САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
4
 
18
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
В същия този момент Сомалия бива подлагана на въздушни удари от страна на САЩ ....Но това е без значение понеже Сомалийците са просто цветнокожи и както би казал един фюрер от близкото минало "те са твар" ....САЩ ми напомнят за този диктатор ....Интересно обаче колко държави не обръщат внимание на избиването в редица страни мирно население именно от САЩ....Пряко подвластни сме на САЩ и това е ....Утре ако кажат на черното бяло ...всичките им последователи сектанти ще кажат същото
408
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
злото джудже - ако има късмет ще свърши в Хага .Ако няма късмет - олигарсите му ще го пратят на друго място.
407
5
 
12
 
! Отговори
А Русия преди 2 години
пък планира посещение на САЩ, ама не е точно за туризъм...
406
10
 
9
 
! Отговори
Кико преди 2 години
А брадатия гей от Кавказ? В една килия да се задоволяват взаимно!
405
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 466 До края на май му е срока на трайност, след това заминава на бунището.
404
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бункерното джудже е пътник. Я изкара до края на годината, я не...
403
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби За това дето описаш са похарчени парите, но насреща няма нищо. И парите ги няма. То ако имаше нещо щяхме да видим танкове Армата, Су57, Кинжали и Циркони, вместо това гледаме скрап от времето на СССР. Новота в руската армия е само храма построен от таварищ Шойгу в който е изложена фуражката на Хитлер, друго ново недей да търсиш защото няма, пък и парите ги няма. С парите са построени вили на Лазурния бряг и са купени скъпарски яхти. това е причината руснаците да ядат бой до на.сиране.
402
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрах че Бойко Борисов щял да завърти кранчето на Турски поток, щото не искал рублите на Путин.
401
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешфюрера тръгна по пътя на Милошевич и Радко Младич.
400
3
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун е доволен преди 2 години
Днес Ким Чен Ун е събрал ръководството на севернокорейската трудова партия и тържествено е обявил. Другари, вече не съм *** номер едно в света след което са последвали бурни и нестихващи ръкопляскания и овации.
399
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какси мечтаят американците да и изчезне путин тяхата мечта е по силна от зеленски това да не вие югославия. матушка россия обича и пази своите чеда пробваите рус ви чака света мечтае да има такъв като путин президент честен добър които обича народа си и обичан и уважаван от народа си слава россий
398
4
 
10
 
! Отговори
Дедо Поп преди 2 години
Гоолема работа , че го обявили за военпопрестъпник..... Те Сената на САЩ също така обявиха че Американската армия за времето си в Афганистан е избила повече цивилни отколкото талибани .... и НИЩО . Искренно препоръчвам на тези , знаещи английски да влязат на официалния сайт на правителството на САЩ и да го намерят. Преди 2-3г. излезе, по времето на Тръмп но е изумително точен. Вложени милиарди долари... брой провалени проекти ... купища грешки... "изгубени" финансирания ... корупция...
397
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 442 Версията на "Калибър", предназначена за износ, има цена от 6,5 млн. долара за бройка. Тази на Томахаук е 2,5 млн. долара. Стойността е около 1,5 млн. долара. Руснаците не дават колко е стойността на Калибър. Но не около 300-400 000 долара.
396
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи сенатът на фашистка америка решава кой да бъде престъпник!? А, Югоклавия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия... помните ли Килъри Клинтън и убиството на Кадафи - "Дойдохме, видяхме и той... умря!", след което последва маниакален кикот! Милиони граждански цивилни невини лица по целия свят загубиха жвота си на хиляди километри от фашистка америка за "национолните интереси" на американския фашистки елит!
395
2
 
8
 
! Отговори
преди 2 години
ако Путин отиде в америка, къде ще отидат Байданчетата ?
394
12
 
8
 
! Отговори
Демокрация преди 2 години
Янките са силни с много неща. Но за две от многото ги признавам .... 1. За всеки техен гражданин са практически готови да направят десант - независимо къде. 2. Не позволяват главния да изкара повече от 2 мандата на власт (8 години). Даже ако от партията която го издига ако усетят че се олява с власт сами си го свалят и няма 2-ри мандат... А остави ли се дълго някой на власт ... се случва нещото което се случва ..... и много страдат...
393
9
 
22
 
! Отговори
До 441 преди 2 години
Светът уважава ли военнопрестъпниците Клинтън, Буш - старши и младши? Те бомбардираха независими държави като убиха милиони мирни жители!
392
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В американската преса може да се наблюдава любопитен феномен. Все повече се появяват публикации на политици, военни и публицисти, които на фона на конфликта в Донбас яростно започват да бият алармени камбани, съобщавайки, че Русия значително превъзхожда САЩ в стратегическите оръжия. Онзи ден подобно признание се появи на страниците на American Conservative.
391
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 448 --- Ми то няма фронтова линия ! Всичко е хаос и юруш.
390
12
 
6
 
! Отговори
Killer преди 2 години
Не зная колко е вярно, но ми се ще да е, че бункерният Ботокс за малко не е умрял от отрова, която се е оказала неефективна. Язък за отровата, но както и да е, няма да живее дълго. Джуджето е подписало смъртната си присъда още със започване на войната.

Спонсорирани публикации