Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"

Сайта работел в съответствие с действащото международно право
20 юли 2023 14:11, Нели Христова
230
Посолството на Украйна у нас: Държавата няма нищо общо с "Миротворец"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с вниманието на българското общество към темата за включването на български обществени дейци и журналисти в списъка „Миротворец“, Посолството на Украйна информира, че уебсайтът „Миротворец“ е независим информационен ресурс на обществена инициатива на Центъра за изследване на признаците на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира и сигурността на човечеството и международния правов ред.

Оттам уточниха, че информационното попълване на сайта „Миротворец“ се осъществява от общоизвестни и общодостъпни отворени източници, които се използват изключително за научно-изследователски, творчески и журналистически цели.

"Основните източници на информация, които се използват от Центъра „Миротворец“, са материали, публикувани в социалните мрежи, уеб издания, частни уеб страници, както и тези, които се излъчват по телевизионни и радио канали.

Основателите на Центъра „Миротворец” уверяват, че извършват своята дейност в съответствие с действащото законодателство на Украйна и действащото международно право.

В същото време трябва да се отбележи, че през последните години руската федерация, като държава-агресор, предприемаше мерки за забрана на дейността на центъра „Миротворец“, по-специално изпращаше съответни призиви към ООН и УНИЦЕФ", се казва още в позицията на украинското посолство.

От посолството уточниха, че дейността на "Миротворец" не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До r3v0lv3r нали се сещаш че в момента трите най-оборотни самолета в РФ са Су-35С, Су-30СМ4 и Су-34М - Многоцелеви сухопътен, Многоцелеви за Флота вкл ползващ тежки ПКР срещу наземни и водни цели и общовойскови Бомбер. Всички вече са с двигател АЛ-41Ф(както и Су-57 първа итерация) Също така знаем че РФ имат загуби на самолети основно взривени на земята и при катастрофи излитане/кацане(Бойните са реално нищожни) за това се дава приоритет на руските самолети(основно не достигат двигатели)
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единствената правилна реакция на Русия в настоящата ситуация е да се изключи и най-малката възможност да се допусне, че при някакви обстоятелства ще са възможни преговори с терористична държава. Терористичната държава трябва да бъде унищожена.
90
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цените на храните нарастват два пъти по-бързо от доходите
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Базовата инфлация в ЕС за юли се увеличи повече от очакваната. Цените нараснаха с 5.5%, първоначалната оценка беше 5.4% съобщи Евростат. Икономисти от Bloomberg смятат, че базовия ръст на цените ще ще продължава да се ускорява.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 88 Ами айде де ела и ме вкарай,ама трябва да ме хванеш за любовния мускул.Щито съм си в страната ,а тя е свободна и имам право на мнение ,а дали ти харесва си е твой проблем.Проблема на украинците,е че те не са си в държавата и нямат право на мнение.Ясно ли ти е
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
САЩ никога не се са се срещали със ситуация когато са изправени пред противник с равностойна авиация. Какво ще стане когато за всеки полет губят по 30-40% от самолетите си. Какво ще им помогнат тези 20-30 F-16 които се готвят да изпратят в Украйна? Тази бройка няма шанс дори да затрудни действията на руската авиация.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи, за едни думи срещу Тагарев или тама както му е името Прокурватурата се разцепи да го гони и арестува, а за Миротворец всички мълчат като пръднали зайци в люцерна...срам ме е да се нарека българин...
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Ще направим белоруската армия втората армия в Света" : Първото видео с Пригожин след метежа.
84
0
 
5
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 9 месеца
Ако нямаха общо защо ще е нужно да пускат пост, че нямат общо хаха
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Одеса в военен обект за терористични атаки срещу Крим.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе посочили са хора на ,които мнението не им харесва щото най-вероятно казват истината
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Украйна празнуват смъртта на семейството на руското момиче Ангелина.
80
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
много си агреивен нещо, ще ходиш в затвора, момченце! За вражеска руска пропагаНДА!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 82 И разни коментари в собствената си страна,с която всеки има право на позиция и мнение ли ще сравняваш с един сайт,където се посочват конкретни хора.Айде у лево.Не сме ти дошли ние в Украйната ти никой не те е викал или канил тук като не ти харесва напускаш и не се обясняваш.А един журналист има право на мнение и като ти представа нещо,което не ти харесва си е твой проблем
78
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Един от маркираните - Професор Вацев е блестящ ум. Гледам му изказванията с огромен интерес и внимание. За какво се мислят тези украински ***? Държавата да се вземе в ръце и да влезе в офанзива по казуса! Искаме да се идентифицират престъпниците зад този сайт!
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Официално сме обявени за неприятелска държава и не на сайт на някакви си там, а на официален сайт на държава. Всички българи! Затова всеки български гражданин трябва да иска лична охрана. Роднина - милиционер, роднина - милиционер... Всички с големи шкембета и задни части могат да станат милиционери охранители. Те са с гигантски спрямо населението заплати и богопомазани с редица привилегии. Сега им обещаха още и още. Така ще вдигнем нивото на стандарта у нас и ще ги стигнем руманещите!
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има дори имената на високопоставени Американци....., Признати журналисти и дори деца.. дадени за ликвидиране........ Егати изродщината.
75
0
 
14
 
! Отговори
До 80 преди 9 месеца
Украинската посланичка по професия е с ек соложка! И това не е виц за съжаление..
74
11
 
3
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
До Анонимен що така ? България носи ли отговорност за русофийските страници, които всеки ден искат унищожаване на украинците и на всички останали българи обещават народен съд и тяхното избиване, за да задоволят руските си господари ?
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова са се омазали до ушите с тоя сайт, че разни измислени обяснения грам не минават. Ама то какво да очакваш от 28 годишна посланичка, която дори не е учила политически науки, а някакви измишльотини колкото да мине за пред хората.

Спонсорирани публикации