Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце

Така краят й щял да зависи от украинските действия
18 яну 2024 09:03, Елка Василева
262
Зеленски: Украинците да вземат инициативата във войната в свои ръце
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова сънародниците си да вземат инициативата в свои ръце, за да решат хода на продължаващата вече близо 23 месеца война с Русия и да си осигурят подкрепа по целия свят, предаде Ройтерс.

Още по темата
Зеленски каза това в редовното си вечерно видеообръщение, след като се завърна от Световния икономически форум в Давос, където отправи апел към Запада да засили санкционния натиск върху Москва и да увеличи подкрепата си за Киев.

Няколко месеца след като украинската контраофанзива даде ограничени резултати, президентът на страната изрази увереност, че Вашингтон ще достави скоро помощта, която закъснява заради спорове в Конгреса.

Подкрепата, обещана от ЕС, също се бави, отбелязва Ройтерс.

"Украйна се нуждае от по-амбициозна и активна перспектива, за да може инициативата да е в нашата страна, а не във вражеската, и краят на войната да зависи от украинските действия", каза Зеленски. "Светът подкрепя тези, които имат определена перспектива. И това е фундаментална задача - да вземем инициативата, за да имаме възможност да станем по-силни", добави украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В началото имаше украинци които бяха готови да умиргат за бандеровците и загинаха. После пратиха отчаяни украинци които се оставиха да ги избият. Сега останаха противниците на войната. Такава е логиката. Ще се разбере.
190
0
 
9
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Един платен умник 189,заявява,че Руснаците не успяват срещу 25 пъти по малка държава.Това от кораба майка ли *** получи?Руското население 3 повече,но срещу него са 50 държави с огромно население и още по огромен БВП.Но това е само на хартия.На практика пълен крах на Западната коалиция.
189
0
 
10
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 месеца
Явно пак бялото му идва повече!След края на войната,няма начин на това същество да не му потърсят отговорност за стотиците хиляди жертви.
188
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
и днес 750 рускиглиста по малко утре пак у деугиден отново и отново всяка минута два блатни ,,бл,,яда умирад за да живее путин в загубена от сега за русия война
187
0
 
7
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 3 месеца
До Русия замръзна а от Чикаго до Тексас е дискотека, при -20. Е,и? Радва ли те това, козяк к0х...
186
0
 
16
 
! Отговори
Нарко преди 3 месеца
Дано украинците наистина не вземат инициативата в свои ръце че първия дето ще увисне на бесилката ще е тоя зелен измамник и министрите му. Запада дава - а тоя наркоман , краде. Насищане няма. Абе, какво стана със журналиста дето разследваше имотите на Зеленски в Египет? Умря , без да иска , нали ? А в САЩ . Там няма как да скриеш имоти, пък и Зеле не се крие . Две имения... някоко апартамента на топ дестинации. три яхти... Акции в Епъл, Амазон , Майкрософт .... от актьорска дейност били....
185
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И кво, чебурашките дадоха жертви невиждани от ВСВ за да влязат в чужда държава и да разрушат на местните хора всичко градено с поколения заради имперските амбиции на един джуджак с мислене от 18 век. Кога на руските диктатори им е пукало за човешките животи? Джуджака ще се нареди като втори след Сталин подложил хората си на геноцид.
184
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано увиснеш на някое дърво скоро, за тебе светъл ден няма да има, гном.Изтреби си населението.
183
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко повече да я вземат? След 2г пълномащабна война чебурашките са до никъде срещу 25 пъти по-малка държава
182
16
 
2
 
! Отговори
Русия замръзна преди 3 месеца
тръби се пукат, парно няма, газ няма, пенсионерите се жалват по социалните мрежи. Ама то така е по план на специалната операция, иначе си нацист.
181
1
 
9
 
! Отговори
карай зеле, преди 3 месеца
карай всчико тече, но не всичко се улавя
180
2
 
30
 
! Отговори
Ами хайде преди 3 месеца
Ти като първи украинец, пръв вземи инициативата! Поведи ги, но не от бункера или от самолета, пътешестващ из целия свят, а на фронта! Ама хубаво си се подготвил и в удобен момент ще вазираш към имотите си в чужбина, а глупаците, ако са живи - да сърбат попарата, която надробихте!
179
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен търся търся в интернет за потопен кораб и то клас Тарантул(такива кораби имахме на въоръжение в България) и не намирам... Изглежда имаме работа с поредния ФЕЙК.
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Малка подробност- водородът се произвежда най-изгодно от природен газ.
177
0
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Осъзнаха ли се, че са били употребени и изоставени от САЩ? Само Израел над всичко е важен! Украйна - в калта - в украйнините...
176
0
 
16
 
! Отговори
В такъв случай преди 3 месеца
за какво си им ти, зелено др0гиран0 жалк0 недоразумение?!?!? За схемите на ФАЩ и личната ти банкова сметка,налЕ?!?
175
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Руски кораб "Тарантул" дo Севастопол бе потопен от украински морски дронове, съобщиха партизаните Атеш. За 5 години Русия загуби около 50 000 научни сътрудника: вице-президентът на Руската академия на науките Пармон Валентин Николаевич. Бивши офицери от ГРУ на РФ създадоха Батальон от Сибирски бойци за свалянe нa Путинския режим. След атаки от дронове горят нефтобаза в Петербург и завод до Ростов. Латвия одържави Дом Москвы. Не спират саботажите на руски ж.п.терминали, товарни влакове и тунели.
174
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ИНИЦИАТИВАТА? - Е КАК КАТО БЯГАХТЕ ОТ ПРЕГОВОРИ,УБИХТЕ ОНЕЗИ ПРЕГОВАРЯЩИ, СЕГА КАТО ВИДЯХТЕ ДЕБЕЛИЯ ЧЕ ВЛИЗА, ЩЕЛИ ДА ВЗЕМАТ ИНИЦИАТИВАТА. ЩЕ ХВАНЕТЕ ДЕБЕЛИЯ МНОГО ЯКО.
173
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ГРАБВАЙТЕ СИ ИНИЦИАТИВАТА И СИ Я НАВРЕТЕ ВЪВ ПЪРДЕЛНИЦИТЕ. НА НАС НИ ДРЕМЕ ЧЕ ЩЕ МР"ЕТЕ.
172
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живея в Германия. Колегата ми е украинец. Приятно и умно момче от семейство с възможности, които са му осигурили лукса да не живее в украйна. На 25г е и скоро ще се жени за рускиня.. Като го гледам едва чака да хукне към украйна да взема инициативата в свои ръце. Никой в украйна не слуша този плъх, нито някой го обича. Щепа безмозъчни хора водят цяла една нация към гибел. Жалко за хората там.

Спонсорирани публикации