Спомените на Весна Змиянац от България: 40 000 евро за една песен

Сръбската турбофолк звезда за българския "национален химн"
Обновена: 12 апр 2022 11:36 | 12 апр 2022 11:36, Елка Василева
84
Спомените на Весна Змиянац от България: 40 000 евро за една песен
Снимка: архив, БГНЕС

България беше най-силна в бакшишите, разказва спомените си сръбската турбофолк звезда Весна Змиянац.

„България работи на плейбек и синбек, нямат оркестър. Имах концерт в НДК, а след това трябваше да се появя в един клуб, намиращ се срещу хотела, в който бях аз. Бях уморена от концерта, който беше на живо“, разказва Змиянац, цитирана от сръбското издание „Блиц“, и добавя: „По клубовете там се пееше на плейбек и имахме един CD с песни, пълен с хитове, които се пееха из България. Там беше някакъв цар на ромите, който имаше две купчинки по 500. На всяка моя песен той взимаше от тях. Нямаше какво да правя, цялата бях в пари, по якето, по джобовете“, спомня си певицата.

„На края пях „Казни ме казни“. А той поиска за всичките тези пари, а бяха много – едни 30 000, 40 000 евро, отново да изпея „Казни ме казни“. Изпях я три, четири пъти и казах, че не може повече. И още малко „Йорговане“, „Сто живота“, която е техен национален химн и отново му изпях „Казни ме казни“. Заслужи си“, каза Весна Змиянац.

Певицата, която обикновено дели бакшишите си с оркестъра /не и в случая с огромната сума от ромския цар, защото тогава не е имала оркестър/, разказва, че и самата тя не се скъпи, когато дава бакшиш.

„Българите свирят феноменално. Веднъж отидох след концерт при тях, бяха ми платили добре. Близо час си бях спокойна – звезда. И тогава извиках една малка ориенталска танцьорка. Красива като кукличка. Извадих хилядарка и ѝ я дадох. Оставих там целия концерт“, спомня си Весна Змиянац.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
помня като дете (сега съм на 55) ходих на пионерски лагер в една хижа на Витоша, от там се хващаше сръбска телевизия, цяла нощ гледахме в гостната, беше като предаване от друга планета, музика, реклами, цветове, нашата телевизия тогава беше като севернокорейската сега - пленуми, новини и руски филми.
58
9
 
32
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 2 години
ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ПАРИ СЕГА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И БЕЗПАРИЧИЕ ,СТАНАХМЕ НАЙ СКЪПАТА СТРАНА В ЕВРОПА С НАЙ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ!ТЪРПЕТЕ ОЩЕ БОЙКОВЦИ И КИРЧОВЦИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ!
57
2
 
16
 
! Отговори
Ssss преди 2 години
Беха*
56
0
 
11
 
! Отговори
Ssss преди 2 години
Кви евра бе бате? Тогава бега марки
55
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсни пари лесно се харчат, а на служителите си дали е плащал заплати и осигуровки? Отвратително!
54
1
 
24
 
! Отговори
Мда преди 2 години
"Някакъв цар на ромите" я затрупал с крадени пари !
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ги наричаме чалгари, за това ги наричаме сърбежи, те изгубиха уважението ни отдавна :))) Да ходят в Сибир, ако това им е мечтата, въпреки ,че не са били сателит като нас, тъкмо ще станат такъв, ще чакат на опашки за всичко :)))
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме нов национален химн???!!!
51
2
 
10
 
! Отговори
Крадци от ГЕРБ и БСП преди 2 години
Пенсиите трябва да са между 300 и 500 евро, средно.
50
1
 
7
 
! Отговори
Киро Логопеда преди 2 години
- Want coffee? - Не.. ъъ.. азз.. еъъъ... иам сахерче тука..
49
1
 
7
 
! Отговори
Винету преди 2 години
На снимката: "Николчо, земи тия 7 хи евра и изтичай да ми купиш един дупетат, мойто момче!"
48
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Хахах виж ни акъла и ни крой шапката. Всичко се приема като чиста монета и никой не се замисля за фактите. Мислех си, че са по 500 лв. от онова време, когато и пенсионерите бяха милионери и както ми изглежда, пак натам сме се запътили.
47
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
БозДуган и ги е дал!
46
4
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Стига сме се изхвърляли. Измислена статия.Точно това е казала Весна Змиянац...ала бала.Нито е имало такива клубове,нито концерти,нито пачки,нито евра., както и Весна Змияняц никога не е правила подобен коментар.Дайте видео и ще ви повярвам.Искам да го чуя в оригинал.Великите българи...,Велики лъжци,да не казвам и крадци.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сръбските чалга певици бяха любими и на "нашите момчета", мутрите на прехода, създадени от ДС/Сивия генерал Гоцов. Както и на подмазващият им се Слави чаргаря/ с кючека от видеото/ .
44
0
 
28
 
! Отговори
пХ преди 2 години
"40 000 евро за една песен" --- Мдаа..., така изглежда "Демокрацията" в Индиански резерват!
43
0
 
12
 
! Отговори
agent преди 2 години
най вероятно ги е печатал вкъщи
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от БКП/ДС/БСП, внесоха от Югославия/Сърбия, чалгата. Софрите, яденето и пиенето на корем, под звуците на чалгата, е техен специалитет. Пък и мутресата на любимеца, на съмишленикът им Милошевич Аркан Цеца, е тяхна любимка. Първанов предвождаше митинги в подкрепа на Милошевич и против НАТО.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е в евро, значи е било след 2002-ра. Кви 90, кви пет лева... Статийка надраскана да пълни място. Пълни глупости. Както и в повечето коментари.
40
0
 
13
 
! Отговори
Киро лъжата преди 2 години
Простащина край няма!