Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила

Руските войски се борят за имперските илюзии на Москва, каза шефът на НАТО
28 сеп 2023 17:00, Елка Василева
277
Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес по време на изненадващото си посещение в Киев, че Украйна "постепенно набира сила" в контранастъплението си срещу руските войски, предаде Ройтерс.

Още по темата
На съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски той заяви още, че руските войски се борят за "имперските илюзии" на Москва.

Столтенберг обяви, че НАТО вече има сключени рамкови договори с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за боеприпаси от ключово значение, от които един милиард евро са твърди поръчки.

Той заяви, че тези договори ще позволят на членовете на НАТО да попълнят изчерпаните си запаси, като същевременно продължат да снабдяват Украйна с боеприпаси, което е ключов фактор във войната. Столтенберг също осъди руските удари близо до границата между Украйна и нейната съседна страна членка на НАТО Румъния. Той посочи, че няма доказателства, че тези удари са целенасочено нападение срещу Румъния, но въпреки това ги определи като "безразсъдни" и "дестабилизиращи".

"Радвам се да приветствам генералния секретар на НАТО в Украйна, радвам се, че можем да проведем конструктивен разговор. Днес това е разговор между съюзници и е само въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Ние правим всичко възможно, за да приближим този момент", заяви украинският президент Зеленски, цитиран от Укринформ.

Той благодари на международните партньори за помощта и подчерта, че резултатите от сътрудничеството с НАТО са налице. Според президента има сътрудничество в различни отрасли - от разузнаване до киберзащита. Украйна успешно прилага и подобрява стратегиите за използване на оръжията на алианса, допълни той и отбеляза, че е обсъдил с генералния секретар на НАТО всички ключови въпроси за отбраната, ситуацията на бойното поле и нуждите на украинските военни.

"Сигурен съм, че можем да продължим да оказваме натиск върху агресора, така че Русия само да отстъпва и да губи", подчерта украинският президент.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 6 месеца
Тоя шеф на НАТО нормален ли е?
233
1
 
4
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 месеца
Столтеберг или е сляп или късоглед. НАТО се провали, Украйна се провалили. Украинските войски са отблъснати пощи по целия фронт. Украйна дава много жертви и войската и е обезглавена. Скоро руснаците ще тръгнат в контранастъпление и съвсем ще занулят Украйна.
232
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В същото време МИ6 лийкнаха информация, според която Русия подготвя офанзива с цел взимане на ВСИЧКО от източната страна на Днепър. В това число целите региони Суми, Чернив, Полтава, Харков, както и значителни части от Днипропетровск и Киев. Разбираем ход на фона на демонстрацията на тотална анемичност от страна на ВСУ и колосалните загуби които претърпяха последните 4 месеца.
231
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинският нацист Ярослав Хунка, който беше почетен с бурни овации и ставане на крака от канадския парламент като герой на Украйна и герой на Канада след речта на Зеленски, не е единственият украинец, служил на Вафен СС и получил почести в Канада. Общо 131 украинци, воювали на страната на нацистите, сред които и Хунка, са наградени с почетни медали в Канада.
230
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пръснахте се от яд ,че въпреки голямата помощ която дадохте на тоя *** и дрога Зеленина нищо не ви се получи,и още други изненади ще ви споходят,просто не знаете какъв огън си разпалихме с тая прокажени Украйна,да ви е честито
229
1
 
6
 
! Отговори
едва ли! преди 6 месеца
***! То не било до сега, та тепърва ще набира сила!? Кога, сладурче!? Като падне снегът и всичко се разкашка ли!? Този не се чува, какво говори и мисли хората за ***! Стига с тези кухи лозунги! Да погледнат истината в очите и да престанат да лъжат хората!
228
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ха-ха!Ква сила бре,пращат вече жени и деца да гинат в името на фашизма...О-крайната заслужено ще изчезне.Що като додат на Сл. Бряг се правят на руснаци???Ами щото не знаят украински.
227
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки ден се предават хиляди украински войници, но иначе сила били набирали : D
226
1
 
10
 
! Отговори
СВОЙ до Бонго Бонго преди 6 месеца
Откъде ги научаваш тези работи,бре?Аз по простичко,разговарял съм с Бесарабски Българи от Украйна и те ми казват,че ги ловат като кучета,за да осигурят пушечно месо.Те лично са си платили синът им да е тиловак.Отпуска,Ха,Ха,Ха. Новобранците не преживяват повече от 3м на фронта,защото са необучени и защото Зеленски не се интересуява от Човешкият живот.Важното е да има пушечно месо,за да му дават оръжие.
225
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Набират сила към гробищата
224
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вагнер се връщат в играта андрей трошев иновия ръководител
223
2
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Лошото за Украйна и САЩ е, че докато Украйна постепенно набира сила, Русия набира сила три пъти по-бързо. Ето, тия дни са доставени нови партиди СУ 57 и Су 35. На Украйна кога ще им доставят 40 годишните корита Ф16? Това ако е набиране на сила...Су 57 доколкото разбирам, ще се ползват за сваляне на скоростни цели до 300 км. Всеки да си прави извода, кой набира сили и колко!
222
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако наистина това е плана на НАТО , *** жална с такива приятели. Или давате всичко на Украйна , ама всичко , включително влизате със сухопътни войски , или прекратявате това безумие и сключвате примирие с Русия. Това бавно , методично и насила изтребление на украинци е липса на мозък или просто мразиш украинците и изпитваш удоволствие да гледаш как гинат в жалките си опити. Все едно с черешовото топче срещу Османската империя.
221
0
 
5
 
! Отговори
Ашек преди 6 месеца
Хахахах
220
18
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
Халюцинатори, войници от Украйна, които са заслужили ги пускат да си ходят. Издават им специален статут с, който излизат от границата и могат да идат където си поискат или могат.Русия спира даже под 18 Г да излизат. Пращат ги да бъдат убивани.
219
1
 
12
 
! Отговори
СВОЙ преди 6 месеца
Ха,Ха,Ха няколко км2,за сметка на 70000 жертви и стотици единици западна техника е голям успех,няма що?
218
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То хора не останаха, той сила набирали.
217
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Набират сила да се предават.
216
0
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 6 месеца
До До авторката Е.лка 230 Авторката не е Ел-ка. Тя само ни поднася чужда информация.И не е само срещу Русия.Има и срещу Украйна.
215
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
пазят сили за къде - да вардят киев ли?

Спонсорирани публикации