Кето диета и отслабване - къде грешите, за да не постигате добър резултат?

Понякога кетозата е трудно постижима
0
Кето диета и отслабване - къде грешите, за да не постигате добър резултат?
IStockphoto

Кето диетата стана изключително популярна през последните години. Тя се състои в изключването на всички въглехидрати и избирането на храни, които са с високо съдържание на мазнини. Тази промяна поставя тялото в метаболитно състояние, наречено кетоза, при което мазнините се използват от организма за енергия.

Според експерти, за да навлезете в кетоза, трябва да ядете по-малко от 50 грама въглехидрати на ден, а понякога това количество слиза и до 20 грама. Това означава, че трябва да изключите от менюто си храни като сладкиши, бобови растения, картофи, плодове, зърнени храни, тесто и безалкохолни напитки.
 
Кето диетата е толкова популярна, че много хора добре знаят какво е кетоза и как да влязат в нея. В социалните мрежи се появиха хиляди предложения за ястия, подходящи за този режим на хранене. Има хора обаче, които колкото и да се опитват, все не успяват да свалят онези излишни килограми. Спазват всичко в кетогенната диета, но отново не виждат желания резултат.
 
Ако и вие сте от тази група, може да се наложи да направите някои промени, за да видите успех. Ето няколко причини, поради които не отслабвате с кето диетата.

1. Не достигате кетозата
 
Основната цел на кетогенната диета е да изпрати тялото ви в кетоза. Това е състояние, при което метаболизмът ви преминава от изгаряне на въглехидрати към използването на мазнини за енергия. 
 
Звучи доста лесно, но за да се постигне това, може да е необходимо много внимателно планиране, за да вкарате тялото си в кетоза. И няма да стане веднага. Може да отнеме от два до седем дни екстремно ограничаване на въглехидратите, за да се достигне до този процес. Може да проверите дали сте влезли в кетоза, като използвате ленти за урина у дома. Те откриват кетони, които черният дроб създава при обработката на мазнини.
 
Наличието на кетоза обаче няма да ви накара да отслабнете, ако все още приемате твърде много калории. Затова е важно да следите и какво ядете, въпреки че сте намалили въглехидратите.
 
2. Приемате много калории
 
Отслабването при кето диетата е като отслабване при всяка диета – трябва да изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Не е необходимо ограничението да бъде крайно, но трябва да достигате калориен дефицит. 
 
Още за кето диетата и отслабването четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

0
Още от САЩ
Опечалени: Тръмп се подигра със смъртта на близките ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации