Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се

18-годишното момче не си е гледало скоростомера
9 май 2023 18:35, Нели Христова
117
Адвокатът на момчето, убило двама на Сливница: Няма спомен за случилото се
Снимка: БГНЕС

Отрицателни са кръвните проби на шофьора, прегазил двамата младежи на пешеходна пътека на булевард "Сливница". Пред БНТ днес говори адвокатът на 18-годишния младеж, предизвикал катастрофата.

Това е поредният трагичен случай с млади хора, който допълва черната статистика на МВР. Отново дневен ред е темата как да бъде спряна войната по пътищата. Днес стана ясно, че кръвните проби за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор са отрицателни. Очаква се утре съдът да реши каква мярка за неотклонение ще бъде наложена на шофьора. Той е с повдигнато обвинение за причиняване на смъртта на двама пешеходци по непредпазливост.

Неговият адвокат заяви днес, че момчето няма спомен за голяма част от събитията, станали във фаталната нощ. Той твърди, че е бил заслепен от насрещно движещите се автомобили и не видял пресичащите. Техническа експертиза по делото трябва да отговори на въпроса защо спирачният път е бил толкова дълъг.

"Първият му спомен е от това, че е чул и видял, че в предното му стъкло се удря нещо в него, самият шум от сблъсъка на телата на пешеходците с колата. Със сигурност не е успял да види пешеходците как са преминавали пред колата. Усетил е в последния момент удар и след този удар се е блъснал в стълб или крайпътно дърво, което се уточнява. Не си е гледал скоростомера. Всеки един отговор на въпроса каква му е скоростта на движение от който и да било се явява спекулация с фактите, защото мнение могат да дадат само експертите, които ще изготвят заключението", каза пред БНТ Димитър Марковски - адвокат на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Личното ми мнение е, че възраста за пълнолетие в България трябва да е 22 години.И че шофьорската книжка трябва да се дава след нсвършвсне на пълнолетие независимо от това кога е придобито правото.Трябва да се разграничи правото от правоспособността.До навършването на възраста младия шофьор,трвбва да управлява МПС само с придружител ако има собствено МПС.Тска ще придобие повече опит до навършване на пълнолетие.
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Относно този случай е безпределно ясно,че шофьора няма опит и вероятно достатъчно знания по правилника.Пренебрегнал е всички свои задълженивя и мсй-вече задължението да уведоми и да изчака бърза помощ както и полицията.Може би пострадалите са имсли шанс за живот.Самият опит да се ,"измъкне"от създадената от него ситуация,макар и невредим,вече"говори"за умисъл и опит за бягство от отговорност.В този случай трябва да се иска тежкото наказание.
94
0
 
4
 
! Отговори
От 51 до 100 преди 11 месеца
Ами ние не знаем дали автомобилът е личен негов, аз залагам, че е на баща му. А дори да е негов, получил е трошка за да се учи, защото както децата често обичат да правят - мрънкат. И за да не залитне по други неща, дрога, алкохол, кражби и т.н. са му взели този Форд. Това е.
93
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 11 месеца
До Анонимен 51 Казваш, че това момче и родителите му "живеят в средни към мизерни условия". Ето затова се чудя защо е трябвало непременно и той да е с личен автомобил, макар че е все още ученик. Познавам заможни семейства, чиито синове завършиха висше, пътувайки с обществения транспорт и, започвайки работа веднага след дипломирането си, не се втурнаха веднага да си купуват автомобили. Познавам заможни хора, които имат само един семеен автомобил, ако местоработатаим не е далеч от дома.
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 97 Видях ги по телевизията да казват колко съжаляват, но не знам какви са, какви социални позиции имат?
91
0
 
3
 
! Отговори
Кошмар преди 11 месеца
Какво ли ще им стане на днешните ученици, ако не пътуват с лични автомобили? Едно хлапе с 25-годишна трошка се затри 17 дена преди абитуриентския си бал, убивайки младеж и девойка преди сватбата им.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия дето още не сте разбрали майка му и баща му кои са на тая планета ли живеете?!
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много неща трябва да се променят в зконите .Но преди всичко трябва да се промени Констотуцията в часта за Съдебната власт и тогава да се промнят законите , за да се достига до истината.Само когато истината бъде разкрита по всеки случай,тогсва може да се постигне справедлиеост.Но никой от властимащите няма интерес да се разкрива истината,защото ще попаднат под ,,ударите" на зоконите,които те дами са писали и най вече,ьсщото да сътворили система угодна само на тях.В това е и трагедията на народа
88
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Деменцията вече на 18 години ли ги лови??? Нямал спомен значи е бил пиян на кирка. На мен ми сее губела цяла вечер след запой. На сутринта нямам никакъв спомен. Тия на луди ли ни правят или ни имат за бавно развиващи се????
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така едно време в Студентски град ,сутринта като се събудиш до някой крокодил след пиянска нощ: "Щом не си спомням значи не се е случило". Явно това вече важи и пред съда.
86
0
 
5
 
! Отговори
Дедо Благо преди 11 месеца
Щом на 18 го е хванала амнезията, на 50 сигурно и собственото си име няма да помни.
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чие синче е, кажете? И с този ли ще стане така, като с убиеца на Милен Цветков?
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те всички убийци така разправят.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прокуратурата трябва да се"извади" от съдебната власт и трябва да е към изпълнителната власт,както полицията но да е със специален статут и без имунитет.Така Съдът и следствието ще могат да разследвст и прокурори така както биват разследвани и полицаи в момента.
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Филип Да но все пак ще живее, а другите няма да имат тази възможност. Съсипан е само неговия живот защото другите вече не са сред живите, те не са просто съсипани а са убити. Не е редно да се приравнява убийството на някой с живота на друг зад решетките, защото смъртното наказание не е равносилно на доживотен затвор.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Следствието трябва да се води безпристрасно.Събират се доказателства,както за вина така и за невиностВ никавъв случай не трябва да се взима страна угодна за когото и да е или нещо"под масата"По време на"разпит"или при оглед винаги трвбва да просъства адвокат или поне поемно лице т.е.следователя не трвбва да остава насаме с ответника или с ищеца (прокурора)Следователите трябва да се явяват пред съдът за да потвърдят сведенията които са събрани,така както и вещите лица,потвърждават експертизата
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя нищо не е гледал, нито пътя нито скоростомера. Да се пита човек как са го учили да шофира и как е взел книжка. Явно е неспособен да шофира. Сега ако се окаже и че не може да чете и пише съвсем ще го втаса.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няколко удара в бъбреците имат вълшебната способност да връщат памет. И не оставят белези. Явно тоя е някакво глезено връзкарче? Поне така си мисля. Иначе да го бяха направили на кайма.
78
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Адвокатите нямат съдебен имунитет и ако лъжат ,трябва да бъдат подвеждани за въвеждане в заблуждение на съдът и Адвокатската гилдия да ги порицава за оронване престижа на профрсията.Обаче до сега няма такъв случай.Ответника за свор оправдание може да лъже,но адвоката не трябва.Може да запази в тайна някой факти и доказателства,но не трябва да лъже и той,като доверителя си.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ясен Тодоров, зам-директор на Националната Следствена служба, заяви преди едно късо време, че присъдата на Семерджиев е задоволителна и е невъзможно да му се търси доживотна спрямо сегашното законодателство, защото убийството не е станало на пешеходна пътека. На Адриан може да се търси такава присъда. Спрете да се упражнявате с тъпотии и осмислете какво бащата на Явор каза тази сутрин. Пазете себе си и другите.

Спонсорирани публикации