Къде водят следите на "кухите" фирми при аферата на АМ "Хемус" ?

Засега обвиняем е само Борислав Колев
24 дек 2021 10:45, Петя Славова
122
Къде водят следите на "кухите" фирми при аферата на АМ "Хемус" ?
Снимка: БГНЕС

До този момент за аферата за парите на АМ "Хемус" засега има само един обвиняем - Борислав Колев. Какъв е пътя на "кухите" фирми, през които се твърди, че са минавали парите, разказва Камен.

Той и жена му Нина Тодоринова са обезпокоени преди няколко седмици, след като пристига ГДБОП, за да ги отведат на разпит. Каква е причината - не им казват, но загатват. "Казаха ни: "За фирма "Виндор Монтана". Аз си казах, че сигурно е нещо за Боби", разказва Камен Иванов.

С единствения обвиняем в разследването за "Хемус" - Борислав Колев, Камен се познава от около 7-8 години. И тогава, и сега Камен се занимава със строителство на частно. Колев пък му се представил като данъчен, но и му казал, че може да му намира работа в сферата на строителството.

"Един вид ми е бил като шеф по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме единствено да работя и да мога да си прехранвам семейството", добавя Иванов.

Преди две години Борислав отново потърсил Камен. Този път с ново предложение - да прехвърлят фирма на името на жена му.

Още по темата

"Тя не е направена от нас. Тя е на някой си, но фирмата  е чиста. Така ми обясни. Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим фирмата, жена ми трябва да ходи и да подписва договорите и аз му казах, че няма как да стане. Жена ми да не е бизнесменка", казва още Иванов.

Тогава Борислав намерил решение - жената на Камен да подпише пълномощно на друг човек, за да се разпорежда от името на фирма "Виндор Монтана" ЕООД. "За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата и се чудихме кой е този човек. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн.", обяснява пред Нова тв Камен Иванов.

"Не сме откривали банкови сметки. Никога не сме ходили в банка", добавя той.

До идването на ГДБОП в дома им, Камен твърди, че не подозирал нищо, защото при прехвърлянето Борислав му обещал, че ще му намери работа по строителството на "Хемус". Камен щял да може да води и свои работници, от които да печели. И това се случило.

"Бях пратил мои приятели и получавах комисионна. За участъка Мездра - Ребърково. Мислех, че тези пари са за тази магистрала. Надницата беше 55 лв., на момчетата им казах - 50 за вас 5 за мен", разказва Иванов.

Парите на работниците и печалбата на Камен се плащали от Борислав, твърди той. Относно милионите – и до днес мъжът на собственичката на фирма, през която се твърди, че са минали милиони, не може да си обясни как обвиняемият е попаднал в схемата.

"Едва ли са при него тези пари. Боби е подложка на някой си. Не на някои си", добавя той.

Сега Камен твърди, че се притеснява, защото, казва той - бил без вина виновен и то за милиони.

До момента по разследването са разпитани десетки свидетели, а обвиняем е Борислав Колев. Преди ден брат му заяви, че той не е крайният получател на милионите. Имена пред медиите на каза, но пък се срещна с главния прокурор и вътрешния министър, пред които, казват те, е бил по-конкретен. Ще има ли нови арести и обвинения и ще се разплете ли цялата схема - тепърва ще става ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ЕХ МАР ТИНА - СА СИ ТАТУИРАЛИ ВСИЧКИТЕ ЗАТВОРНИЦИ...
101
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ако кокошката е заровена мътва,няма как да измъти яйцето и тука е така !!!
100
4
 
3
 
! Отговори
то е ясно преди 2 години
Следите водят към Мая Манолова и отровното трио. Но това не е изгодно на Бойко Рашков и затова той отиде да увери бушона че за него е най-добре да мълчи. Всички погледи са насочени към Румен Радев.
99
0
 
1
 
! Отговори
лекар ихтиманец преди 2 години
Тая Пета Славова ми се струва ***!
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Оправлението на Тиквата и един лев не може да откраднеш без неговата благословия и без да си платиш ЛИЧНО на Него!!!Факт!!
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на децата е ясно че следите на пткраднатите пари водят към Банкя.Само на Гешев и Бг медиите нищо не им е ясно
96
1
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Ще чакат Бойко Рашков да им каже след като го викат да даде обяснения защото бил казал,че за него не е тайна,но и без за го викат преди това си направи предположението казвайки,че парите са трансферирани към Дубай през банка със собственика на която Борисов е имал обща фирма в миналото,а Борисов пък иска обезщетение за това,че преди това каза,че банката била собственост на него.Няма толкова силна любов.
95
0
 
14
 
! Отговори
Вулкан преди 2 години
Коя власт управлява строителството ?Тази банда ГЕРБ знае Горанов,Нанков,Ананиев и т.н.Шефа Пожарникаря ги управлява.Гешев не знаел,ни чул ни видял.Приказки на Хитър Петър къде се намират тези хора,АЛО ЖУРНАЛИСТИТЕ.
94
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ВЪПРОСЪТ Е МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ КУХА ЛИ Е ТЕПЪРВА ЩЕ СЪБЕСЕДВАМЕ ПО ВЪПРОСА
93
0
 
8
 
! Отговори
Аларма преди 2 години
Такава голяма сума неможе да се открадне от кокошкари от някакви села.Никой не дава така пари в такива количества,Кой беше на власт по това време=ГЕРБ иДоган ????Ккакво пишете тука Петя има ли още наивници *** да верват.
92
1
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
До шкафчето у Банкя...
91
1
 
4
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Ако някой не е в играта няма начин да не се разбере когато се правят такива кухи фирми. Някой се подписва и много добре знае че нарушава закона, но като му е платено защо да не се облажи?
90
5
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
Всичко свърши,кучето е заровено и бетонирано!!!Пати излезли и се изпарили,няма получател,свидетел,сега ще се откаже от показания и последния и ии...ще видите как информацията която уж има Рашков,ще се окаже фалшива и делото ,,ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА -ПРЕКЛЮЧВА !!! ХА ХА ХАаааааа
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Комисар РексНе водят до Банкя, защото всички са свързани с трибуквена патрия и свързани с нея ромски организации. Само едно от тегленията е при уволнения от Рашков шеф на ДАНС. Останалите са при назначения от него и за всички тегления банката е подала информация в ДАНС. Заповядай пак.
88
3
 
17
 
! Отговори
Комисар Рекс преди 2 години
Водят до Банкя.
87
1
 
0
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Щом се кълне, значи е така! " горкия"
86
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ей Богу...отиват в корумпирани и алкохолизиран рашков! В кухата му кра туна
85
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните партенки на корумпето рашков-чашков!Напишете нещо за дамаджаните и тоалетните
84
0
 
22
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 2 години
Горкия.....жертва.Безплатен обяд няма и толкова *** няма.Всики може да си отвори фирма азащо ще кара друг ако няма мръвка за стръв.Всички в затвора и иззето в полза на държавата 100 процента имущество и пари.
83
9
 
21
 
! Отговори
Мики Рурк преди 2 години
Борислав Колев изпя поне 4 имена. Но няма арести,Рашков се скри. Да не би да са от нашите. Странно мълчание.