Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Върнете си старите цени тогава!
112
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали плюехте Борисов ?! Сами сте си виновни ;)
111
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печелбарите няма вирус няма пачки ,отворили е бачкайте )
110
22
 
8
 
! Отговори
Е преди 2 години
Нали герб били лошите, ха да ви видим сега !
109
0
 
29
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
пица от 6 парчета 2 пил супи 35 лв никаква помощ от държавата аз вече виподкрепих финансово
108
9
 
22
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Парите са на Бойо в шкафчетата
107
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко АлекоБойко като върне парите, ще се оправим.
106
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко е за неНОРМАЛНИТЕ.Най-голям позор е да лъжеш и да се кръстиш,че си прав.Господ гледа и всеки ще получи заслуженото,ако не се разкае за постъпките си.
105
9
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 90. И какво като този термин е създаден за човек на Герб? Това означава, че на фигуранта хората не могат да бъдат такива ли? А, тарикат? Не калинки, а огромни миризливи бръмбари назначава.
104
0
 
16
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До Анонимен 98Да не забравяме и вдигането на цените в повечето заведения... прекаляват жестоко, но нали вечно трябва да са жертви..
103
15
 
10
 
! Отговори
байселУ преди 2 години
Още 2-3 месеца с тия недоразумения на фигуранта , всички ще ревем !!!
102
17
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Скоро ще Ви спре и тока и водата, те само това могат служебните правителства на фигурантите на Черепа и Кремълските парашутисти .... поемайте дълбоко въздух, че скоро ще Ви спрат и въздуха, ако не припявате песните на площадните джихадисти дирижирани от Адвокатите на мутрите, Шоуто на Каналето и тези от розовата мъгла на Бойкикев ... !!!
101
1
 
6
 
! Отговори
Не се строи модерна преди 2 години
европейска държава със заведения питиепродавници !
100
25
 
12
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Служебните превратаджии съсипват държавата! Без скрупули крадат вече насочени към бизнеса пари! Много скоро ще отговарят пред Господ за делата си...и пред съответните органи разбира се!
99
2
 
18
 
! Отговори
недочели преди 2 години
Нещо бъркате.Програмата 60/40 е удължена още 2 месеца.Освен това разрешават заем ако си фирма поне на 3г без ипотека за срок до 7 години.
98
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е нали работят вече!? Помощите бяха при затварянето.
97
1
 
27
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
В Сл.бряг са на ол инклузив туристите, а храната е в изобилие.Как смятат алчните кръчмари в градчето, да седне такъв турист на сyпа от 10 или 14 лева??
96
16
 
12
 
! Отговори
Разбира се преди 2 години
Тея служебните спряха държавата , пък няма да спрат ресторантите.
95
5
 
32
 
! Отговори
Пълни и работещи преди 2 години
Заведенията са препълнени цените вдигнати и още реват за помощи ???Укриват данъци, получиха преди помощи, дори и данъчни облекчения ДДС което и без това крият крадат. СЕГА ЛАМТЯТ ЗА ОЩЕ И ОЩЕ то такава алчност до добро не води.
94
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е вярно. Всичките ми познати ресторантьори и търговци си скъсаха задниците от почивки в чужбина. Дубай, Малдиви, Египет, Занзибар, Тунис...

Спонсорирани публикации