Путин обяви: Русия признава двете отцепили се републики

Руският президент заяви, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична
Обновена: 21 фев 2022 22:55 | 21 фев 2022 21:45, Веселина Йорданова
808
Путин обяви: Русия признава двете отцепили се републики
Снимка: БГНЕС

Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ, заяви руският президент Владимир Путин в извънредно обръщение тази вечер, подписвайки указ за признаване на отцепническите райони в Източна Украйна за независими.

Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки, каза Путин.

Още по темата
Той изрази увереност, че гражданите на Русия подкрепят решението и отхвърли предупрежденията на Запада, че подобна стъпка би била незаконна и унищожителна за мирните преговори.

Руският президент Владимир Путин започна обръщението към сънародниците си, отбелязвайки, че то ще бъде посветено на Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Путин каза, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична и подчерта, че Украйна е неразделна част от историята на страната му, предаде БТА.

"Още веднъж искам да подчертая, че за нас Украйна не е просто съседна страна. Тя е неразделна част от нашата собствена история, култура и духовно пространство. Това са наши другари, близки, сред които имаме не само колеги, приятели, но и роднини, хора, които имат с нас кръвни, семейни връзки", подчерта в телевизионното си обръщение Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му съвременна Украйна е изцяло създадена от комунистическа Русия.

"Съвременна Украйна е изцяло създадена от Русия, по-точно от болшевишка, комунистическа Русия", посочи руският държавен глава. "Този процес започна практически веднага след революцията от 1917 г., при това Ленин и неговите съратници правят това по доста груб към самата Русия начин - като отделят, откъсват от нея част от собствените ѝ исторически територии."

Путин обвини САЩ и НАТО, че са превърнали Украйна в театър на военни действия. Той добави, че Москва се опасява от разполагането на войски на НАТО там и е обезпокоена от американските дронове, шпиониращи Русия, предаде Ройтерс.

Путин заяви, че тренировъчните центрове на алианса в Украйна по същество представляват военни бази на НАТО. По думите му Москва гледа на възможното присъединяване на Киев към Северноатлантическия пакт като на пряка заплаха.

Той каза също, че алиансът напълно е пренебрегнал руските искания за сигурността, и обвини Запада, че отхвърля основните предложения на Москва за гаранции за сигурност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските кръволоци са готови да избиват милиони бели хора само и само да увеличат земята си с 1 см. Като толкова говорят за етноси, да направят референдуми за независимост и в кавказките републики, които са 98% местни хора.
500
6
 
16
 
! Отговори
... преди 2 години
Голяма любов към Русия в този сайт...Ако утре решат, че и България е руска, вие с отворени ръце ще ги посрещате сигурно. ***!
499
6
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Следващ ход на Владимир Владимирович: връщане на Аляска. ФАЩ се разпадат.
498
5
 
8
 
! Отговори
КирчоПремиера преди 2 години
Стига тъпотии, тия споразумения бяха нарушени точно от щатите, като признаха Косово. Сега тези републики в измислената Украйна с 90 % руско население са признати от Русия, но те се обявиха за независими от 2014!!! *** живеят като роби, защото олигарсите имат всички пари, комунизма не си е отивал.Затова и всички искат да са далече от руското влияние. Въпроса обаче е, че Русия си остава военна сила с над 50 % БВП милитъри. Това си е политика, ако Мексико беше Украйна какво щеше на стане?
497
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия доказа на Света, че на Русия не може никой да и определя дневния ред ! Започва нова ера и прекрояване на света. Идва края на Кравари и Пудели ! Да Живее и Пребъде Велика Русия !!!!!!
496
2
 
17
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Украйна можеше да задържи Дондас и Луганск ако беше изпълнявала Минските съглашения - специален статут (автономия), изтрегляне на тежките оръжия и т.н. Можеше,но не го направи. Искаше военна победа. И затова ги загуби.
495
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аляска е Руска и ще се завърне отново при семейството си при Майка РУСИЯ ! САЩ е Мащеха на Аляска !
494
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Империята на злото трябва да бъде изтрита от лицето на земята и човечеството да си отдъхне.
493
0
 
4
 
! Отговори
Яхия Хан и Зеленски преди 2 години
Бангладеш възникна преди около 50 години под името Народна република Бангладеш. Това след военна намеса на Индия по времето на Индира Ганди. Преди да стане независима, страната се наричаше Източен Пакистан. Тогава до военната намеса се стигна след като управниците на Пакистан изтребиха няколко милиона жители на източната част на страната, желаещи родината им да се отдели и да стане независима държава. В наше време това не би могло да стане, тъй като днешен Пакистан е ядрена държава.
492
6
 
12
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Русия е закупила чрез подставени лица с безлихвени кредити от руски банки над два милиона и петстотин хиляди имоти в България отделно на практиката голяма част от енергетиката е руска собственост .руските зелени човечета доминират във варна Поморие и пр. като вече искат свои училища ,магазини и пр. Така че не се учудвайте ако някоя сутрин Потин не признае Варненска народна република и прати войски без опознавателни знаци да защитават руснаците ту. както стана с Донецк и Луганск пък и Крим.
491
3
 
5
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Путин е на 70. Дреме му на шапката от тук насетне. Има 2 пътя пред него - или да си запише името в световната история или да си кротува и след 7 години и три месеца, когато вече не е на власт да изчезне безпаметно като Елцин. На 70 с такава власт щях да се хвърля за Три Морета, а после и целия континент. Бем ти цялата биомаса.
490
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да признае и НОВА РЕПУБЛИКА АЛЯСКА ! НРА отново у дома и не разделена част от РФ
489
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим наш 2.0
488
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега в Киев трябва също да ги признаят и да поемат(Украйна) към структурите на ЕС .А там желязна завеска .
487
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уау, маленкия прави факти!! Ами сега какво сиава с чорапогащниците???
486
13
 
9
 
! Отговори
олд преди 2 години
Малее рублата пак става хартийка за бърсане на ***.
485
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛилиПутин върви към края си! Колко ли живота ще повлече.
484
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най после след около осем години терор и смърт от украйнските нацисти за жителите на Донбас и Луганск настъпи мир ! Да живее свободата и смърт на нацистите в украйна
483
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще призная, че Запада наистина иска да наложи санкции на азиатската *** ако натоварят на самолет дъщерята на Путин и я изгонят от Холандия, ако върнат отрочето на Лавров от Ню Йорк, ако разкарат всичките крадливи руски олигарси от френската Ривиера, Париж, Лондон, Испания и де що са пуснали корени да си перат парите откраднати от руския народ. Всичко друго е лаладжийство и няма да засегне баш тези, които правят цялата мизерия. Ще страда обикновения руснак, който има най-малко вина.
482
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сравненията и аналогиите със сев.Македония са неуместни

Спонсорирани публикации