Рецептата Dnes: Карамелизирано пиле по азиатски

Лепкаво, вкусно, ароматно
1 юни 2022 14:19, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Карамелизирано пиле по азиатски
Снимка: istock

 Продукти:

  • 5 бр. пилешки гърди без кост и кожа, нарязани
  • 2 супени лъжици олио
  • 8 скилидки чесън, обелен
  • ½ чаша вода
  • 1/3 чаша кафява захар
  • ¼ чаша оризов оцет
  • ½ чаша пилешки бульон
  • ½ чаша соев сос
  • 2 стръка пресен лук, нарязан
  • 2 чушки, нарязани на едро
Приготвяне:
 
В голям тиган загрейте олиото на висока температура. Овкусете пилето със сол и запържете до златисто от всяка страна, докато стане хрупкаво. Прехвърлете в купа с хартия и оставете настрана. В тигана добавете чесъна и запържете до златисто или около 2 минути. Прехвърлете чесъна при пилето.
 
Върнете тигана на котлона и внимателно излейте половин чаша вода и разбъркайте, за да отлепите останалите парченца в тигана. Добавете захарта и разбъркайте, докато се разтвори добре. Трябва да добие тъмен цвят и да се сгъсти за около 4 минути. Бавно налейте оцета и разбъркайте. Върнете чесъна в тигана. Добавете бульона и соевия сос. Разбъркайте.
 
Изчакайте течността да заври, като разбърквате от време на време. Ще се сгъсти след около 10 минути. След като сосът се сгъсти и глазира, върнете пилето в тигана. Разбъркайте много добре, за да полепне навсякъде. Добавете нарязаните чушки и разбъркайте. Добавете и нарязания лук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации