Спомените на Весна Змиянац от България: 40 000 евро за една песен

Сръбската турбофолк звезда за българския "национален химн"
Обновена: 12 апр 2022 11:36 | 12 апр 2022 11:36, Елка Василева
84
Спомените на Весна Змиянац от България: 40 000 евро за една песен
Снимка: архив, БГНЕС

България беше най-силна в бакшишите, разказва спомените си сръбската турбофолк звезда Весна Змиянац.

„България работи на плейбек и синбек, нямат оркестър. Имах концерт в НДК, а след това трябваше да се появя в един клуб, намиращ се срещу хотела, в който бях аз. Бях уморена от концерта, който беше на живо“, разказва Змиянац, цитирана от сръбското издание „Блиц“, и добавя: „По клубовете там се пееше на плейбек и имахме един CD с песни, пълен с хитове, които се пееха из България. Там беше някакъв цар на ромите, който имаше две купчинки по 500. На всяка моя песен той взимаше от тях. Нямаше какво да правя, цялата бях в пари, по якето, по джобовете“, спомня си певицата.

„На края пях „Казни ме казни“. А той поиска за всичките тези пари, а бяха много – едни 30 000, 40 000 евро, отново да изпея „Казни ме казни“. Изпях я три, четири пъти и казах, че не може повече. И още малко „Йорговане“, „Сто живота“, която е техен национален химн и отново му изпях „Казни ме казни“. Заслужи си“, каза Весна Змиянац.

Певицата, която обикновено дели бакшишите си с оркестъра /не и в случая с огромната сума от ромския цар, защото тогава не е имала оркестър/, разказва, че и самата тя не се скъпи, когато дава бакшиш.

„Българите свирят феноменално. Веднъж отидох след концерт при тях, бяха ми платили добре. Близо час си бях спокойна – звезда. И тогава извиках една малка ориенталска танцьорка. Красива като кукличка. Извадих хилядарка и ѝ я дадох. Оставих там целия концерт“, спомня си Весна Змиянац.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То затова сме на това дередже!
38
1
 
16
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Доста българи и те като Станислав Трифонов,на който всички певци от бивша Югославия са му сърби. Това,че повечето се изявяват в Сърбия е за това,че там се плаша най добре.Нито Лепа Брена,нито Горан Брегович,нито Владо Калембер,нито Кеба,нито Весна...,и т.н са от Сърбия,но вашия Слави ги представя за сърби.Естествено те не му остават длъжни и го корегират.
37
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква невероятна топ новина!
36
11
 
6
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Весна Змиянац не е турбофолк звезда.Не пишете глупости.Техният фолклор е част от живота им,а не да има само преставителен характер както е в България. Коментираме повече,отколкото знаем.
35
0
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Както съм казвал неведнъж, в Бъглария има много пари, но отиват предимно за глупости, не и за това, което е най-важно !!!
34
2
 
33
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Нищо не сте разбрали от това което е казала Весна Змиянац. В Сърбия ако подобна певица се появи да пее без оркестър,никой няма и един динар да и даде. При нас цели концерти в НДК са без оркестър, а на плейбек. Вижте им само Новогодишните програми на Сърбите,колко оркестри и музиканти и певци. Много сме далеч от тях по стандарт на забавление и добра музика,и то само жива.
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35През 90-те се пееше много наживо, тогава мутрите не признаваха плейбека, това че сърбежите ни плюят, говори за това колко са комплексирани от нас :))) Те си живеят още в една изкуствена държава, създадена след ПСВ, наречена Югославия :))) Ако се погледнат сега колко са като територия, ще се окаже, че са по-малки от нас :))) Да се благодарят, че ние и унгарците не искаме да взимаме от тех, че ще стане страшно, съвсем ще намалеят :)))
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яка реклама :)))))))))))))) ей сега да не се надуете олемайко какъв примитивен народ е видяла тази жена !!!
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35 Изброй няколко поименно моля.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Срам Цар Киро беше цар с килограми злато още при социализма.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност чалгата започна много преди демокрацията. "Камъните падат" беше хит още 1985та. Касета със сръбско вървеше по 10лв тогавашни пари. А в същото време бийтълс беше забранена музика. Първият и най-голям концерт на лепа брена е 8 месеца след тосор живков? Лъжливите дъртаци искат да кажат, че за 8 месеца са се появили чалгари ли?
28
1
 
9
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Това са усвоените пари от предприсъединителните фондове и Програмите за възстановяване !! Човешка трагедия е България смях и позор!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има доста "ориенталски танцьорки" на помощи и пенсии. Пък вие си работете за точки и осигуровки.
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те мутрите от онова време сега управляват държавата.Мога да ги изброя поименно.
25
0
 
10
 
! Отговори
Чети, чукча! преди 2 години
Ясно пише за кого е пяла и кой й е давал пари. А този който е давал не са му от заплати. За радост пyкнa като куче.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги сме се държали с като свои със сърбежите, те винаги са ни плюели :))) Това се нарича комплекс за малоценност от техна страна :)) За плейбека не знам, може би се ползва когато некой не може да пее, аз не съм забелязал това в повечето български певици и певци, пеят си наживо хората :))) Хубавото е, че българите прогледнаха, че сърбетата само ни плюят и не ни мислят доброто, отсвириха ги един вид, видеха истината :)))
23
1
 
43
 
! Отговори
ПФУ преди 2 години
Тия купчинки по 500 еврака са пари от кражби, далавери и убийства на мутраците дето изгориха животеца на обикновения българин 90-те години та чак до днес. Голяма далавера, че някакъв *** с 1 мозъчна клетка и ги е дал... Нормална жена би се почувствала като ***, а не като звезда в подобна ситуация... Кой колкото му стигне акъла да си прецени...
22
1
 
38
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Като си помисли човек какви простаци газят свещените земи на Орфей...
21
9
 
3
 
! Отговори
Георги преди 2 години
В България е лесно да се правят много пари, ако човек поиска.
20
5
 
13
 
! Отговори
Експерт - дегустатор преди 2 години
Все пак сръбските л*й*н* са по-стари и по-качествени от българските!