления спрямо обществото и развитието на нацията.
197
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ги подгони Прокурора и олигарсите изведнаж обявиха България за неправова държава !
196
0
 
4
 
! Отговори
Риторичен ? преди 4 години
Баба ми: Абе "комара" какъв бизнес е бе !!!?
195
2
 
18
 
! Отговори
Чудак преди 4 години
Явно се подготвя нещо по-сериозно в държавата, за да ни занимават само с тива вече цяла седмица. Но какво ли е? Предстои да разберем
194
3
 
19
 
! Отговори
! до 202 преди 4 години
Има една мнооого стара мисъл на един умен човек: "Зад едрия капитал се крият големи престъпления." Никъде и никога по света човек не е става милиардер с честност и бяла доброта. VW като излъгаха за емисиите на CO2, измама на стойност много милиарди, какво стана, осъдиха ли ги или някой от отговорниците. Apple и Samsung ги изхващаха, че умишлено амортизират смартфоните на хората, за да си купуват новите модели и....? Ами нищо....просто ги глобиха, осъдени виновни няма.
193
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РусофилАз мисля, да вкараме Прокурора в затвора, а да поканиме Божков за шеф на Националната банка !
192
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 200Как ще се обади на полицията, нали веднага ще му звъннат на Божков, а ако наистина му направи капан с белязани пари за тоя чиновник няма да има повече живот в бг-то! Тогава се запитваш да напуснеш ли или да се корумпираш.... и избираш творото!
191
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и мене като ме рекетираха от прокуратурата казаха, че нямало престъпление защото те си искали Аз съм давал и отказаха да образуват досъдебно!Просто е трябвало да не давам и да ме убият за да образуват досъдебно срещу неизвестен извършител и като се съберат много такива досъдебни да ги заличът както направиха миналата година с 40 000 досъдебни които заличиха поради давност!
190
0
 
18
 
! Отговори
! преди 4 години
Иначе тук трябва да се наложи следния извод. Пряк и главен виновник за случилото се е всеки един министър на финансите от началото на 90-те до момента, защото тази корупция в ДКХ не е откакто Националната лотария съществува. Ако не са знаели какво се случва, то това е престъпна небрежност водеща до огромни щети за фиска.....Дянковци, Горановци и всички останали под ножа! Ама не искаме оставки, искаме пижами да има....В това трябва да се заровят медиите.
189
0
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Божков е бил посъветван да прехвърли 51% от бизнеса си, така както бяха посъветвани Цветан Василев,Баневи,Ветко Арабаджиев!!!Агент Даръл Барбишър!ЦРУ!!!
188
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не погне прокуратурата фирмите за бързи кредити!?Няма рекламен блок по телевизията без реклама на кредитДа ама те явно плащат където трябва и за това не ги закача
187
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама тоя "честен чиновник" що не се е обадил на полицията,пък да бележат едни 10 хилядарки с пръстови отпечатъци на черепа,та да хване дикиш.Ама май ще се окаже,че Божков е много по-умен от тях и такива номера не му минават.
186
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СИЙКЕ ,ДНЕС НА УЛИЦАТА ЕДИН ЧОВЕК МИ КАЗА,ЧЕ ШУРЕЯТ МУ КАЗАЛ,ЧЕ ЗЪЛВА МУ КАЗАЛА,ЧЕ ЕДНА ЖЕНА И КАЗАЛА,ЧЕ РАЗСЛЕДВАЩИЯ ПРОКУРОР И ПРЕДЛАГАЛ ПО 20000 ЛЕВА НА ДЕН ДА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВА ПО СЛУЧАЯ !
185
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може само на Пирамидите и 7777, аз лично играя на 6/49 и 5/35, а също и на еврофудбол и сфарка!
184
0
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Защо Цацко не предприе такива решителни ходове?
183
1
 
13
 
! Отговори
НН преди 4 години
Абе как се става най-богат в България след 10.11 , от честен труд и спестовност ли...

Спонсорирани публикации