Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Салати за по 12 - 15 лв - ?! яжте си ги !
132
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и проверки на вече направени класирания, защото извън борда са останали истински нуждаещи се, а парите се лапат от "наши" на бившите управляващи, фирми! Да си бяхте първо написали домашното, а след това да пускате тук повърхностни писания.
131
3
 
23
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Тиквата раздаваше помощи на богати фабриканти, които пускаха бачкатарите в неплатен отпуск, а 60то на 40те си го прибираха в джеба.
130
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да пишете поръчкови статии, да бяхте поне малко проучили причините за забавени финансирания. Така правят поне професионалистите - подготвят се и чак тогава пишат. Имам клиенти, при които процедури са спрени заради обжалвания, точно клиенти със заявления попрограми за обезщетения покрай ковид. Комисии от преди 2-3 месеца са направили немотивирани остранявания на отделни кандидати /хора без връзки, най-вероятно/ и вървят дела. Но това истински журналист ще си го проучи. Тук такива няма.
129
3
 
11
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИЯ БАЦЕВА преди 2 години
Не са високи цените - това е само ''усещане'', както корупцията у нас /според нашето ГЕРБ-раководство/ и наште ''***'' беше само ''усещане''
128
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато получаваха държавни помощи за богати, искаха и да са отворени......................Когато са отворени и работят, искат и да получават държавни помощи за богати.
127
2
 
15
 
! Отговори
Разбихте соц държава преди 2 години
за да станете частници, дето работят за себе си.Сега плачите за помощ от къде?!От съборената и окрадена държава ли?!
126
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можем и без ресторанти!
125
1
 
25
 
! Отговори
Абе Ричо Алигербов!! преди 2 години
Вие отказахте да предлагате безплатна вода на клиентите си беей !От мен ще получите проверки по много...да са ви честити !
124
11
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Глсувайте за Баце. Иначе глад.
123
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия най-много ощетяват държавата с ежеминутните си лъжи за данъци осигуровки и всичко пък най-много искат.
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом тия ревнаха значи мярката е много добра за клиентите.
121
5
 
10
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИЯ БАЦЕВА преди 2 години
Ноо сам вазмутена. Това е най-важния бизнес в държавата. Мен се по заведениа *** канат, не ме канат по полето, или по фабрики. Тиа от служебното немат усет за тиа работи и ноо *** дразнат
120
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на правителството!!!!Най-накрая имаме работещо правителство!!!!!Предишните бандити си купуваха слуги с нашите пари!!!!Като не можете да развивате бизнес си намерете работа!!!И раздутата администрация да се намали с 80%!!!!!Всички кърлежи трябва да се изчегъртат и държавата най-накрая ,ще тръгне в правилната посока!!!!
119
15
 
12
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Така е при комунизма - глад и беднотия. Свиквайте
118
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво ревът? Като им намалиха драстично ддс някой да видя намалени цени? Напротив дигнаха ги.
117
6
 
22
 
! Отговори
мак преди 2 години
Ще наваксат, нали пак се напълниха с клиенти и работят. Пък и смехотворното им ДДС е още в сила, а цените им са "прилични".Това, че лошото служебно правителство им спря помощите може и да е така, но замислят ли се, дали има откъде да вземе? т.лупа всеки ден се хвалеше, как дава ли дава на всеки, та вече може и да няма средства.
116
12
 
15
 
! Отговори
Иван Самуранов преди 2 години
Черепухата га беше гъст с Герп, що не подксачахте бе герберуги? Сега изведнъж стана най-лошия.
115
18
 
13
 
! Отговори
честито преди 2 години
е такива са промените на фигуранто , пари нема . а ако спечелят изборите тогава ше видите и още по големи промени .
114
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е...9 %остават ,цените ви са високи ,няма малък град или голям град ,вчера на сл.бряг видях табели с най различни коктейли ,все около 20 лв ,а сандвич ,между 8--9 лв )туристи няма по заведенията ,само ромските израелци се возят по центъра с триколките

Спонсорирани публикации