Естер Каматари - жената, която се отказва от кралския живот

Тя е един от първите тъмнокожи модели във Франция
27 авг 2020 23:00, Иванка Гъркова
5
Естер Каматари - жената, която се отказва от кралския живот
БГНЕС

Тя е част от кралското семейство на Бурунди, Източна Африка. След смъртта на баща й през 1964 г., монархията се разпада. През 1972 г. последва и убийството на краля, поради което тя бива изселена. По стечение на обстоятелствата принцесата бяга в Париж, като знае само, че там се намира Айфеловата кула, която е виждала на снимки. Въпреки трудностите, тя успява да се устрои и да стане един от първите тъмнокожи модели във Франция. 

Коя е Естер Каматари? 
 
Родена е на 30 ноемаври 1951 година в Бужумбура, столицата на Бурунди. Дъщеря е на принц Игнасий Каматри, който е член на кралското семейство и ръководител на северната провинция Мугамба. Тя е племенница на предпоследния бурундийски монарх - Мумутса IV и братовчедка на последния крал - Нтаре V. 
 
Като принцеса, Естер получава добро образование в "l'Ecole Nationale d'Administration du Burundi". През 1962 г. бива извършен военен преврат, заради който убиват баща й. Няколко години по-късно същата участ достига и нейния чичо - кралят на Бурунди. Заради натиска към семейството й, а и желанието да учи, през 1970 г. Каматри бяга зад граница. 
 
"Когато видях, че баща ми умира, разбрах как можеш да загубиш всичко за една секунда", разказва тя в интервю за Insider.
 
Принцесата се зарича, че никога повече няма да живее в страна, заради която умира баща й. 
 
„Той беше принцът, голям мъж. Всички го уважаваха, децата го обичаха - и той беше убит", обяснява още тя, спомняйки си как вижда неговото безжизнено тяло. 
 
Говорейки за баща си, който смята за велика личност, Естер разказва, че той винаги я е учел да не се величае и да бъде по-смирена. Дори държал да не я карат с автомобил до училище и да общува с по-бедните деца. 
 
"Ходехме заедно, пеша, защото баща ми казваше: "Родителите им нямат кола, така че трябва да ходиш с тях. И тогава можеш да разбереш какъв е животът им", казва тя. 
 
От принцеса до обикновена парижанка 
 
Естер Каматари е едва на 13 години, когато убиват баща й. Отивайки в Париж, тя загърбва кралския живот и се смесва с тълпата, за да намери своето препитание. С течение на времето, когато създала приятелства, никой не вярвал, че може да бъде с такъв произход. 
 
„Някои хора ме питаха: "Истинска принцеса ли си?", тъй като не мислят, че в Африка сме имали кралства и империи ", обяснява още тя пред Insider и уточнява, че в съзнанието на много хора африканците са мръсни и винаги са били роби. 
 
По думите й, когато хората чуят, че си принц или принцеса, мислят, че буквално имаш много пари, а всъщност истината е съвсем друга. 
 
"... Но никой не говори за дълг, образование или какъв пример даваш", допълва принцесата.
 
Още за живота на принцесата, която иска да живее обикновено, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TotenkopfА ти си срам за човешкия вид.
3
2
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Иванке мега си зле, ти си срам за журналистиката.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа тази ли е принцесата от абв пощата?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква "работа" по пубикацията е направила Гъркова, като има фрапиращи несъответствия. Първо бащата умира през 1964, а е убит през 1962. Монархията се разпада, но все още Бурунди е кралство. След това бяга през 1970 зад граница, но през 1972 е изселена.

Спонсорирани публикации