Беларус ще произвежда собствени автомобили – маскирани китайци

Подобно на последните руски "Москвичи" това ще е китайски модел със сменена емблема
Обновена: 10 юли 2023 09:02 | 10 юли 2023 08:53, Елка Василева
123
Беларус ще произвежда собствени автомобили – маскирани китайци
Снимка: архив, БГНЕС

Беларус също започва собствено производство на леки автомобили, съобщиха местните медии, цитирайки директора на джойнт-венчъра "БелДжи" (BelGee) Генадий Свидерски. Още тази есен първите бройки трябва да излязат от завода на предприятието в Жодино, на 20 км от централния офис в град Борисов, пише Automedia.bg.
   
Подобно на новите руски автомобили с марките "Москвич" и "Лада", и беларуската кола ще бъде на практика китайски модел със сменена емблема. В случая става дума за кросоувъра Geely Coolray. "БелДжи" е смесено предприятие на беларуската държава и китайския гигант Geely, собственик на Volvo. Lotus и дял от Mercedes-Benz. Coolray, познат в Китай като Geely Binyue, е компактен кросоувър, на пазара от 2019 година. Още не е ясно как точно ще се казва беларуският му вариант.

Geely в последните години се утвърди като най-големия играч на беларуския автомобилен пазар, изпреварвайки даже "Лада". През 2022 Coolray бе най-продаваният кросоувър в страната, изпреварвайки два други модела Geely - Atlas Pro и Tugella. При леките автомобили все още лидер е Лада Веста, пред Kia Rio и VW Polo Liftback.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
А.с нашите китайчета кво стана?
89
2
 
5
 
! Отговори
Русия пак ще спаси преди 10 месеца
Даже и на ишлеме не ни дават-дсмо кабели и букси произвеждаме.защото сме интелектуално непълноценни.С тия *** и розоводупитата така ще е.
88
2
 
4
 
! Отговори
Па съм я бе преди 10 месеца
Тук произвеждаме евроатлантици без мозък и без топки.
87
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Ние произвеждаме женски и мъжки полови органи с ниско качество и безмозъчни собственици.
86
2
 
5
 
! Отговори
Който балу преди 10 месеца
А НИЕ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАМЕ ОСВЕН ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ???
85
2
 
5
 
! Отговори
Йово преди 10 месеца
До преди няколко години и ние сглобяване китайски автомобили в Ловеч с марка Грийтлоу. Сега произвеждаме автомобили само на картинки. Китайски автомобили в Беларус означават ниви работни места за местната икономика и бъдещо заливане на Европа с китайски автомобили на ниска цена. Не подценявайте китайските интереси към Европа, естествено, че завод в Беларус е икономически по изгоден от такъв е Германия.
84
1
 
7
 
! Отговори
Батька преди 10 месеца
Беларус произвежда тежки машини за минната индустрия Белаз, които заедно с Катерпилар са най-големите производители на такава техника в света, произвеждат също и МАЗ (автобуси, микробуси, тролейбуси, електробуси , товарни машини), които имат заводи във Виетнам и Египет, също призвеждат трактори Беларус и комбайни Полесие и това са беларуски производители с тяхни заводи и технологии. В България се произвеждат маркучи и кабели за коли в чужди заводи, които по всяко време могат да бъдат демонтирани
83
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тея са производители на трактори, къде се бутат и в производството на леки коли, ще кажете че и Ламборгини са производители на трактори но имат и коли, но те са изключение а не правило.При това Ламборгини, въпреки,че правят хубави коли, не са били финансово обосновано производството им, вечно са близо до фалит, и финансирани от тракторите.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и в България правехме китайски автомобили, ама нещо я оплескахме,май си ни е традиция неуспеха ни , но има изключения, мотоциклети балкан и електрокарите ни балканкар които бяха номер едно в света, така че понякога нещата се получават.
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво очакваме да произведе Беларус или голташка Русия?! То нито пари има там, нито нищо.
80
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
С какъвто се събереш,такъв ставаш.Лепим нови емблеми качествено и в срок.По-далеч от руското тресавище.
79
4
 
13
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Ние какво произвеждаме, че се смеем?
78
3
 
5
 
! Отговори
Лука Шенков преди 10 месеца
Направо ще им вземем ума на западняците !
77
2
 
7
 
! Отговори
До Плациков преди 10 месеца
Едва ли на някой му е интересно точно на тебе да доказва нещо.
76
8
 
6
 
! Отговори
Плациков преди 10 месеца
Друзя колкото и да се напъвате да доказвате нещо, БВП/човек на Беларус и Русия са по ниски от нашия. Поняли?
75
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А евроатлантическа България ще произвжда тикви и *** !
74
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И 100 завода да направят за коли! Пак същите консерви ще излезнат от там! Богатите ще си карат европейски коли!
73
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мантрата си е мантра. Разберете, Китай произвежда и много ниско и много високо качество. За мен Волво няма забележки. Навремето така говорехте и за Huawei, за 4 години тези китайци станаха толкова големи, че лично президента на Щатите натисна да им спрат достъпа до иначе open source Android. TCL вече имат нов сгъваем Oled TV. Xiaomi в момента наближават големите, ще видим дали ще ги спрат и тях. Живейте си в стария свят дето немското само беше ок и всичко китайско беше ***. Отдавна не е така
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бравоооо! Вместо да се обясняваме, предлагам да почвате да карате китайски коли! Има ги в БГ, не са недостъпни, пъй и цената е възможно най-евтина за нова кола! То на писане всички сте силни, давай действайте!
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То и ние се пробувахме да произвеждаме китайски "москвичи" обаче нещо не ни се получи и сега вече курназ курназ амнезирани ще се подиграваме на другите дето могат да произвеждат ако и да са китайски.

Спонсорирани публикации