САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
5
 
9
 
! Отговори
До 445 преди 2 години
Ти навярно си бил лично на фронтовата линия и си видял с очите си състоянието на руските войски ! Я ни светни - роската и мони паси бяха ли също там, та да проливат кръвта си в името на свободата и демокрацията ?
388
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то нямаше смисъл от санкции срещу деменцията - той и без това се препъва и пада и заспива на всякакви места, със санкции срещу него реално му се четка егото за значимост.
387
17
 
8
 
! Отговори
до 442 преди 2 години
Не знаеш ли? Скъпите ракети на рашистите свършиха. Останаха евтините. Рашистката армия няма храна, няма гориво, моралът липсва, няма боеприпаси, няма оръжие, няма облекло... Руските войници скитат с едни ватенки от ПСВ, с едни винтовки от същия период... Много зле работата. Руската кампания е най-зле организираната кампания на всички времена. Фермери им крадат танковете с трактори...
386
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами хайде какво чакате? Влезте в русия както в Ирак и Афганистан
385
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бункерното джудже е пътник. След като е обявен за военопрестъпник - това означава, че с него няма да се преговаря. Преговори ще има със следващия, след като изритат бункерния.
384
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се смеят, но руският "Калибър" изпреварва "Томахавките" по всички основни параметри - мощност, обсег и точност. Освен това руските ракети са по-евтини. Американските струват от $10,5 до $2 млн. за брой, докато руските струват $350-$400 хиляди. Май видяха, че са по-слабите и със санкции няма да стане.
383
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не уважава военнопрестъпници. Русия на Путин никога повече няма да получи уважение и няма да заеме място сред свободните нации.
382
17
 
25
 
! Отговори
Вие сериозно ли? преди 2 години
И Путин си го премести в другия крачол.
381
2
 
1
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
До FallschirmspringerКонфедерация няма да издържи на кризата, само общата вътрешна и външна политика има шанс, при това - безусловна - т.е. без нужда от одобряване от всички членове (иначе все някой ще се почувства засегнат)
380
9
 
6
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Интересна е съдбата на България в този случай. Или ЕС ще стане федерация, или източната част ще бъде изоставена ...
379
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха хахааааааа, джендарите само туй ли успяхте да измислите.
378
4
 
21
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
До Чило: Парички си имам и никой не ми плаща за да напиша мнението си по въпроса. Ако си мислиш, че България е в Европа - поразходи се малко и пак помисли. Не съм фен на Путин, но се дразня от хора, които пращат половин България в Азия, само защото са наясно колко струват така наречените ни приятели. Ти като си ербап - купи си сам билет и оръжие и бягай да защитаваш.
377
9
 
36
 
! Отговори
БГ кашик преди 2 години
Работата е там, че вече всички научиха номерата на американците. Те имат нужда да купуват евтини суровини, а да продават скъпо оръжие. Като не стане с добро, пробват с лошо. Това е цялата истина за войните. Тази ламя има 5% от световното население, а консумира 25% от световните ресурси всяка година.
376
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Путин ще идва в бг ама с армия младши Байдън го праща. Пратете им покана и на двамата за Богота в БГ се лекувамв сега и сме заети.
375
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изсмяха се на санкциите ли? Малко вероятно, като се има предвид, че Путин принуждава средния американец да минава на червено и да кара с превишена скорост.
374
3
 
6
 
! Отговори
Чокумба преди 2 години
Удмуртския миджет не разбира от санкции.Само новичок за него
373
28
 
13
 
! Отговори
Чулев преди 2 години
И много добре са направили - браво !!! Тоя човек съсипа живота на милиони хора от Украйна и си спечели ненавистта и презрението на милиарди от Европа и света !!!
372
0
 
0
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
До Stamen Стамене, дой източника на тази информация.
371
6
 
59
 
! Отговори
ФАКТИ преди 2 години
Обама беше номиниран за нобелов лауреат за мир след войната в ИРАК с близо 1 милион жертви.Да се смееш ли да плачеш ли?
370
8
 
32
 
! Отговори
Зиг преди 2 години
А американските президенти - кога?

Спонсорирани публикации