Спецпрокуратурата разпитва Пламен Узунов

Той е призован във връзка с разследване за търговия с влияние
Обновена: 19 юни 2020 18:51 | 19 юни 2020 18:37, Петя Славова
67
Спецпрокуратурата разпитва Пламен Узунов
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата разпитва в момента Пламен Узунов. Това съобщи наблюдаващият прокурор Генка Брезашка. Той е бил призован вчера във връзка с разследване за търговия с влияние.

Още по темата

В Спецпрокуратурата ще пристигне и русенският прокурор Николай Николов, тъй като чат комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков го уличава, че е търсил съдействие от него, за да бъде избран за окръжен прокурор на Русе, предава "24 часа".

По делото стана ясно, че има комуникация между Бобоков и лице с имунитет ( предполага се президента) във връзка с изпращането на посланик в Либерия, съобщи наблюдаващият прокурор Петър Белчев.

Пламен Узунов е секретар на президента Румен Радев по правните въпроси. В момента се разглежда мярка за неотклонение на Пламен Бобоков, който е с обвинение за участие в организирана престъпна група.

Пламен Бобоков обясни, че той се е виждал с президента преди 2 или 3 години, а с Пламен Узунов се познават. "Имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса, съвсем нормално е да познавам страшно много хора, но това не ме превръща в престъпник по никакъв начин", заяви малко по-рано пред журналисти Бобоков.

Днес бяха представени разговори пред съда от прокурор Петър Белчев. Той обясни пред медиите, че те са в писмена форма посредством компютърна програма Телеграм, Уатс ъп и други. На първо място между Бобоков и прокурор Николай Николов при Окръжна прокуратура Русе. Другият, както обясни прокурор Белчев е между Бобоков и секретар при президентството Пламен Узунов. " Трети разговор  вероятно лице с имунитет. Касае се за концесията на пристанище в Либерия за срок от 25 години. Обвиняемият Бобоков заявил на лицето с имунитет, че президента на Либерия проявява интерес от запознанството си с него с оглед на изпращане на посланик на република България в Нигерия с акредитация в Либерия. Това е разговорът в писмена форма”, заяви Белчев предаде БГНЕС.

Той обясни, че е направил това, за да обоснове обстоятелството, че е налице реална опасност Пламен Бобоков да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че притежава огромно влияние върху лица заемащи висши държавни длъжности в това число и вероятно лица с имунитет.  Кои са тези лица? На този въпрос прокурорът каза, че на този етап не са установили по безспорен и категоричен начин, затова използват този термин. "В комуникацията, която е в писмена форма, там е посочено президент. Но дали става въпрос за президента не мога да ви кажа с категоричност", посочи той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А д-р Борисов за тези пачки в нощното шкафче кога?! Или щото властта е в ръцете му никога? Те Герберите казаха Предварително Че изобщо няма да "проверяват"?! Ама как бе господа Гербери?! Дори и да е слух.То вие всички " слухове" проверявахте.Та Точно този ли да подминете? Стига бре! Прочетох че и министърка след 17 дни се отказала да е министърка на ГЕРБ? Коръба потъва май а?!-:) Водата нахлу в трюма отдавна! Сега и избирателите я усетиха вече!-:)
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРОН КОРНЕЛИОНЕ Я ВТАСА. А СЕ ОЧАКВА СКОРО ДА ИЗЛЕЗЕ ИНФОРМАЦИЯ И ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА НА РАДЕВ, ЗА СРЕЩИ С ИЗГОНЕНИТЕ РУСКИ ШПИОНИ И ОЩЕ НЕЩО.
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това президентство всички са за затвора, начело с президентчето, дето искало светлина
37
9
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Чудя се колко ли пъти на Радев ще се НАЛОЖИ да си сменя гащите днес и утре... оцапан е до ушите :) отиде му мафиоттския проект :) щял партия да прави---А ПРАВИ СЕГА ПАРТИЯ...с електорат от престъпници и затворници най-вероятно!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а заврения зет кога?
35
6
 
6
 
! Отговори
ПРЕЗИДЕНТСТВО преди 3 години
Пак *** провокация на империализма към прогресивните сили в България.Но ние ще се оплачем на другаря Путин, че сме репресирани и въобще да праща танковете в защита на пролетариата в България.
34
3
 
6
 
! Отговори
не разбрах преди 3 години
До КОЛЕВ 32 Как разбра ,че е действал от името на президента ?За какво е действал ?Какво е загазил Радев ?
33
2
 
2
 
! Отговори
Хм преди 3 години
засега бил свидетел. Я си припомнете какво пише мнение 1.
32
8
 
6
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 3 години
Радев загази! Узунов е действал от името на Президента и работата е много сериозна. Нали Радев искаше светлина---ЕТО Я! Спукана му е работата на Радев!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хехехе ... прокуратурата като обслужващ персонал на Борисов, да му мие ***.Добре де, ако прокурорите не успеят да докажат вина на някого нарочен за обвиняем, а са го тормозили, като са му публикували чатове и смс-си предназначени за частен разговор, и с това са му уронили престижа и нанесли вреда, няма трябвали ли да бъдат съдени прокурорите разрешили или наредили публикуването на личния разговор?
30
3
 
4
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
А не е ли по-добре да разчитат оня с пълното с ?????? чекмедже???
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Октопода се разплита, и вина има за всички!Очакваме новите серии.
28
3
 
7
 
! Отговори
Римска баня преди 3 години
Ко? Секретар на Радев,разпитван? Неееее.Не може да бъде.Момчето с фашистките дрехи на снимка преди време е чиста и непокварена душичка.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗНАЧИ СЪВЕТНИКА, БОБОКОВ И ОНЯ С ПУРАТА НА ЯХТИЧКАТА МУ- НЯКОЙ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ ЗА НЯКАКВИ ЗАВИСИМОСТИ, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ- САМО ПРИЯТЕЛЧЕТА- ЗАТОВА ВЯРВАМЕ НА ОНЯ С ПУРАТА. СВАЛЯМЕ БОРИСОВ, НАПЪХВАТ БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА, А ОСТАНАЛИТЕ В ОМРАЗНАТА САЩ И ЕВРОПА- НАЙ ВЕЧЕ В СЪРБИЯ И ДУБАЙ.
26
0
 
6
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Има вид на голям мазник.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българската прокуратура отказа да разследва Барселонагейт. Испанската продължава"Като заговорихме за зависимата ни прокуратура.
24
2
 
8
 
! Отговори
до Тонката преди 3 години
Отговорът ще го получиш от Кьовеши, заради чието разследване ще останеш без работа.
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, мачка й партизаните че усетиха, че трябва да отговарят за кражбите от мандрите.
22
3
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз мога ли да ти отговоря?:):):):)
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли смисъл да попитам защо прокуратурата отказва да направи нещо по въпроса с кореспонденцията на Божков с Горанов, както и със записите на Тиквата, а се задейства когато не става въпрос за тях?

Спонсорирани публикации