Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти

Клиентите отново се презапасяват с тоалетна хартия и вода
Обновена: 10 окт 2021 21:13 | 10 окт 2021 21:02, Анисия Иванова
331
Рафтовете на Острова - празни, всеки шести не може да си купи основни продукти
Снимка: БГНЕС

През уикенда британските супермаркети се сблъскаха с приток на купувачи, оставящи зад себе си празни рафтове. Всеки шести британец декларира, че "не може да купува основни хранителни продукти", а един на всеки трима вече започва да купува коледни консумативи преди очаквания недостиг през зимата.

Снимки в медиите показват празни секции на някои супермаркети в Обединеното кралство, които вече не разполагат с месо, плодове и замразени храни, пише британският таблоид "Дейли Мейл".

В събота сутринта рафтовете на магазините във Великобритания бяха празни и милиони купувачи казват, че не са могли да купят основни храни през последните две седмици, тъй като кризата във веригата на доставки във Великобритания продължава.

Според "Дейли Мейл" са били разпродадени месните продукти, плодовете и замразените продукти, а в навечерието на празниците клиентите се презапасяват с тоалетна хартия и бутилирана вода.

Нови данни от Службата за национална статистика (СНС) показват, че приблизително един на всеки шест британци не е успял да купи основни хранителни продукти през последните две седмици, което е последният признак на паническо пазаруване във Великобритания.

Проучване сред 1000 потребители на The Grocer установи, че две трети от купувачите са притеснени и "много загрижени от потенциалния недостиг на храни и напитки преди Коледа.

За да си гарантират коледния обяд на 25 декември, стотици хиляди купувачи вече са резервирали коледната си доставка, а всеки трети купувач вече започва да се запасява с хранителни стоки.

Висши британски държавници заявиха, че обмислят да наемат войници за шофьори на камиони пред Коледа, за да предотвратят недостига на храни, докато Великобритания страда от поредица от кризи с хаотични скокове в цените на бензина и недостиг на камиони, предава "Фокус".

На фона на страховете от недостиг на храна през следващите месеци и паническото пазаруване, водещо до празни рафтове на супермаркетите, много възрастни хора също не успяват да купят основни храни през последните две седмици. Според Службата за национална статистика това са около 17% от тях. Почти една четвърт от възрастните са казали същото за несъществени храни.

Един на всеки седем души във Великобритания не може да си купи гориво, тъй като опасенията относно недостига на бензин и трудностите при наемането на шофьори на камиони накараха шофьорите да се редят с часове за бензиностанции и бензиностанции за затваряне поради липса на доставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
6
 
19
 
! Отговори
Реплика преди 2 години
Чудя се на наивното писане на непроверени неща. Тази статия няма нищо общо с действителността. В Манчестър и околностите всички бензиностанции са заредени с гориво и няма опашки. В супермаркетите рафтовете са си по пълни от всякога. Естествено англичаните обичат да пазаруват вечер след работа и уикендите и поради това е нормално някои стоки които се купуват от всяко домакинство ежедневно да се изчерпват, но на сутринта всичко е пълно отново. Хубаво е да се проверяват нещата.
184
4
 
8
 
! Отговори
Лумпен преди 2 години
Бойко Методиев Борисов е виновен за празните магазини на острова!
183
3
 
11
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
Това са пълни глупости ,ако е имало празни рафтове то е било за деня докато ги заредят . Какви са тия глупости !!! Казва ви човек от първо лице
182
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само лъжи❎❌⛔има си всичко по магазините и бензиностанции и се вдигат заплатите.
181
4
 
20
 
! Отговори
do GB преди 2 години
Британецо, гледай си острова и не го защитавай като рицар в този форум. Това няма да промени мнението на вмирисаните англичани с криви зъби за теб. пак ще те смятат за 2ра класа човек, така че по-спокойно
180
11
 
28
 
! Отговори
До GB преди 2 години
Човече, аз живея в ЮК, България и Щатите. Знам какви са проблемите . Ти чувал ли си позитивна новина по британските медии за България или страна от ЕС? Няма и да чуеш. Това са манипулативните медии но БоДжо. По-добре , че не ходиш да гласуваш , нямаш морално право да определяш съдбата на хора останали и борещи се в България. А ти робувай на британците и допринасяй за тяхното благосъстояние, те даже и не те забелязват. Ти си никой . Почакай още малко и ще видиш истинския ефект на Брекзит .
179
19
 
16
 
! Отговори
GB преди 2 години
До Отвъд Ламанша.. Коментирам защото се отнася за "мъгливия и прогизнал остров " на който съм избрал да живея. А вие дето сте на 2500 км. в България защо коментирате под нещо което не ви засяга. Коментирам ЗАЩОТО ТАЗИ НОВИНА Е МАНИПУЛАЦИЯ.. УСПИВАТ ВИ за да не обръщате внимание на новините за зверските поскъпвания които ви подготвят.Аз под статии за увеличаванията на ценните в БГ не коментирам.Даже и не ходяда гласувам за чалгарското ви народно събрание.Още една лъъжа която ще ви сервират СКОРО.
178
8
 
11
 
! Отговори
... преди 2 години
"Това,което човек сам си направи,и Господ не може да му го причини".Нека това е поука за всички които винят ЕС за нашенските проблеми и които ни тикат към Евразия...
177
1
 
5
 
! Отговори
Гхх преди 2 години
Пълни глупости. В България не тр да сме притеснени . Така или иначе плащаме 2х почти за всичко - провизии ще има
176
9
 
33
 
! Отговори
Отвъд Ламанша преди 2 години
Само да попитам гастарбайтерите на Острова- ако толкова ви е добре на мъгливия и прогизнал остров, защо киснете тук и коментирате? Влизайте си в местните форуми, интегрирайте се, оставете ни нас да си коментираме , родоотстъпници !
175
9
 
18
 
! Отговори
До 247 преди 2 години
Киснат тук ,за да оправдаят грешката , която са направили да отидат да живеят във ЮК.
174
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако вервате на днес бг.. сте големи балаци.
173
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изобщо не е вярно! Не знам за коя Англия пишат, ама тази, в която аз живея няма криза в магазините. Всеки си пазарува спокойно и има за всички. Новини гледам всеки ден, никой нищо не споменава за криза, не знам БГ днес от къде ги преписва тези новини... Смешници!
172
13
 
15
 
! Отговори
МКС преди 2 години
Глупости! Има всичко. Само за няколко дена имаше недостиг на гориво защото настана паника и започна презапасяване. Просто малко се вдигнаха цените на продуктите.
171
5
 
10
 
! Отговори
Тц...тц... преди 2 години
Ама наистина. Щото близките, които живеят и работят там май са на друго мнение.
170
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Демек търговията процъфтява, а и обществото забелязва щетите от членството в ес и цените и пазарът на труда ще почват да се нармализират.
169
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва шофьорите са страшно непокорно племе. Даже Сталин не е могъл да се справи с тях.
168
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Празни щото нямат шофьори за доставка. След брекзита, повечето шофьори се махнаха.
167
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борко подозира Путин, че му е изпратил Боширов и Петров да изкупят хранителните продукти от наглобританските магазини, като отмъщение за обвиненията за отравяне на Литвиненко и Скрипал. Борко е много ядосан и замисля нов ход.
166
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИНАГИ МИ Е БИЛО ЗАГАДКА ЗАЩО ПО БГ МЕДИИТЕ ВСЕКИ ВТОРИ КОМЕНТАР Е НА ПРЕУСПЕЛИ,НАШЕНСКИ МИЛИОНЕРИ ОТ АНГЛИЯ!? ТОЛКОВА ЛИ НЯМА КАКВО ДА СИ ПРАВЯТ ПАРИТЕ,ЧЕ КИСНАТ ПОСТОЯННО ПО ВЕСТНИЦИТЕ?