Бремената, превозвала мигранти - лекарка в Пловдив, в болнични е

Другият задържан беше издирван от родителите си
81
Бремената, превозвала мигранти - лекарка в Пловдив, в болнични е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаният за трафик на мигранти ефрейтор Димитър Динчев служи във военната авиобаза в Крумово. Преди години срещу него са подавани жалби от бивши негови приятелки, но няма осъдителни присъди, уточни адвокатът му Делчо Джубелиев. Защитникът съобщи, че към момента има достатъчни данни, които да свързват ефрейтора с престъплението, но няма такива, че той ще се укрие и затова сигурно ще бъде обжалвана мярката му за постоянно задържане под стража.

Още по темата

Жената, с която ефрейтор Димчев живее на семейни начала, и която разследващите са задържали, докато е шофирала автомобила с мигранти от Любимец към Хасково, е лекарка от отделението по анестезиология и интензивни грижи в многопрофилна болница „Пловдив“.

От днес и д-р Ирена Персенска, е с повдигнато обвинение за трафик, но понеже е бременна в 7-мия месец не е задържана, но срещу нея има постановена мярка „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.
Директорът на болницата д-р Генов заяви за БНТ, че при него не са постъпвали данни, че лекарката-ординаторка е залавяна да шофира кола след употреба на наркотици, както днес сутринтна съобщи министърът на вътрешните работи Демерджиев.

Д-р Ирена Персенска е била в болнични заради бременността си, но до момента срещу нея няма подавани никакви оплаквания, а трудовата и дисциплина била на ниво, съобщи още началникът на болницата.

Другият задържан от групата – 25-годишният Георги Божиков, който бе издирван от родителите си, които до днес не знаеха, че е арестуван, се оказа в изпитателен срок на условна присъда.

Неговият адвокат Щерю Царев заяви за БНТ, че въпреки това ще обжалва задържането му пред Военноапелативния съд на 20-ти март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
тия преди 1 година
в крумово са големи ,,крупаци,,
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха а колко от ония любимците на бхк показахте ,а когато военен лекар стъпят на криво ги истипосвате с имената и работното им място !
78
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ето обществото ни как цъфна от тази случка нито армията е армия нито медицинатае медицина не забравяите как една подобна госпожа се юрна да става вицепрезидентна герджиков
77
2
 
2
 
! Отговори
2 преди 1 година
лекарите сме малко по -умни от 74 --за да влезем медицина , за да завършим и за да ви лекуваме, но ти си карай, сега навсякъде има маатериал като теб 74
76
1
 
8
 
! Отговори
74 преди 1 година
Така като я гледате как изглежда, какво прави и как кара друсана, дали е точно жената-лекар, която в главата ви е нещо интелигентна, нещо реализирана, нещо с изисквания за партньора и живота си и пр.? Спрете да си мислите, че лекарите са нещо по-умни от останалите. Точно толкова прости са, просто са учили нещо друго, друг вид материал.
75
0
 
7
 
! Отговори
Prеебан преди 1 година
Бойча и кликата му Шкембе чорбата, Сидерок-мишок, абе и всички други АРКАДАШИ.. докъде докараха държавата Боже мили!? Кога ще си ги прибереш Боже наред с всички прокурори и виши съдии на прехода?
74
2
 
8
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Интересно ми е, какво е намерила жена лекар в един шапкар? Не че нещо, но от опит знам че в казармата, особено в момента отиват точно тези които за друго не стават. И сега една лекарка която е учила 6 години, ходила е години наред на частни уроци за да я приемат да следва, след това лекции, упражнения, морги, кръв и т.н. се хваща с един шапкар. Не че нещо, ама за мене нямат общи теми. Освен младежа да е някаква С_екс машина. а сега даже я е зарибил с престъпна дейност. Дай си дипломата *** моме.
73
1
 
7
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Хвала на тази лекарка. Дори и в болнични се води от безкористен хуманизъм и помага!
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ми интересно,че някои коментари засягат темата за разликата в образованието.Скоро с мои познати коментирахме,че в последно време се превръща в масово явление.Това означава ,че образованието вече няма стойност .
71
0
 
11
 
! Отговори
Вълчева преди 1 година
Ето затова има все повече деца със занижена или никаква ценностна система! Като родителя няма такава,какво как да очакваме от децата?!Жалко!!!
70
0
 
14
 
! Отговори
1357 преди 1 година
За да не губи време, докато е в болнични заработва допълнително. Браво! Кой би искал тя да му е лекар? Да и се отнеме дипломата и в затвора след като роди.
69
0
 
14
 
! Отговори
Ъ преди 1 година
Верно, че липсват лекари. Усеща се, но такива да им се отнема дипломата.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 54, 56, 65Изтлажда,че наистина природната интелигентност на двамата е на сходно ниво. И имат сходни хобита в извънработно време.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавам - Сред моите познати има млад мъж с диплома от един от безбройните днешни провинциални университети.Не си намери прилична работа по специалността и постъпи в армията, където засега е ефрейтор. Ако иска да получи там назначение по специалността си, трябва да държи някакви допълнителни изпити. Не знам дали ще сколаса, защото вече има семейство и дете. Жена му е с висше икономическо образование, но е завършила стабилен ВУЗ, а не от тези новите, съмнителните. Ожениха се още като студенти
66
0
 
5
 
! Отговори
До 54, 56, 65 преди 1 година
Да, за всеки, който помни предишните времена звучи странно, че лекарка е избрала ефрейтор. Кастовостта я имаше, но възможностите за развитие и особено за следване във ВУЗ бяха такива, че много висшистки се оказаха в силно феминизирана среда. През късния соц младите мъже-висшисти бяха доста по-малко от жените с дипломи. Но природата си казва думата. Иска мъж - намира го в друг социален слой. В крайна сметка, не виждам какъв е проблемът, ако природната интелигентност на двамата е на сходно ниво.
65
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена лекар да се хване с ефрейтор?!?!?!? ШАПКИ ДОЛУ!!!! Може да е каналджия, може да е всякакъв, ама за да компенсира такава образователна и кастова пропаст, това момче трябва да е секс гуру....
64
3
 
7
 
! Отговори
колега преди 1 година
До ТАКА Е Не лъжи ,колега! Лекарските заплати даже и в общинските болници отдавна надминава 5000лв!
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достигаме дъното все повече и повече! Какво може да се каже в такава ситуация! Време е вече във повечето важни институции в държавата да се правят тестове! Психологични, тест за интелигентност, тестове за наркотици всеки месец! В лудница не ми се живее! Но лудите са навсякъде! Ужас!
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТАКА ЕЧастен кабинет нямате ли след толкова години? Да се надяваме, че другата Ви работа не е каналджия или наркотрафикант.
61
8
 
4
 
! Отговори
ТАКА Е преди 1 година
Като не ни плащат. Затова ще останете безлекари!!! Аз съм с 33 год стаж. Бил съм начални на отделение по пулмология и ВО. Сега като ординатор с две специалности заплатата ми е 1000 лв. и съм принуден да работя и на още една работа.