Сблъсъци във Вашингтон, Сенатът прекрати окончателния избор на Байдън

Привърженици на Тръм проникнаха в сградата на Капитолия
Обновена: 6 яну 2021 22:32 | 6 яну 2021 21:42, Красимир Ангелов
348

Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ прекрати дебата за удостоверяването на резултатите от гласуването на Избирателната (електоралната) колегия, според които демократът Джо Байдън е победил президента републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Това стана факт, след като сградите на Конгреса на САЩ на Капитолия са блокирани от полицията след сблъсъци с привърженици на Тръмп, предаде БТА.

Заседанието беше преустановено минути след началото, след като против сертифицирането на резултата в Аризона се изказа членът на Камарата на представителите от този щат, републиканецът Пол Госар. По думите му той и още 60 негови колеги възразяват срещу преброяването на гласовете на електорите (членовете на колегията) в Аризона, предаде ТАСС.

Привърженици на американския президент Доналд Тръмп пък блокираха сградата на Капитолия, където конгресът трябваше да обяви окончателно новия президент на страната. Двете камари на парламента - Сенатът и Камарата на представителите, се събират на общо заседание, на което ще бъдат отворени и преброени гласовете на Избирателната колегия.

Пред сградата обаче има сериозна демонстрация. Съобщава се и за сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите пробиха полицейския кордон и достигнаха до сградата.

Членовете на Конгреса са евакуирани в рамките на сградата, като са били посъветвани да изключат електронните устройства, да заключат вратите и да са готови да се скрият под столовете.

Заради напрежението полиция евакуира присъстващите от офиси на американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Тръмп започна малко преди заседанието на Конгреса. Конгресът заседава само около час, но достатъчно за част от републиканците да повдигнат възражения срещу отчитането на вота от щата Аризона.

С това те си навлякоха гнева на лидера на Републиканската партия в Сената - Мич Макконъл, който заяви, че "гласоподавателите, съдилищата и щатите вече са се произнесли" за победата на Байдън и опитите тя да не бъде зачетена "ще навредят завинаги на републиката", съобщава БНР.

А лидерът на демократите в Сената Чък Шумър обяви, че конгресмените, поддържащи Тръмп, се опитват да извършат преврат.

Едва след съобщенията за нахлуване в Конгреса, Тръмп призова привърженицзите си да протестират мирно. Заради случващото се обаче кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви полицейски час и нареди на всички жители да се приберат по домовете си. Полицейският час ще остане в сила до 6 сутринта местно време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
4
 
22
 
! Отговори
Чекмеджето преди 3 години
Украинския парламент ли гледам или американския хаха баси цирка
236
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дяволстата престъпна бадна демоНкради няма да се спре пред нищо докато не погроби истинските човешки ценности и морал. Подготвили са ни и изплащане на незнайно колко трилиони на черните заради робството. Няма да го допуснем!Ако трябва ще излезе с оръжие в ръка, но тези криминални престъпници няма да тъпчат живота ни и погубват живота на децата ни!НА ОРЪЖИЕ!
235
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грабвайте оръжията братя! Либерастката подчовека ИЗ..,МЕТ открадна изборите и възнамерява да погуби Америка и Запада. Тези мумии като Чък Шумър и Насти Пелоси са заети с разрушаването на американските ценности и демонизирането на семейния морал какъвто е бил винаги. Тези сатани няма да спрат докато не извратят децата ни, да ги превърнат в третополови деге.....нерати, да ограбят труда на средната класа и да раздадат всичко на техните поддръжници лентяи.НА ОРЪЖИЕ!
234
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се гаси туй що не гасне Сащ са изградени от британски бели заселници.Сащ са бели робите по земите си тва е
233
13
 
6
 
! Отговори
sd преди 3 години
трумпугерите отричате реалността, но това няма да ви помогне.
232
20
 
8
 
! Отговори
sd преди 3 години
блокирали са туитър акаунта на този опасен луд. Дано го отстранят с 25-тата поправка.
231
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите направиха достатъчно поразии преди изборите,пуснаха черните да вандалстват и ограбват сгради и магазини,да палят по време на пандемия,тогава кмета на Вашингтон не извика гвардията,е сега малко да видят зор.Какъвто ще да е Тръмп,политиката на демократите през годините знаем каква е, едва ли ще коригират нещо!
230
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългарияНе умирате за визи, защото освен в квартала другаде не ходите. Ако ходехте щяхте да знаете, че даже за любимата ви Русия има визи. Щяхте да знаете, че САЩ издават по-бързо, лесно и удобно визи от Русия и щяхте да знаете, че единствените, които имат проблем с визите са разни лица, които искат в мътна водица робка да ловят.
229
1
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
перуката прави яко шоу! ББ пасти да ясе с джипката и тятър бусманци дето го играе всеки ден
228
5
 
15
 
! Отговори
България преди 3 години
До АнонименЗащо си мислите, че умираме за визи?
227
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път когато русофилите обявят края на САЩ рублата поевтинява с няколко десетки процента. Смятай.
226
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко куманисти. Вие и по време на напрежението в Иран обявихте края на Кравария, а тя каква стана. 24 часа по-късно дори не искахте да си спомняте колко сте били наивни.
225
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МаяМаПри червени клошари не ходим!
224
6
 
7
 
! Отговори
МаяМа преди 3 години
Видяхте ли как асе прави? Не като вас. Някакви 25 жълти книжки дойдоха при майките. Другите къде сте? Къде сте 2 милионна София? Елатеее при наааас! Протестааа е за вааас!
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кремъл отмениха процедурата за пиене на шампанско след изборите в САЩ.
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин тамън да отвори шампанското и ... фал.
221
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от ЩатитеТова е било преди колко века, знаеш ли?Знаеш ли тогава по света какво още е ставало?
220
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След спечелването и на Сената за демократите Байдън хвана в мъртва хватка Путин.
219
16
 
7
 
! Отговори
от Щатите преди 3 години
До До 274добре са изградили Америка като първо са е...ли мамата на местното население -индианците. Тук мога да кажа, че даже гадната Османска империя е по-човешка на фона на това което са сътворили реднеците, предшественици на гласоподавателите на Тръмп. Мухъли, ай сиктир за тези плюс за агента на Русия в Сащ- Тръмп
218
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Краят на една империя!

Спонсорирани публикации