Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
17
 
10
 
! Отговори
Знамето -червено преди 2 години
БГ комунисти пари за частници не дават. Гласувайте за Баце.Той плащаше, а някои вдигаха юмруци.
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на пенсионерите спряха 50те лева на месец, ама те не се оплакват...
91
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненаядоха се тези измамници. Не стига, че им намалиха ДДС-то, не стига, че си прибираха половината помощи за работниците в своя джоб, а сега искат още и още, до кога? Бизнеса не са само ресторантите.
90
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заведенията да не се оплакват, видяхме ги масово укриване на ДДС и водят работниците на 4-6 часа а работят по 12. Абе в БГ всеки си има далаверка. Намалиха им ДДС а цените им нагоре и то с много. Да не се оплакват много, много.
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещастници, алчни на кой предишното правителство помогна по време на пандемията освен на вас? Ако крадците върнат парите, ще има за всички. Като не ви харесва, сменяйте бизнеса!
88
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Това не са помощи , а КОМПЕНСАЦИИ , от държавният произвол и затваряне на някои избрани бизнеси , заради недоказаният митичен телевизионен вирус , при който имате минималният шанс да оцелеете от 99,96%
87
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До реалистЗаведения, кръчми и ресторанти пукат по шевовете. Народа яде и пие като за последно, че току-виж Р.Гечев стане пак икономически министър :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Рундьова работа :)))))))))))))))))))))))
86
1
 
6
 
! Отговори
До 88 -Истината преди 2 години
Ти си съсипан ,откакто си роден!
85
2
 
24
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Заведенията пълни, те за помощи реват?
84
1
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Изетбегович пак ли плаче за пари? Е нема го вече Боко да му удисва на акъла :))))))))))
83
8
 
16
 
! Отговори
до истината преди 2 години
Калинка е термин създаден от назначената от Бойко Борисов Калинка, която беше шефка с фалшива диплома и нулев ценз за работата за която е назначена! Да използваш термини носещи в себе си позора на Герб и Мутрата, като пропаганда в тяхна подкрепа е меко казано жалко! И не се притеснявай - няма да ти платят! Парите са запорирани!
82
24
 
19
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Калинките на Радев за два месеца ще съсипят ят България!
81
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Алибегов идеално ще му ходи една лопата и да разстила чакъл по проектомагистрала!
80
3
 
5
 
! Отговори
до Българин преди 2 години
А досега,през последните 12 г. всички министри бяха от БКП....
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В земеделското министерство ще раздават мотики, но моля спазвайте дистанция! Един по един, не се блъскай!
78
8
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До АнонименБожков и Пеевски са ваши спонсори бе румениге!
77
0
 
16
 
! Отговори
Народна Поговорка преди 2 години
Научил се поп, да яде боб.Свършил се боб,отучил се поп!
76
6
 
15
 
! Отговори
Лапат мухи преди 2 години
Оня плондер БАЦЕ и мазната косица алибечката си връщат услугите ли? Баце си правеше пиар с мазньото като уж даваше некви пари на заведенията, а сега мазната косица прави пиар на плондира като хули новото правителство. Ама моля ви се, и децата виждат през вас, прозирате жестоко.
75
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питат назначените от Бойко в ББР защо даде милиард на Пеевски! Там са им помощите за малкия бизнес!!!
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не чухте ли, че санкции са наложени? Няма да дават кредити, не може и парични преводи да правят. Откъде пари за помощи? Те първо на себе си ще гледат да помогнат. Няма да е лесно. ББР вече я източиха. Кризата е голяма.

Спонсорирани публикации