Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила

Руските войски се борят за имперските илюзии на Москва, каза шефът на НАТО
28 сеп 2023 17:00, Елка Василева
277
Столтенберг в Киев: Украинските сили постепенно набират сила
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза днес по време на изненадващото си посещение в Киев, че Украйна "постепенно набира сила" в контранастъплението си срещу руските войски, предаде Ройтерс.

Още по темата
На съвместна пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски той заяви още, че руските войски се борят за "имперските илюзии" на Москва.

Столтенберг обяви, че НАТО вече има сключени рамкови договори с оръжейни компании на стойност 2,4 милиарда евро за боеприпаси от ключово значение, от които един милиард евро са твърди поръчки.

Той заяви, че тези договори ще позволят на членовете на НАТО да попълнят изчерпаните си запаси, като същевременно продължат да снабдяват Украйна с боеприпаси, което е ключов фактор във войната. Столтенберг също осъди руските удари близо до границата между Украйна и нейната съседна страна членка на НАТО Румъния. Той посочи, че няма доказателства, че тези удари са целенасочено нападение срещу Румъния, но въпреки това ги определи като "безразсъдни" и "дестабилизиращи".

"Радвам се да приветствам генералния секретар на НАТО в Украйна, радвам се, че можем да проведем конструктивен разговор. Днес това е разговор между съюзници и е само въпрос на време Украйна да стане член на алианса. Ние правим всичко възможно, за да приближим този момент", заяви украинският президент Зеленски, цитиран от Укринформ.

Той благодари на международните партньори за помощта и подчерта, че резултатите от сътрудничеството с НАТО са налице. Според президента има сътрудничество в различни отрасли - от разузнаване до киберзащита. Украйна успешно прилага и подобрява стратегиите за използване на оръжията на алианса, допълни той и отбеляза, че е обсъдил с генералния секретар на НАТО всички ключови въпроси за отбраната, ситуацията на бойното поле и нуждите на украинските военни.

"Сигурен съм, че можем да продължим да оказваме натиск върху агресора, така че Русия само да отстъпва и да губи", подчерта украинският президент.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Украйнците не умират напразно в тази война! Зеленски просто ги праща в АДА при САТАНАТА, защото неговата мисия е такава! Той е ДЕМОН чиято мисия е да осигури свежи души за сатаната, защото той не може да се преражда, а както знаем е изгонен от рая и няма достъп там. Единственото което му остава е да се храни със спомените на доставените от демона зеленски души в АДА!
193
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
сатаната познат още като падналия ангел е бил ангел (душата му е имала 9 прераждания), на който висшите господари (архангелите) са отнели 1-ви ранг даващ право на душата да се преражда и 10-ти ранг осигуряващ на безсмъртната душа достъп до 5-то пространствено ниво което води към рая! Затова сатаната се храни със спомените на тези души които демоните хванат в тунела и му ги носят! Без спомени душата умира!
192
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Агнетата сега блеят! А защо мълчаха 8 години докато киевската фашистка хунта провеждаше геноцид в Донбас и изби над 14 000 мирни граждани от които над 9 000 деца! Това ще се пише на вашата сметка и децата ви ще плащат цената!
191
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Руснаците за имперски интереси, украинците за тоя, дето духа. Изтрепа тая зелка цял народ.
190
6
 
15
 
! Отговори
АЛОО... Хага! преди 7 месеца
Ето престъпниците избили 9 000 деца в Донбас за 8 години!
189
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ха ха ха, явно и двамцата са се надрусали щом им се привиждат такива неща...
188
5
 
18
 
! Отговори
Здравейте еврогейове преди 7 месеца
Хау ар ю? Путин си взе с лекота 20% от Украйна, при това в съответствие с международните закони и правилата на ООН, унищожи украинската армия, изпразни складовете на НАТО, постави икономиката на ЕС на колене, и продължава успешно да прочиства Русия от петата колона. А Световната банка обяви в доклад, че Русия е първа икономика в Европа по покупателна способност, руснаците живеят на най-висок стандарт в Европа. Кога ще има еврогейcки парад, хайде всички на евро-гейпарад.
187
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само не а ясно кой ще действа по земята?
186
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вече нищо не може да направи вашата, келява Русия, русофили невежи...
185
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия може да приключи с бившата УССР буквално за няколко часа, не Киев за 3 дни, ами цялата територия на бивша УССР за няколко часа. И за това не и трябват 100 или 500 хил или 1 мил армия. Дори ядрено оръже не и трябва. Не и трябва да унищожава и цяла Украйна, достатъчно е да изравни със земята Киев и Лвов за 2 часа, и укрофашистите ще се влачат по корем пред Путин да молят за милост и пощада. В момента тази измислена държава съществува само благодарение на милостта и благородството на Русия, на сдържаността и хуманността на Владимир Путин.
184
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво става с контранастъплението?
183
12
 
12
 
! Отговори
8791 преди 7 месеца
До Анонимен То само да кажеш, покажеш статия, линк нещо да дадеш, дето не е фейк и про паганда па ха мерикански, кой-дали Путин, дали Шойгу, дали Кадиров или който и да е висш руски функционер е казал, че Русия ще победи за три дни в тази война...ама не можеш. Иначе се мяташ на гола кука и евтини хам ерикански номера за дискредитиране на противника.
182
4
 
14
 
! Отговори
Фитьо преди 7 месеца
Естествено е да се хвалят взаимно,но ако НАТО разчита Украйна да победи Русия то защо са създадени да се вардят от Русия? Русия може да я разклати единствено революция отвътре,но няма никакви предпоставки за нея.Украйна се напъва и хвърля всичко,но Русия на всяка ескалация отговаря с по-голяма и за нея не е пълномащабна война,а конфликт,който е в състояние да води десетилетия без да се разклати.Колко обаче още може да се пренапряга Украйна е въпросът?
181
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Укрите само лъжат,за да им дават пари и Зелето да си купува още имения.Той е единствения в историята на човечеството,който по време на война си купува къщи и яхти като всички са извън страната му и все по бреговете на морета.Затова е забранил с указ мирните преговори...иска до последно пари.Ако не спрете това накрая ще стане ТСВ и по българските телевизии ще рекламират онези екологични капсули за герои,които рекламират по украинските...Това е пълна лудост!
180
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много ми харесва как подклякаше, като обясняваше че победата на Украйна се измерва с всеки метър, точно го каза, няколко метра за 4 месеца - ха ха ха! А защо подклякаше не е ясно.
179
22
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
всички българи сме с Украйна.. Пожелаваме победа и ще им помагаме с ракети и самолети.
178
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БИВШИЯ военен министър на усраина бандеровец Резников купи на дъщеря си замък за 7 МИЛИОНА долара при заплата 25хиляди за година ИЛИ АКО беше я купил на заплатата си ще трябват 200 години а той не е един а са много!!! или ЕС и българите им помагат да стават милионери всичи чиновници на УСРАИНА
177
4
 
18
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 7 месеца
Аз пък смятам, че бай Йенс е силно заблЮден!
176
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
184 Рико Kакво очакваш да кажат американската колония България ? Ние се правим на послушни и ще говорим че Украйна побеждава ,разбира се . Докато на американците и ку*ката им ЕС не им омръзне да подържа . Цялата дандания е че не са съгласни Путин да им иска( напълно в правото си да иска ) високи цени за горива които доставя . Като оставим политическите глупости , всичко е за пари !
175
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То ясно,че Русия си гони имперските интереси,само се чудя вие какво гоните и търсите край границата и?

Спонсорирани публикации