Спецпрокуратурата разпитва Пламен Узунов

Той е призован във връзка с разследване за търговия с влияние
Обновена: 19 юни 2020 18:51 | 19 юни 2020 18:37, Петя Славова
67
Спецпрокуратурата разпитва Пламен Узунов
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата разпитва в момента Пламен Узунов. Това съобщи наблюдаващият прокурор Генка Брезашка. Той е бил призован вчера във връзка с разследване за търговия с влияние.

Още по темата

В Спецпрокуратурата ще пристигне и русенският прокурор Николай Николов, тъй като чат комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков го уличава, че е търсил съдействие от него, за да бъде избран за окръжен прокурор на Русе, предава "24 часа".

По делото стана ясно, че има комуникация между Бобоков и лице с имунитет ( предполага се президента) във връзка с изпращането на посланик в Либерия, съобщи наблюдаващият прокурор Петър Белчев.

Пламен Узунов е секретар на президента Румен Радев по правните въпроси. В момента се разглежда мярка за неотклонение на Пламен Бобоков, който е с обвинение за участие в организирана престъпна група.

Пламен Бобоков обясни, че той се е виждал с президента преди 2 или 3 години, а с Пламен Узунов се познават. "Имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса, съвсем нормално е да познавам страшно много хора, но това не ме превръща в престъпник по никакъв начин", заяви малко по-рано пред журналисти Бобоков.

Днес бяха представени разговори пред съда от прокурор Петър Белчев. Той обясни пред медиите, че те са в писмена форма посредством компютърна програма Телеграм, Уатс ъп и други. На първо място между Бобоков и прокурор Николай Николов при Окръжна прокуратура Русе. Другият, както обясни прокурор Белчев е между Бобоков и секретар при президентството Пламен Узунов. " Трети разговор  вероятно лице с имунитет. Касае се за концесията на пристанище в Либерия за срок от 25 години. Обвиняемият Бобоков заявил на лицето с имунитет, че президента на Либерия проявява интерес от запознанството си с него с оглед на изпращане на посланик на република България в Нигерия с акредитация в Либерия. Това е разговорът в писмена форма”, заяви Белчев предаде БГНЕС.

Той обясни, че е направил това, за да обоснове обстоятелството, че е налице реална опасност Пламен Бобоков да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че притежава огромно влияние върху лица заемащи висши държавни длъжности в това число и вероятно лица с имунитет.  Кои са тези лица? На този въпрос прокурорът каза, че на този етап не са установили по безспорен и категоричен начин, затова използват този термин. "В комуникацията, която е в писмена форма, там е посочено президент. Но дали става въпрос за президента не мога да ви кажа с категоричност", посочи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Осман Октай преди 3 години
* заяви...сори
19
3
 
5
 
! Отговори
Осман Октай преди 3 години
Един път зави господин Борисов че Ахмед Доган го е поръчал да бъде очистен, сега Радев пък ще му пуска взрив с дрон!Цяла Европа ни се смее!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Президенте, а бе що не пусна 500 грама взрив от дрона върху къщата на Тиквата и да се приключва бе, брат????))))Тиквата наистина съвсем е изтрещял .
17
7
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Удриииии:):):):)Ше пускате фейк снимки ли?:):):):)
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на децата им е ясно от кого е поръчана и защо сега е поръчана въпросната акция.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама моля Ви се руци-павето и администрацията му са еманация на честност, достойнство неподкупност.
14
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
герб отговарят на удара със снимките само че не става използват прокуратуратаза разчистване на сметки и то от 2018
13
0
 
4
 
! Отговори
Да не забравите: преди 3 години
И Николай Василев за сделката Майкрософт - ЦРУ -Сакскобурготски!
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тихичко и неусетно някои хора си накупиха съдии, прокурори и главни прокурори в една територия и сега могат да си раздават собствено правораздаване и да правят специални акции на който си искат, когато си искат. пачките от нощното шкафче са само джобни пари, истинските кражби са десетки или стотици по толкова, ако не и хиляди. клета майка България - за туй ли Ботев, Левски и хиляди се бориха?!? да може лойковистите да окрадат всичко до шушка
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката, излагаш се...може и още по- прооост да бъдеш! Дерзай!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите са навързани като с вински черв а, че може да се обиколи земното кълбо няколко пъти с тези връзки!
9
3
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Къде е Каскета да разследва аудио записа с пияния Тиквата?А, забравих - няма да има разследване щото първо гласът е на самият Тиквата и второ- самият Каскет е на този запис!
8
12
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Огън бий:):):)Аферата Бобочкови ше стигне до пилотът на дрон от Дондуков2:):):):)
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много бързо се задвижиха срещу неудобните на Лойко, а нищо не се чува за неговите телефонни разговори и СМС-и?!? що така?!? много избирателно действат, даже направо тенденциозно. сигнали ли дават на Радев?!? пълна гнус и поръчкова операция с цел сплашване и демонстриране на бухалката, наречена Гешефтатура. честита демокрация! честит капитализъм! доволни ли сте???
6
6
 
4
 
! Отговори
izh преди 3 години
То на фуражката не и стигат гънките да координира гавазите. Требет и менаджери. То сега всичките ще са забравили какви разговори и суми са се споменавали на следобедното кафе. Следобедно кафе е все пак
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В блиц.бг Крачуна е публикувал доказателства и обвинения към съветника по правните въпроси на президента.Г-жо Брезашка, г-н гл.прокурор, ние не сме нито прокурори,нито съдии да си казваме мнението за г-н Узунов.Тези материали не е нужно да се публикуват по медиите. Дайте ги на съдиите, те да ги четат. Ама и съдиите за съжаление са като спецпрокурорите - и те "спец".., В КРБ има текст,забраняващ извънредни съдилища?По какво се различават спецсъдиите от нормалните съдии- има СГС, САС, да ги съдят!
4
5
 
9
 
! Отговори
- преди 3 години
Иде ми да взема сопата и наред!Търсят под вола теле!Не виждат гредата в своите очи търсят сламката в другите!Псува ми се! Яко ми се псува!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека "независимата" спецпрокуратура най-сетне разпита и бай онуй, за ало Ваньо, мишо бирата, къща в Барселона, проста п*тка и други неща сътворени от главния *** на Републиката!
2
1
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Този дето замина като консул в Испания,с кого се е познавал за да се направи обосновано предположение?
1
2
 
3
 
! Отговори
Предложете му преди 3 години
имунитет и да стане защитен свидетел и червенокосата ще гърми шампанското.

Спонсорирани публикации