Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа

Това е най-добре въоръжената страна с най-малко опитното ръководство
19 май 2023 13:42, Стела Стоянова
266
Кисинджър: Украйна трябва да е в НАТО, за да се защити Европа
Снимка БГНЕС

"Украйна трябва да стане членка на НАТО. Не толкова за да се гарантира сигурността на страната, а за да се защити Европа от появата на "най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство" на Стария континент".

Това обяви бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в интервю за The Economist, предаде "Гордон".

"Ние вече доказахме, че ще защитим Украйна", обясни той и добави, че това, което европейците говорят сега, е много опасно. "Защото европейците казват, че не искаме да ги видим в НАТО, защото твърде много рискуват, затова ще ги въоръжим до безкрай и ще им дадем най-модерните оръжия. Как може да сработи това?", пита той.

Кисинджър осъжда Путин за инвазията и определя решението му като катастрофална грешка. Според него трябва да се прекрати войната, без да се създават условия за следващ кръг от конфликти. Кисинджър осъжда Запада, че дълги години е обещавал да подпомогне отбраната на Украйна, но без да представи какъвто и да било план за действие при възникване на заплаха. Така не само не е гарантирал сигурността на страната, но и е "вбесявал" Москва.

"Сега съм в странна позиция, за която хората казват: "Вижте го, той промени решението си, сега е за членството на Украйна в НАТО". И имам две причини за това. Първо, Русия вече не е конвенционална заплаха, каквато беше преди. И второ, сега въоръжихме Украйна до такава степен, че тя ще бъде най-добре въоръжената, най-модерната страна с най-малко опитното ръководство в Европа. Следователно е по-добре за сигурността на Европа Украйна да влезе в НАТО", заяви той.

За да се установи траен мир в Европа, трябва да се предприемат два хода. Първо, Украйна да бъде приета в НАТО "като средство за възпиране, както и за защита". Второто - Европа да организира сближаване с Русия като начин за създаване на стабилна източна граница, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това твърдение е лишено от логика. Украйна в НАТО въвлича Европа във война. Това не е защита. Европа упира пешкира най-много от всички освен двете враждуващи страни. Ей такива поощригели като Кисинджър са виновни да се стигне до тук. Украйна е ***. Колкото по дълго го храним, толкова по опасен става, а тоя иска да му дадем още по-голямо поле за изява. Не всички възрастни помъдряват с годините. Някой оглупяват и Кисинджър май е точно в тази група....
158
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И от какво да се защити бе, който е луд нека си мисли, че Русия ще напада Европа, Бах и изкукалите параноици.
157
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
99 годишен рептил ! Прави ли ви впечатление ,че управниците,олигарсите, кръвопийци на Народите живеят мн дълго ?
156
9
 
12
 
! Отговори
Ленивец преди 11 месеца
Тоя на 3 месеца сменя посоката. Хайде малко повече постоянство, то верно деменция го гони вече, ама да си записва
155
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съществуванието на изветрелите русофили тук се заключава единствено в писането на дърти лъжи, фантасмагории и натурални глупости присъщи на всеки дeгeнерат с IQ под 80 единици...
154
9
 
9
 
! Отговори
Анти Тяло преди 11 месеца
Всеки който иска Украйна в НАТО, желае не спасенив на Киев а гибел за цялия суюз!!!
153
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Грузия защо не се присъедини към санкциите срещу Русия?
152
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този ходещ некролог...обърна палачинката....
151
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Също може да се каже, че за да се защити Русия, Украйна трябва да не бъде в НАТО.
150
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо Грузия се страхува да отвтори фронт срещу Русия. Ако отворят втори фронт западът ще ги залее със стотици милиарди долари и оръжия. От какво се страхува Грузия, Русия е само 2% от световния БВП, рухнала е под унищожителните санкции, финансовата и система е в колапс, военните свалят чипове от миялни машини да ги монтират на ракетите, Русия е свършена. От какво тогава се страхувт в Грузия?
149
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Визите за Иран за руски туристи трябва да бъдат отменени до септември, според заместник-министъра на туризма на Ислямска република Иран. Руската федерация и Иран са постигнали всички споразумения за използването на картите "Мир", датата на стартиране зависи от Централната банка на двете страни, добави иранският заместник-министър на туризма.
148
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Агенцията за гражданска авиация на Грузия издаде разрешение на руската компания Red Wings за полети до Тбилиси и Кутаиси.
147
16
 
0
 
! Отговори
Споко преди 11 месеца
Споко, без инвестициите и технологиите на запада до дни, дори до часове Русия ще рухне.
146
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако решим да скъсаме с НАТО и ЕС тогава Русия ще ни подкрепи икономически, да не говорим военно, тогава националната сигурност е 101% гарантирана. Ще има няколко тежки години в началото защото западът ще наложи "адски" и "унищожителни" санкции, но скоро нещата ще се стабилизират както стана в Русия и икономиката ще заработи нормално, България е сравнително богата на ресурси и природни дадености. Но останем ли в ЕС и НАТО - чакат ни много десетилетия мизерия и влачене на жалко съществуване като хора втора ръка които всеки презира и подритва.
145
4
 
3
 
! Отговори
Край на кризата преди 11 месеца
Споко, намерено е решението, край с кризите! ЕС минава на военна промишленост и икономиката отново се съживява. BMW, BOSCH, Volkswagen да се изнасят където си искат в Китай и Индонезия. Работа ще има предостатъчно за всички във военните заводи. Европейската комисия ще инвестира в производстата на оръжия и ЕС се превръща във военен промишлен съюз, Европейската централан банка ще печати евра и ще инвестира където производството на оръжие става основният приоритетите на икономиката.
144
9
 
2
 
! Отговори
И украйна преди 11 месеца
И грузия ,и армения и чечня всички трябва да бъдат приети в Нато и защитени от агресорите !
143
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви: "Икономиката на ЕС преминава на военен режим в името на Киев. Западът е готов да увеличи обема на произведените боеприпаси в името на Украйна. Говорим за преминаване на икономиката на военен режим. Ще отделим 500 милиона евро от бюджета на ЕС и това ще бъде допълнено от финансиране от отделни държави". Европейските държави са си поставили за цел да произвеждат милион снаряди и ракети годишно, но производителите се съмняват в успеха.
142
12
 
3
 
! Отговори
БЛАГОДАРЯ, УКРАЙНА.! преди 11 месеца
НИКОГА В ЕВРАЗИЯ.... НИКОГА В РУСКО - ЧЕЧЕНСКИЯ СЪЮЗ....!!
141
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Реално, ЕС може спокойно да живее без руски енергии и ресурси. Икономиката ще се свие, фирмите ще фалират (много от тях вече фалират) и ЕС ще се ориентира към нискотехнологични производства, просто ще стане един от многото, за всеки ще има достатъчно да живее сит и нахранен, сега сме 21 век. А който иска повече може да кандидатсват за виза и да отиде гастарбайтер в Русия, Китай, Индия ако получи разрешение за работа.
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС ще отдели милиард евро за снаряди и ракети за Украйна. Парите ще отидат за тези страни, които са готови да дадат на Киев боеприпаси от собствените си арсенали. Така на Запад искат да достигнат цифрата от милион ракети и снаряди годишно.