Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област

Украйна призна, че е назначен нов градски съвет
27 апр 2022 06:46, Александър Попов
274
Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че нейните сили са "освободили" целия Херсонски регион в Южна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Би Би Си не успя да потвърди това чрез независими източници, но по-рано днес украински регионален военен представител заяви, че руската армия е назначила нови ръководители на регионалната администрация и на градския съвет.

В публикация в Telegram Генадий Лахута заяви: "Вчера окупаторите завзеха помещенията на Херсонския градски съвет, премахнаха всички украински символи и смениха охраната им".

Кметът на град Херсон, Ихол Колыкаев, заяви, че отказва да сътрудничи на администрацията, назначена от руските войски.

Още по темата
"Оставам в Херсон и съм със жителите на Херсон, които преди повече от 18 месеца ми повериха управлението на нашия град", заяви той във Facebook.

В обръщението си към нацията във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски призна, че руснаците се опитват да затвърдят придобивките си на завладяната територия.

"Те продължават да атакуват нашите войски край Харков, в Донбас", каза той. "Опитват се да издигнат предполагаемо "ново правителство" в Херсон и част от Запорожска област".

Областният административен център Херсон, град Херсон, беше превзет в първите дни на войната. По-късно обаче Пентагонът заяви, че руските войски частично са загубили контрола си върху него. Херсон е най-големият населен пункт, държан от Русия до момента.

Във вторник президентът Путин заяви, че боевете в Мариупол са приключили.

Стратегическият южен пристанищен град претърпя продължителни руски атаки, в резултат на което около 1000 украински бойци бяха обкръжени в завода "Азовстал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
29
 
66
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 години
Спокойно руският Патриарх Кирил може да прочете злопокойна молитва за разпада на фашагите от Бандера и победата на Путин във войната без да използва ядрено оръжие. Фашагите ще бъдат лишени до достъп както на Азовско море така и на Черно в близките дни. Всичко това е резултат на 8 годишния геноцид на фашагите към хората от Донецк и Луганск и хилядите избити невинни хора в това число и деца както и изгорените живи хора в Одеса преди 8 години.Както всички казват Путин не започва войните а ги завърш
63
52
 
25
 
! Отговори
КИРЧООО преди 2 години
Товари оръжието за Украйна!!! Следващите за освобождение може да сме ние ако не спрем путчовците!!!!
62
11
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНЯ пак? Кой финансираше Ислямска държава и "умерената опозиция"? И какво направика със сирийското население? Кой и в момента е завзел петролни кладенци на СУВЕРЕННА Сирия и си точи нефт без да плаща? Преди да се намеси Русия по искане на законния президент в кои две посоки се точеха кервани със сирийски петрол и сирийския народ получаваше ли пари за него? Няма да ти припомням кога се "появиха"хим.оръжия в Ирак. Когато Садам изгони американските и английските петролни компании. Провери
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободна е само главата ти от сиво вещество.
60
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна не е Русия.
59
40
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЪЩИТЕ ТИЯ ПУТАНИСТИ ИЗБИХА НАСЕЛЕНИЕТО НА СИРИЯ ЗА ДА ИМ ОТКРАДНАТ ЗЕМЯТА! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!
58
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уссраине ета россииская територия которя будет за нами.
57
11
 
37
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Зеленски ще ходи на море в САЩ останалите украинци да му мислят . Ако не го утрепят до дни де .
56
38
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСИЧКИ ПУТИНСКИ ДИПЛОМАТИ НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ НЕЗАБАВНО!
55
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 146А тези, дето сме срещу войнствените демократите от САЩ, искащи като Хитлер едно време нов световен ред с тях начело, какво предлагаш да ни правят?
54
2
 
2
 
! Отговори
135 преди 2 години
До Анонимен Щом така казваш...100% е вярно.
53
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДРОнегОще ли не си разбрал, че международните наблюдатели са установули, че убитите са от осколки. А само украинците са обстрелвали тези райони с тежка артилерия. Не видя ли, че труповете са с бели ленти, каквито носят руснаците. Не видя ли кадри заснети от първите влезли в Ирпен украински полицаи? Нямаше трупове! Кой прати Точка-У по евекуиращи се украинци с надпис "За детей"? Защо нашите моряци избраха да се евакуират през територии контролирани от руснаците? Какво каза друг наш моряк?
52
18
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОМУНДЕЛИСТАН ПРИКЛЮЧИ!!!! ПЪРВО ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПУТАНИСТИТЕ ! СЛЕД КОЕТО ИДВА РЕД НА ПАДАНЕТО НА РЕЖИМА В КОМУНДЕЛИСТАН! И НАКРАЯ СЛЕДВА ПЪЛЕН РАЗПАД НА КОМУНДЕЛИСТАН КОЙТО Е ЦЯЛ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ОГРОМНИ РЕПРЕСИИ НА РЕЖИМА ТАМ!
51
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че трябва всеки ден в България да бъдат арестувани поддръжници на Путин, до като сами не избягат от страх в Русия и повече не се върнат в България.
50
10
 
31
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Правилното заглавие е: "Русия си прибира необмислено направените хрущовски подаръци от неблагодарните на ци та"
49
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да питам само?С какво плашиш? Да не би в Косово да им харесва? В Либия, Ирак и Афганистан харесва ли им? Египет със зор се отърваха от "Мюсюлмански братя"след "арабската пролет"и сега е човек по-хард от Мубарак! Иран също е била светска държава преди да постави на Англия въпроса за приходите от добивания на нейна територия петрол! Ако смачкат Русия, кой ще спира американските демократи да сеят разруха и тероризъм по света? Кой създаде Ал Кайда, Мюсюлмански братя, АОК и Ислямска държава?
48
20
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПУТИНИСТИ БЪДАТ ИЗБИТИ , ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ! И ВОЙНАТА ДА СЕ ПРЕНЕСЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА МОРДОРСКВА ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО!
47
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Част от Новоросия.
46
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превзели ти ама друг път. Фронтовата линия е на 10 км от града.
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120 - Осъзнаваш ли ,че след още ЦЯЛ един месец ти ще си се скрил като нас---на мишка , треперещ от глад и няма да ти се чува гласчето , а след още няколко месеца ще трепериш и от студ !

Спонсорирани публикации