Как да се справите с тъмните кръгове под очите?

9 начина
Обновена: 16 май 2021 19:22 | 16 май 2021 19:12, Дарена Найденова
27
Как да се справите с тъмните кръгове под очите?
Снимка: istock

Тъмните кръгове под очите се появяват, когато кожата изглежда затъмнена. Има много фактори, които могат да причинят това, като хубавата новина е, че този проблем може да бъде разрешен и чрез домашни средства. Разбира се, ако кръговете са по-упорите, ще трябва да се консултирате с дерматолог, който да препоръча медицинска интервенция.

Тъмните кръгове обикновено се резултат от липса на сън, пушене, алергии, увреждане от слънцето или остаряване. Независимо какво точно ги причинява, те са неприятни за гледане и често могат да ни попречат да излезем навън или да се срещаме с хора. Може да ни се струва трудно да се отървем от кръговете под очите, но всъщност има няколко лесни начина, които си заслужава да опитате.

Ето 9 начина за справяне с тъмните кръгове под очите

1. Спете повече
 

Проучване от 2017 година изследва ефектите от липсата на сън върху външния вид и установява, че хората, които спят четири часа, имат по-видими тъмни кръгове под очите в сравнение с тези, които спят два пъти повече. "Липсата на сън може да допринесе за по-тъмни кръвоносни съдове, както и за натрупване на течности под очите, което води до тъмна сянка", казва естетичката Карли О'Кийф.

Недоспиването също може да увеличи стреса, което може да изостри тъмните кръгове. Стремете към най-малко седем до осем часа сън на нощ, за да намалите появата на тези неприятни сенки.

2. Опитайте студен компрес
 

Студеният компрес може да помогне за намаляване на подуването и свиването на разширените кръвоносни съдове, което може да намали появата на тъмни кръгове. За да опитате това у дома, увийте няколко кубчета лед в чиста кърпа и след това я поставете върху очите си за три до пет минути. Може също така да намокрите кърпа със студена вода и да я поставите върху кожата под очите като леко натискате в продължение на 20 минути. Може също да използвате маски за около очите, които да оставите във фризера преди да ги употребите. Оставете ги да подействат върху кожата за 10 минути.

3. Повдигнете главата си докато спите
 

Ако се събудите с тъмни кръгове, опитайте да повдигнете главата си преди лягане следващата нощ. Това ще предотврати събиране на течност под очите, което ще ви предпази от подуване, възпаление и подпухналост на следващата сутрин. Подпухналите и възпалени очи могат да създадат сенки под долния ви клепач, придавайки вид на тъмни кръгове.

4. Поставете чаени торбички
 

Студената торбичка за чай също може да помогне при възпаление. Това е така, защото чаят съдържа кофеин и антиоксиданти, които помагат за свиване на кръвоностните съдове, стимулират кръвообращението и намаляват подпухналостта. За да използвате този метод, поставете използваните торбички за чай в хладилника за около 10 минути и след това ги сложете върху очите си за 30 минути. Експерти съветват да използвате зелен чай, тъй като съдържанието му на кофеин свива капилярните и кръвосните съдове под очите, което стяга кожата.

Какви са другите начини, можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации