ЕС ще се опита да омилостиви Турция с ?500 млн. за бежанците?

Съюза обвини Турция в "изнудване" на Европа
Обновена: 6 мар 2020 07:03 | 6 мар 2020 07:00,
63
ЕС ще се опита да омилостиви Турция с ?500 млн. за бежанците?
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще се опита да омилостиви Турция с допълнителни 500 милиона евро за сирийските бежанци в страната и облекчаване на визовия режим за турските граждани, съобщиха в четвъртък източници от Брюксел пред AFP.

Предложението идва, след като представители на Съюза по-рано обвиниха Турция, че „изнудва“ Европа с решението си да отвори границите с Гърция за стотици хиляди бежанци, опитващи се да влязат на територията на ЕС.

Конфликтът създаде опасения, че бежанската криза от 2015-16 може да се повтори
.

Още по темата

Парите ще бъдат в допълнение към шестте милиарда евро, отпуснати през 2016 г. за финансиране на програми за подкрепа на приблизително 3,6 милиона сирийски бежанци в Турция.

Това беше част от споразумение между ЕС и Турция, което драматично пресече потока от мигранти, преминаващи през Егейско море към Гърция, пише "Фокус".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в понеделник, че вече е отхвърлил предложение на ЕС за един милиард евро.

„Казват ни: „Ще ви изпратим милиард евро“. Кого се опитвате да заблудите?... Не искаме тези пари“, заяви той.

Турция все още не е реагирала на най-новото предложение.

Комисията, изпълнителната власт на ЕС, също ще предложи да облекчи визовия режим за турските граждани, които се отправят към Европа.

Междувременно ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел обяви в сряда освобождаването на 170 милиона евро спешна помощ "за най-уязвимите в Сирия" по време на посещението си в Анкара.

Правозащитните групи обвиниха Турция, че използва мигрантите като разменна монета, като ги тласка към гръцката граница. Но те също осъдиха Европа, че не оказа по-голяма помощ, отбелязва „Франс прес“.

Хиляди пристигнаха на границата, след като Ердоган обяви, че Турция вече няма да ги спира да се опитват да влязат в Европейския съюз.

Турският лидер многократно се е оплаквал от липсата на подкрепа от Брюксел за военните му операции в Сирия, където турската армия се сражава срещу подкрепяните от Русия правителствени сили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: бежанциЕСТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
путягата вчера закичи красавеца на снимката с венец приживе. дали е разбрал съобщението? тетка вон дер ботокс го закичва с банкноти от по 500 евроа. един милион такива. те заради нея германия нема един самолет дето може да лети. бетер от бугарищанските въоръжени сили.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ, Англия, Германия не искат да помагат на България, те искат да помпат икономиката и армията на Турция срещу Русия.
45
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 4 години
Още ли не разбраха, че акцията на турчина е подготвяна отдавна? Коли за извозване, спецсили срещу гърци, какво умилостяване? Заливат ни милиони пуснати от турция + нови, как се овладява това? А баце още ли вЕрва на ердо и се кефи на маски? Още ли го смята за пръв приятел? Между другото, къде е баце?
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едното покрай другото.
43
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Още 2016-та УС моржеше да намери много по-ефективно решение, отколкото да дава пари на режима на Ердоган. И то е такова:-ЕК да отделя някаква сума на бежанец в ден;-Тези пари да се дават на страната която е приела бежанеца;-бежанците да се настаняват в бежански лагери, където да се обучават на език и разни професий, там ще се види кой са радикали и кой са готови да работят. Радикалите - обратно. Другите на работа.Питам се Аз ли съм най-умния, или еврочиновниците са умолишени????
42
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Всичко това е много странною
41
2
 
1
 
! Отговори
Психодиспансер преди 4 години
Затова ще ви изнудва анадолския бег.
40
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
Европа отново се продава. Това не са бажанци, а ислямски орди тръгнали да превземат Европа, без документи, с камъни и сълзотворен газ срещу гръцките граничари, които си пазят държавата. Искали по-добър живот. Ми оправете си вашите държави бе, там си направете по-добър живот.Нито един не бива да бъде пуснат, така сме ги пуснали през 14-ти век и още помним "бича от теглото". Ново турско робство /османско иго според националните предатели/ ли искате?
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да ги взимат към Европа тия мигранти, да ни дадат пример, как се интегрират тия етноси, защото нещо май и в Европа почнаха да пищят от тях.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бежанците с децата да показват паспорти от сирия да ги сверяват със сирийските власти дали не са фалшиви рестото да ходят в уса ....
37
3
 
10
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
с тея 500 милиона що не се постро сухоземна ограда 6 метра гладък бетон с десетина хиляди волта от горе и десетметрови вижки. всичко това на 10 метра на вътре в наша територия. освен това се блокират всякакви споразумения с туркия, бойкотират се техните продукти, изтеглят се заводи от там, бойкот на туризма им. българия спокойно може да произведе 95% от селкостопанската продукция която се вкарва от турция. маслините и лимоните ще ги доставят гърцуте, стотина милиона африканци ще вземат още туршагите а ердоганя ще им направи по една ръчка на всичките.
36
2
 
12
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Няма спор, че след години управлението на Ердоган ще е познато като Новия Златен век. Човек който успя да накара цяла европа да му плаща откуп за да не я завладее, както е било по времето на Сюлейман Великолепни.
35
0
 
4
 
! Отговори
djo преди 4 години
Кой разруши домовете им?
34
6
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ КАТО ИМАШ С КАКВО ДА ИЗНУДВАШ ЕС ГО ИЗНУДВАШ!!САМО, ЧЕ ЕС ТРЯБВА ДА ПРЕДСТАВИ СМЕТКАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЯТО НЕЛЕГАЛНО Е ОКУПИРАЛА СИРИЯ ЗАЕДНО С НАПЪЛНО НЕЛЕГИТИМНИЯ ГОВОРИТЕЛ ЗА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ БАШАР АСАД!
33
6
 
4
 
! Отговори
Ганио преди 4 години
Колко жени и малки деца им сред тези хора дето им разрушиха жилищата а ние ги третираме като животни. Ако във франция имаше толкова малки деца гладни смазани и третирани така цял свят щеше да плаче и да поства състрадание
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 6 милиарда евро такъв бетонна стена може да се построи че и самолетите да се блъскат в нея
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за балканите решението е едно обединение с гърция сърбия румъния българия унгария трябва да се обеденят и създадът център за обогатяване на уран и създаване на плутоний и колкото се може по бързо да започнат изпитания на атомни оръжие за защита на границите ни турция няма да спре да приема ислямски имигранти от африка,централна и южна азия
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 500 млн. бих купил доста по ефективните Леопард 2А.....
29
2
 
7
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До BURGAZLIQПо-лесно могат да се преживеят едни нови 45 години,отколкото нови 500!
28
3
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Евроджендърите се иза*каха за пореден път!Вместо да сложат Турция на мястото и,те се мазнят на Султана.А имат ресурс в изобилие да го смачкат.***,какво да ги правиш...

Спонсорирани публикации