Бремената, превозвала мигранти - лекарка в Пловдив, в болнични е

Другият задържан беше издирван от родителите си
81
Бремената, превозвала мигранти - лекарка в Пловдив, в болнични е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържаният за трафик на мигранти ефрейтор Димитър Динчев служи във военната авиобаза в Крумово. Преди години срещу него са подавани жалби от бивши негови приятелки, но няма осъдителни присъди, уточни адвокатът му Делчо Джубелиев. Защитникът съобщи, че към момента има достатъчни данни, които да свързват ефрейтора с престъплението, но няма такива, че той ще се укрие и затова сигурно ще бъде обжалвана мярката му за постоянно задържане под стража.

Още по темата

Жената, с която ефрейтор Димчев живее на семейни начала, и която разследващите са задържали, докато е шофирала автомобила с мигранти от Любимец към Хасково, е лекарка от отделението по анестезиология и интензивни грижи в многопрофилна болница „Пловдив“.

От днес и д-р Ирена Персенска, е с повдигнато обвинение за трафик, но понеже е бременна в 7-мия месец не е задържана, но срещу нея има постановена мярка „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.
Директорът на болницата д-р Генов заяви за БНТ, че при него не са постъпвали данни, че лекарката-ординаторка е залавяна да шофира кола след употреба на наркотици, както днес сутринтна съобщи министърът на вътрешните работи Демерджиев.

Д-р Ирена Персенска е била в болнични заради бременността си, но до момента срещу нея няма подавани никакви оплаквания, а трудовата и дисциплина била на ниво, съобщи още началникът на болницата.

Другият задържан от групата – 25-годишният Георги Божиков, който бе издирван от родителите си, които до днес не знаеха, че е арестуван, се оказа в изпитателен срок на условна присъда.

Неговият адвокат Щерю Царев заяви за БНТ, че въпреки това ще обжалва задържането му пред Военноапелативния съд на 20-ти март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
28
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Хайде пак ми говорете за моралната извисеност на лекарите! Нивото е под нощните пеперуди, в чиито обяви пише "не предлагам без, с роми, пияни и дрогирани не работя.."
39
0
 
20
 
! Отговори
Въпросче преди 1 година
Сега ,след като е ясно,че си е доста здрава НОИ ще и плати ли болничния?
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като не е платила на ушевите, следващия път ще знае. Тази живее на семейни начала с фуражка ефрейтор и е добре известна на ушевите била е залавяна и многократно да шофира под въздействието на наркотици.
37
1
 
32
 
! Отговори
чичо пенсионер преди 1 година
ей това е каймакът на утайката: 1) военен от великите ВВС, дето 600 човека обслужват 4-5 летящи самолета и2) докторка, която не фигурира в регистъра на БЛС, явно няма специалност, но дава упойки
36
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието просто ме порази със словореда и грамотността си. Нищо чудно, че жълтия ви вестник прославя зеленото джудже и фашизма в украйна.
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събира за апартаменчи у Пловдив.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа не ни дава да съдим мигрантите. Тази шизофрения на западна Европа ни пречи да решим проблема с нелегалните мигранти. Те плащат на трафикантите. Те не са жертви на трафик, а подбудители и финансираащи трафика.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнанието на законите не те оправдава не оправдава и талибаните.
32
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12Бременна лекарка трафикантка. Всички морални устои са срутени. И тя живот ще създава, трафикатнт още в утробата. За военния, иживяващ се като Рамбо с бившите приятелки, даже няма какво да се коментира. И това ще ни пази ако станела война или бедствие.Първо ще духне по далавери.
31
0
 
16
 
! Отговори
За Военен режим сме! преди 1 година
Тази е новиия капиталистически човек - строител на модерна България, дом за бъдещетото и дете, осигурено от крадени парички за години напред...
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Иванчева да се съберат трите. Ще се пишат лесбо евротройка по Истанбулската конвенция. Лекарката ще лекува Иванчева от болестите и.
29
0
 
16
 
! Отговори
Азъ преди 1 година
Ба-хти престъпната държава, лекари, военни - трафиканти на хора.... Нямам думи, колкото по-бързо човек се разкара, толкова по-добре.
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаи, военни, лекари, има ли съсловие на държавна хранилка, което да не се занимава с трафик на мигранти? Дръжте изкъсо учителите, ще изскочи нещо от там.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво като е бременна? Да стои поне 24 часа в ареста. Това че е бременна не значи че трябва да й се разрешава да прави престъпления. Да е мислила по-рано. Заради това са я сложили нея да шофира за да се отърве по-леко.
26
0
 
16
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
Бивши негови приятелки!Абе тоя селския бик ли го играе?!
25
0
 
16
 
! Отговори
ДА преди 1 година
ѝ,бре!Едвам разчетох заглавието,не мога да разбера кой какъв е,бременна ли е тая или е бреме някакво!?Пълни неграмотници,кой ви дава заплати!?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли поне един грамотен в тоя пропаднал сайт? Или всичките са с връзки
23
3
 
7
 
! Отговори
перко преди 1 година
Пропадането Продъжава!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - идеята е добра. Едно време даваха по 20 дни отпуска за всеки граничар, който залови/застреля диверсант на границата. Време е да се въведе парична бонусна система за полицаите. Парите ще искаме от ЕС, иначе им транзитираме директно мигрантите. Все пак и полицайчетата трябва да знаят защо седят по границата в спартански условия. Поне да ги компенсират подобаващо. А за каналджиите трябва и специални драконовски наказания.
21
5
 
12
 
! Отговори
морски преди 1 година
Смеехте се, че преди години стреляха Митьо Очите заради трафик мигранти. За паркомясто било, вЕрвахте на Боко Тиквоко !