Швейцарското мръсно петно: Защо страната е заклеймила 60 000 души?

Всички те не отговаряли на "общоприетите норми"
23 фев 2020 20:50, Боряна Павлова
95

Швейцария, една от страните с най-висок стандарт и качество на живот, крие мръсна тайна. До 1981 г. близо 60 000 души са станали жертва на предразсъдъците в една иначе толкова уредена държава.

Един от тях е Валтер Енисбергер. Властите са съсипали неговия живот. Първо отвели майка му, а той бил даден в приемно семейство на свещеник, който го биел ежедневно.

"Биеше ме, дърпаше косите, затваряше ме в мазето или в килера", обяснява Валтер пред DW.

64-годишният Валтер Енисбергер и мйка му са малка част от 60 000 души, които до 1981 г. са били "административно обслужвани от властите.

Те не отговаряли на обществените норми и били пращани в специални затвори. На такова място е роден и той. Предполага, че майка му се е озовала там, защото е очаквала извънбрачно дете.

Швейцария набеждавала тези жени за развратници, мъжете били лентяи или алкохолици. Възрастните отивали в затвори или лудници, а децата се озовавали в приемни семейства.

Историкът Урс Герман потвърждава, че това не са били престъпници, а просто хора, чиито начин на живот не отговарял на общоприетите норми.

В общо 650 институции в страната деца и младежи били затваряни и експлоатирани.

 


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
0
 
! Отговори
Живял там 11 год. преди 1 месец
Швейцария не е никаква държава и Аз ви заповядвам на всички;Не само си мечтайте(избийте си го от главата за винаги)да се изселите да живеете там,но ви забранявам и да посещавате тази диктаторска„държава”,като туристи.Ще умрете от скука,страшно скучен начин на живот живеят швейцарците.Работят на синекурни службички връщат се в къщи,броят си само парите,гледат в една точка,гризат си ноктите(до 60 %),смятат кога ще станат милионери и...откачат.Държавата бъка от психиатри
88
1
 
0
 
! Отговори
Който е живял 11 год преди 1 месец
Швейцария е страшна,страшна,страшна диктаторска,деспотична тирания,нещо като Северна Корея в Европа.11 год.оцелявах,без никакви,никакви,никакви елементарни човешки права.Ни-как-ви.Никакви.Изживях най-големите и гадни възможни унижения на моята Личност.Швейцария НЕ Е това което знаете за нея.Например:узаконено е кръвосмешение и е позволено в семейството,-бащата *** дъщеря си,синът майка си,брата сестра си.Содом и Гомор.Това е една болна държава и общество.Тоест,искам да кажа;Това не е никаква д
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И да се гневим, и дане се гневим все едно. Швейцария е съмнителна държава. може и да е подредена, но швейцарците са нетолерантни, и егоцентрици. Неудачниците са презирани, репресирани по всякакъв начин, и даже кастрирани. Държава с жестоко и дори безчовечно отношение към *** и маргиналите. Не може да ни е никакъв пример.
86
0
 
1
 
! Отговори
анатема дявола преди 2 месеца
И тия у-ро-ди ши ми говорят за цивилизованост.Всички запа-дна-ли държави са от Дявола,повтарям,Дявола.Анатемосвам ви
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПРЕЗ ЛАГЕРЪТ НА БЕЛЕНЕ СА МИНАЛИ 2340 ЧОВЕКА- ПРОТИВНИЦИ НА ЧЕРВЕНАТА ИДЕЯ, НИКОЛА ПЕТКОВИСТИ И ДР., А НАРОДНИЯТ СЪД ОСЪЖДА НА СМЪРТ 2790 ЧОВЕК.
84
2
 
3
 
! Отговори
Айде, почна се преди 2 месеца
След Норвегия, сега и Швейцария (макар и извън ЕС) се оказа обладана от Сатаната.

Пускайте повече такива новини, за да може другарите да скачат от радост, че не само ЕС се разпада, но и самият континент и неговото сърце.

Ликувайте, другари, вашите блянове за разрушена и аморална Европа се сбъдват (поне в "новините")
83
3
 
5
 
! Отговори
ас преди 2 месеца
а ние тука защото тука сме много напред с нещата, на същите "жени развратници и мъже лентяи или алкохолици" им даваме по 1000 лв. на месец да се плодят и слушат кючеци по цял ден...
82
1
 
0
 
! Отговори
i ochte преди 2 месеца
nai baoragenata dargava i s nai mnogo bunkeri protiv iadren udar.
priema vsichki bogati cheixove . zenite sa ugasno skapi i xorata sa studeni i nadmenni..
81
3
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 2 месеца
Това се нарича национал-социализъм. Приложен първо в Германия, после в почти цяла Европа. В България идва в 1934г., и добрите практики от него се ползват от властите до 1989г.
80
2
 
14
 
! Отговори
обикновен преди 2 месеца
Швейцария още е същата дупка, като от 81', само чужденците я правят по-нормална, а стандартът си дължи на глупците дето си купуват часовници за милиони, а те реално струват по-малко! Даже и часът не може да видиш добре на много от тях, и скъпоценните метали са с пъти по-скъпи от същото количество в бижу! Накратко, плащаш много за нищо! А като се счупи като всеки друг часовник, щото не е безсмъртен, требва да платиш в милиони повече за поправка!
Докато има глупави милионери, ще има и Швейцария!
79
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не щем Швейцария, не ще еврозона!

Искаме в СИВ!

хахаха смешници!
78
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ах колко е гадно в Швейцарския зайчарник!

Нали , рубладжии?

Айде заработвайте сега жалките копейки...
77
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боже, а тука обвиняват идеологията на соца и соц морала, когато хора "неотговарящи на нормите" са били затваряни. А то, ти да видиш, времето било такова.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За това са богати швейцарците и могат да си позволят пряка демокрация! Тук, ако си отговорен и се грижиш за децата си се чудят с какво още да те смачкат. За самотите майки всички врати са отворени и всички килими разпънати. "Дайте да дадем". А, ако детето е и със "специални"потребности на ръце ги носим. Че и управлението на дърцавата определят. Защото са се доказали. Въпрос на качество на матреала. После защо първите 15 минути на новините негатина информация за противообществени прояви.
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами, ако го нямаше туй, днес Швейцария щеше да бъде ***.
74
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако започнете редовно да пишете истини за Швейцария и начина на живот там, за законите и привичките им, ще е добре, ще залезе митът за рая. Измерването на доброто с количеството пари и с лъскавост е форма на промиване на мозъците.
73
9
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
Абе хора, тези сайтове са пропагандни всички до един. Днесчето е на БСП, затова е и червено и се трият коментари, които не са удобни на модераторите и собствениците. Напишете "ювенална юстиция" в Гугъл и четете истината. Стига сте чели тук какво ви пишат
72
2
 
7
 
! Отговори
Густаф преди 2 месеца
Ама няма проблеми пуснете я тази статия още няколко пъти може о да я запомним дословно.
71
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Абе коментиращите въобще в ред ли сте? Отварям новина за Швейцария и в коментарите чета за Русия, Крим, Чернобил... Аман от промити мозъци и безполезни коментари!"

Крим е руската Швейцария, не си ли разбрал. Останалото е клоззетна история.
70
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя, Швейцария, много мръсни тайни е крила и крие! Световната перачница на мръсни пари!Там в трезорите са златните зъби на концлагеристите, кървавите диаманти от Африка и кой знае още какво.... Едвам ги накараха да падне банковата тайна преди време, смятайте за какви мафиотски пари става дума! Неутралитет от ВСВ, и не влиза в ЕУ! Никак не са глупави!
Този стандарт не става само с кравички, шоколад , надупчено сирене и туризъм! Всичко е една лъжа!

Спонсорирани публикации