Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога

Не знае къде е получил и шофьорска книжка
Обновена: 10 апр 2023 18:50 | 10 апр 2023 14:19, Нели Христова
245
Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога
Снимка: БГНЕС

Доста объркани показания даде Георги Семерджиев пред съда. Мъжът, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх", заяви, че не той е карал колата. В автомобилът били трима души.

"Не съм карал аз колата, а друг човек, той искаше да наеме колата. Бяхме трима, аз, този, който щеше да наема колата. Той комуникират с тях през Instagram", обясни той пред съда и добави, че първо е карало момче и момиче, после уточни че били две момичета. След 10 минути обяснения Семерджиев каза пред съда, че е карало момиче, но не успя да обясни кои са били хората в колата.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета".

"Спряха ме за проверка и ме тестваха за наркотици. Не ме задържаха и аз си тръгнах, защото никой не ме задържа. Не бях употребил, не знам защо теста е положителен. Не знам защо не отидох на кръвна проба", свидетелства още той.

Семерджиев заяви, че има шофьорска книжка от Швейцария, но така и не си спомни къде точно я е изкарал.

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице", каза той.

Обвиняемият твърди, че няма спомени от нощта на катастрофата.

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И, за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Обвиняемият каза още, че не е виждал показаните му на снимки наркотици, намерени в автомобила му.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици", обясни той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Накратко..... Прав си , то като погледнеш , то КАКВО ИМА ???
133
0
 
32
 
! Отговори
Накратко... преди 1 година
В България правосъдие НЯМА ......
132
22
 
1
 
! Отговори
БХК преди 1 година
Бг маймунеци, обвиняемия не е длъжен да доказва невинността си,но въпреки всичко гн. Семерджиев го направи. Доказателство че той е карал няма. Точка!
131
4
 
12
 
! Отговори
Адвокат ЕС топ преди 1 година
Не виждам как прокуратурата ще докаже че той е карал, така че ще го пуснат 100%.
130
0
 
15
 
! Отговори
Истината е свята преди 1 година
Георги Семерджиев близнак на Весела Лечева,Илия Павлов,Васко и Жоро Илиеви,Гриша Ганчев и сие спортисти...........Томас Лафчис изрече че в мафията България без мутрите нищо не става а изненадващия му почитател Христо Стоичков 2023 изрече цитирам:"Българският народ сам-самичък си е ВИНОВЕН че го управляваме ние СПОРТИСТИТЕ и МУТРИТЕ(престъпниците) и не са прави да ни обвиняват"........ Престъпниците и Спортистите е едно и също нещо според Христо Стоичков Помъдрелий
129
0
 
11
 
! Отговори
Убиец преди 1 година
То е ясно! И тези, които го пазят!!!
128
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, дядо му не е генерал Семерджиев също . Хммм, защо ли внучето така го защитават ?Само това може да ви говори какви политици и хора управляват тази държава .
127
0
 
17
 
! Отговори
така,а,а,! преди 1 година
От това което чета,стигам да извода ,че той ще ги осъди за това ,че го съдят.Ще осъди държавата в ЕС.Та те нищо не могат да докажат.Нищо.Е,как ще постигнат присъда?Може и като излезе да го направят и началник на полицията.Като едното нищо като награда за омертата.
126
1
 
20
 
! Отговори
Д-р Челинджър преди 1 година
Само божият съд, само него няма да избегне! Българският е едно голямо посмешище ...
125
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само заради тези нови лъжи трябва да му прибавят още 20 г затвор
124
1
 
27
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Ще го осъдят на 9-години.Делото ще се влачи поне 4-години.Ще трябва да лежи 5 години поради.За добро поведение е на свобода на 3- тата година и това е.
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Искаме наказание... Да ве , то и ФЪФ другите държави , нови членки в ЕС като България е иМАло КОМУНИЗЪМ , но ние тук сме свикнали само с това да се оправдаваме ... Къде са ТЕ , и къде не сме ние ???
122
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в Бг - 34г. !Накрая , до болка НИ е познатото : ''Няма достатъчни доказателства '' , УСЛОВНО !Защо го мъкнат толкова време това дело ? Та не се знае ли ?
121
2
 
18
 
! Отговори
Искаме наказание преди 1 година
Това са ко*му*ни*сти*чески*те из*ча*дия! Внука на един от ДС , свикнал да безчинства ненаказано . Отрича всичко очевидно и доказуемо . И ще се измъкне от затвора , за да продължи по същия начин . Такова нямат място сред нормалните хора .
120
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати и обяснението.
119
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересното е , че Бг-съд му вярва !
118
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За такава състема , такива обяснения са много удачни , та даже и им минават номерата .
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и не му е татуирано лицето, нали, както не употребява дрога....
116
0
 
24
 
! Отговори
партиец преди 1 година
Този знае, че няма да отърве затвора и в момента се евава с българския съд. Другото нещо, което знае е, че пробите за алкохол и наркотици са отрицателни (подменени са), всички други обвинения не са толкова страшни. Явно на адвокати, прокурори и съдии са изсипани чанти с пари. Ще полежи година-две и хайде навън. За съжаление това е истината, а тоя се прави на неразбрал и сега дърдори щуротии.
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и един мармот завива шоколада в станиол... *** Христова е на КАЛЕ!

Спонсорирани публикации