Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя тотално е изфирясал
198
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Китай като почне да работи Русия здраво изодзаде, руснаците ще вземат на бегом да се спасяват в НАТО.
197
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
само да уточня - Украина ще е в НАТО , за да защитава Европа , но не от някогашната Руската империя , а от Китайската империя . В общи линии Китай гази и прилапва и поглъща Русия и Сибир - като за закуска .
196
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Въпрос на време е сибирската империйка да се разпадне на орделни губернийки - независими държавички . Които след това една по една също ще влязят в НАТО .
195
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Може изобщо да не знае, че е казал нещо...
194
10
 
8
 
! Отговори
русия е кенеф преди 11 месеца
който се мисли за велика сила
193
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
путин здраво ядемазнилайна, направо се е препълнил
192
15
 
12
 
! Отговори
Вервайте преди 11 месеца
Руската икономика по техните данни се е свила с 1,9% за първото тримесечие, разбирайте свила се е с 19% като направим корекция за дезинформацията. Работниците от завода УАЗ стачкуват - не са получавали заплати от три месеца. През това време Китай провежда търговски форум с държавите от централна Азия, без Русия. Цената на газта в Европа падна под 30 евро/мвтч - евтини цени като от преди 5-10 години. Рублата си остава основната валута за авантгардни тапети, нестандартна тоалетна хартия и подпалки
191
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отломки изкукуригали .болни от Алцхаймер,които скоро няма да намират и устата си ни диктуват правилата.
190
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поредните глупости изтропани в този сайт - Кисинджър говори за спиране на оръжейните доставки и уреголиране на конфликта чрез преговори! Но това не изнася на недоразуменията, които ни управляват и затова се лъже и манипулира на едро!
189
9
 
4
 
! Отговори
До канибал преди 11 месеца
Хе-хе, расиюшка увеличи вноса си от Китай с 25% за една година, та какво е затворила не знам, знам че без китай се връщат в 18ти век. Иначе и амишите са в затворен кръг на прозводство, но произвеждат с методи и техника от средата на 19 век - коне , рало, каруци и тям подобни.. Независими са, спор няма.
188
2
 
9
 
! Отговори
999 преди 11 месеца
,,...а за да се защити Европа от появата на най -добре въоръжената,най-модерната страна с най - малко опитното ръководство."Да не би Кисинджър да говори за обръщане на политическия курс на Украина срещу Европа?
187
8
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 193 преди 11 месеца
Ха-ха , да, а тавариш Путин се чуди какво да прави с рупиите и юаните, защото самите индийци и китайци не му позволяват да търгува с тях с трети страни от съображения за независимост. А ти вече обърна ли си парите в рубли?
186
2
 
5
 
! Отговори
до 196 преди 11 месеца
Това което си написал да не би да го е казал Сталин преди 80 г. все една и съща плоча въртите вече 80 години да не говорим че и правнуците ви учат работят и се развиват на запад, дайте нещо по интересно.
185
3
 
4
 
! Отговори
Култуков преди 11 месеца
За цяла Европа не е имало опасност. Каквото и да разправят друзята за силата на рашка, това не е германската военна машина на хитлер и реална опасност имаше само за Литва, Латвия и Естония, защото са много малки и расия след укрите щеше да се изкуши да посегне на тях. Всички останали държави, отчитайки всички особености, могат да и дадат яко по мордата, включително и ние. Дори тавариш Пиздюхин това го разбира много добре и едва ли би тръгнал за нещо повече, но кой знае, диктаторите се замайват.
184
5
 
4
 
! Отговори
канибал преди 11 месеца
До Споко абе глупост голяма си написал. русия затвори кръгът на стопанството си. само задавалява нуждите си.
183
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко върви към факта, че най-вероятно БРИКС скоро ще има своя собствена национална цифрова валута. И тогава световната икономика ще бъде съвсем различна. Вече днес общият БВП на страните от БРИКС, само пет държави, надвиши този, произведен от Голямата седморка - 31,5% от БВП срещу малко повече от 30% за онези страни, които дълго време носеха короната на най-развитите страни.
182
2
 
4
 
! Отговори
леля чичо преди 11 месеца
какво го е... в... е дядото, той е заминал, след него потоп
181
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До началото на Специалната военна операция на Русия срещу нацисткия режим на територията на бившата УССР делът на долара в световната търговия беше 55%. Днес, само една година след това този дял е 47% - близо 10% спад за 1 година. Ако падне под 35% доларът ще загуби ролята си на световна резервна валута и страните ще загубят окончателно доверието си.
180
2
 
6
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 11 месеца
кисинджър - евреин.......

Спонсорирани публикации