Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти

Клиентите отново се презапасяват с тоалетна хартия и вода
Обновена: 10 окт 2021 21:13 | 10 окт 2021 21:02, Анисия Иванова
331
Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти
Снимка: БГНЕС

През уикенда британските супермаркети се сблъскаха с приток на купувачи, оставящи зад себе си празни рафтове. Всеки шести британец декларира, че "не може да купува основни хранителни продукти", а един на всеки трима вече започва да купува коледни консумативи преди очаквания недостиг през зимата.

Снимки в медиите показват празни секции на някои супермаркети в Обединеното кралство, които вече не разполагат с месо, плодове и замразени храни, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

В събота сутринта рафтовете на магазините във Великобритания бяха празни и милиони купувачи казват, че не са могли да купят основни храни през последните две седмици, тъй като кризата във веригата на доставки във Великобритания продължава.

Според "Дейли Мейл" са били разпродадени месните продукти, плодовете и замразените продукти, а в навечерието на празниците клиентите се презапасяват с тоалетна хартия и бутилирана вода.

Нови данни от Службата за национална статистика (СНС) показват, че приблизително един на всеки шест британци не е успял да купи основни хранителни продукти през последните две седмици, което е последният признак на паническо пазаруване във Великобритания.

Проучване сред 1000 потребители на The Grocer установи, че две трети от купувачите са притеснени и "много загрижени от потенциалния недостиг на храни и напитки преди Коледа.

За да си гарантират коледния обяд на 25 декември, стотици хиляди купувачи вече са резервирали коледната си доставка, а всеки трети купувач вече започва да се запасява с хранителни стоки.

Висши британски държавници заявиха, че обмислят да наемат войници за шофьори на камиони пред Коледа, за да предотвратят недостига на храни, докато Великобритания страда от поредица от кризи с хаотични скокове в цените на бензина и недостиг на камиони, предава "Фокус".

На фона на страховете от недостиг на храна през следващите месеци и паническото пазаруване, водещо до празни рафтове на супермаркетите, много възрастни хора също не успяват да купят основни храни през последните две седмици. Според Службата за национална статистика това са около 17% от тях. Почти една четвърт от възрастните са казали същото за несъществени храни.

Един на всеки седем души във Великобритания не може да си купи гориво, тъй като опасенията относно недостига на бензин и трудностите при наемането на шофьори на камиони накараха шофьорите да се редят с часове за бензиностанции и бензиностанции за затваряне поради липса на доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишете абсолютни глупости. Вчера пазарих в три от най големите вериги, асда, сансбъри и Теско. Всичко си беше нормално.
204
3
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Па като храната ми е толкова евтина как няма да купувам по много?
203
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Епа да идват у нас да берат плодове и да се грижат за българските пенсионери. Тука сме рай направо.
202
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живи да ги оплачеш англичаните! Едно време Боко Тиквата така ни лъжеше колко зле били гърците, а реално си живеят в пъти по-добре от нас.
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Изумително е как медиите манипулират общественото..." - По принцип това е абсолютно вярно. Пример е Ковид и ваксините. Обаче още преди около месец мой братовчед се върна от Англия и реално за първи път чух от него, а не от медиите, че има магазини с празни рафтове. Сигурен съм, че не ме е излъгал. Ти в кой град живееш и в кои вериги пазаруваш по принцип?
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек ,яле те ние тука у България сме по-добре от англичаните!Дали!Я,не вервам!
199
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изумително е как медиите манипулират общественото... Поне 15 човека (вкл. аз), живеещи на Острова, оставиха коментар тук, че това са лъжи, но вие НЕ искате да повярвате!! С други думи, вие вярвате в това, в което ви се иска, а истината ме ви интересува! И медиите ви дават точно тази храна ... Помuята, с която ви хранят... Това си заслужава да го споделя на някой приятел.
198
5
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Нормално,с техните пари англичаните изпразват рафтовете,ние с нашите даваме шанс на продуктите да плесенясат,въпрос на доходи
197
6
 
9
 
! Отговори
London преди 2 години
До Пешо. Ти нали си се отървал. Дошъл си в Англия като Аслан, ял си пилешко с антибиотици, живял си в продънена къща с още 12 като тебе и се мил чинии за господаря Англичанин. Писнало ти е ...или са те изритали и си се върнал в България като наср**. И нали си Аслан макар и наср** не пропускаш статия за гадните робовладелци от Острова да не ги оплюеш. И ко викаш сега . - По добре да слугувам на нашенски чорбаджия от колкото на английски. И заплатата ниска и чалга телевизията е безплатна. Сууупер
196
9
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Така е, изкупиха ГМО пържолите, пилешкото с антибиотици и евтиното фуражно уиски-любимата храна и напитка на байганьовците чистачки, общаци, работници във ферми и шьофьори разносна търговия - всички бачкащи за минималната и живеещи по 12 човека в мухлясала и *** къща... Да им пратим по един колет със шльокавица и създърма, та да не умрат от глад! Важното е Планетата да не спира и чалгата от 7/8 и Славуца..
195
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На острова живея и ми е жал за всички вас, които четете тази лъжлива помuя...
194
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само погледнете в кой раздел е статията и ще ви стане ясно колко "сериозен" е материала, направо се бъзикат с вас, вземат ви за канарчета, острова потъвал пък кл00зета наречен българия процъфтява развииш ли
193
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
249 хайде да престанете да обиждате. Знаем че недоимъка е накарал много хора да работят извън страната, но това не ви дава право да ни обиждате, да ни наричате га ньовци и да си мислите, че сте по-умни само защото миете коли, чистите къщи и офиси или берете ягоди. Няма срамна работа, има срамно отношение към хората. И то е проявено чрез вас, българите живеещи в чужбина. Ние също се борим и помагаме на родителите си, кога с пари, кога с труд, но не го натякваме като вас. Спрете да ни обиждате.
192
5
 
4
 
! Отговори
A преди 2 години
Хората в Б-я (засега са роми, но засега) започнаха да убиват децата си от недоимак, а Вие ни занимавате с глупости.
191
6
 
4
 
! Отговори
GB преди 2 години
Безнадеждни сте.Зомбясали сте яко. Опитвам се да ви обясня че ВИ МАНИПУЛИРАТ с тия "новини" за Острова .та да ви е по- леко с новите цени за сметки и стоки ама вие острова та острова.А относно робуването. Наивно е да се мисли че щом англичаните са се отнасяли като роби с вас при краткото ви пребиваване в Англия то те така се отнасят със всички други. Показали сте робско роболепие щото така сте свикнали а те са ви изклатили като робовладелци, щото те така са свикнали да се отнасят с роби като ВАС
190
17
 
10
 
! Отговори
Дядо Коледа преди 2 години
За статията - пълна пропаганда.За тези които говорят негативно за българите зад граница - ние сме 70% по-големи родолюбци и патриоти от живеещите в България. Не знаете личните причини на хората работещи зад граница. Нямате право да съдите! Ако ги нямаше парите които се внасят от нас, имигрантите, ситуацията в България щеше да е доста по-трагична от тази в момента! Това което ние правим за България в периода ни на пребиваване в чужбина е многократно повече от това което повечето от вас!
189
11
 
11
 
! Отговори
Англичанин преди 2 години
Много е зле тук, няма храна, няма тоалетна хартия, дизел няма... Цените се вдигат, заплатите падат. Може ли да се преселя в процъфтяващата България? Ще мия тоалетни за 600 лева и ще съм щастлив гражданин на републиката.
188
1
 
3
 
! Отговори
ааа преди 2 години
До РепликаИ как да се проверяват нещата?Да дойда на място в магазините да видя ли?
187
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето събирахме като деца пакетчета с храни и цигари за полските семейства за Коледа или по- скоро Нова година, че бяха зле. И аз сложих пакет ориз, бисквити, цигари и още нещо дето вече не помня и картичка с мили думи и пожелания!
186
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където са наричащите се социалисти или либерали управлението има или купони или виденови зими. Извод от Франк Лойд Райт.

Спонсорирани публикации