Полезни стъпки, с които да подготвим колата за студовете

Отмятането на тези точки сега ще спести неприятни преживявания по-късно
10 окт 2020 09:48, Елка Василева
18
Полезни стъпки, с които да подготвим колата за студовете
Снимка: Automedia.bg

Календарът вече казва "Октомври" и колкото и да ни е мъчно за лятото, колкото и кратко да ни се стори тази година, трябва да се подготвим за есента и зимата. Което означава да подготвим и автомобила си. Ето 11 неща, които е най-добре (и най-лесно) да направим, още преди времето да се е развалило трайно.

Проверете акумулатора

Спомнете си откога ви служи - като цяло повечето акумулатори "живеят" по 4-5 години. Някои от по-скъпите, изработени по технологията TPPL, спокойно могат да изкарат и 10. А ако има утечки или акумулаторът е по-слаб, отколкото изисква автомобилът, животът му може да е и едва година.

Ако прецените, че вашият акумулатор е към края на живота си, по-добре го подменете преди първите студове. И внимавайте - на пазара има много изненадващо изгодни предложения, уж с чудесни показатели. Обикновено много ниската цена значи, че производителят е икономисал от оловните пластини. Капацитетът на такъв акумулатор реално е доста под обещания, а плътността на тока, напротив, е по-висока от зададената по книжка. Такъв акумулатор няма да изтрае дълго в студеното време.

Останалите стъпки вижте в галерията на Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Хайа преди 3 години
Купи си нова от пластмаса правена хаха, а аз ще си карам стария дарак
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На моята кола със повече градско- дистанции около 5-10км заводския акумулатор от 40ампера издържа над 7 години. Като съм говорил с познати и те споделят че заводския издържа най-дълго, независимо че обикновенно не е на известна марка.
16
0
 
5
 
! Отговори
Аман от хвалби преди 3 години
Стига сте фукали с новите коли, защото изобщо не е толкова "розово" положението и с тях. Кажете на хората, колко им е застраховката и какви условия има за да важи гаранцията им от около 100х км или 3год. Покриват ли гаранцията или застраховките кражби на огледало, гума или други външни детайли? Покриват ли пробит радиатор на охлаждането? Дано вашите вървят безпроблемно, че един съсед се белосва с горните проблеми. Накрая я върна и купи друга марка от същия производител.
15
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 3 години
Много умно, нема що!
14
1
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
С патешка мас намажете уплътненията,за да ви стане весело
13
4
 
3
 
! Отговори
Отидете... преди 3 години
...при един авто-дилър и си купете чисто нова. Това е единствената стъпка да сте сигурни за студовете. Ако не можете нова като мен, си ходите пеша, с по-дебели дрехи и вечер горещ душ.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено чета коментарите под такива статии и винаги научавам нещо наистина полезно от някой компетентен шофьор. Този път обаче ударих на камък. Да споделя от моя опит - за да не замръзват уплътненията на вратите, ги намазвам с памук напоен с глицерин / продават го в аптеките, струва 1 лев/.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
v koia automivka toplite kolata?
10
0
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Има и такива фенове,чакаме компютъра да ни говори!Те сервизите за тях работят!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отидох на другия линк - стъпка 2 - "променете начина си на шофиране"....Сигурни ли сте, че това влиза в подготовката на колата, или пак ви е затресла шизофренията?
8
3
 
3
 
! Отговори
До Хаха преди 3 години
В Республика Тиквария виреят само Тикви и тиквички като тебе!*** народ Дайва мааму!Няма да ви управлява Тиква ли!?Още 1000 години ще ви управлява!Откъде се пръквате такива де били не ви знам!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам само един въпрос като как такива които нищо не разбират могат да преценят, че акумулатора е за смяна. От сайта да не скромничат и направо да дават адреса на сервиза за който работят.
6
2
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 3 години
Прегледах съветите и си заслужава да се обмислят.Само да добавя че ако искате да сте спокойни с гумите - купувате втори комплект с джанти и зимни гуми и така си спестявате опашките пред сервиза. Добре е да отбелязвате мястото на всяка гума , за да може догодина да я монтирате на мястото й.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някъде е прав колегата, ако нямаш жена и 2 деца , които да трябва да разкарваш по училища и детски градини , дори за градове като София и Варна , с едно ел-колело от 1000-1500лв нямаш проблеми. Но я се разнасяй с гореизброените по градски транспорт , та да те видя колко време и пари ще изгубиш-
4
1
 
13
 
! Отговори
Истината 2020 преди 3 години
Като стане нещо важно в тая държава, почвате да публикувате новини за маркучи на коли, зодии, панделки, гозби. Само важни неща.Ето и сега. Отивам да търся какво прикривате, очевидно прикривате нещо.
3
8
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 3 години
До МнениеТИ ако имаше акъл, щеше и пари да имаш. Приеми фактите.
2
2
 
13
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
Аз съм с колелото тая зима така че можете да ме барате за шмайзера , повече кола няма да си купя и да храня ,застрахователи, общини,бензиностанции, технически прегледи, сервизи , гумаджийници, тенекеджийници и т.н. стига с това робствоКаквото ми трябва ще си го поръчам да ми го докарат , където ми тр да отида ще си хвана транспорт или споделено пътуване
1
6
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Абе ти ми дай пари пък аз знам как да си подготвя колата....ще си купя нова!Акъли не ща!

Спонсорирани публикации